Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Klice od graha
1, 2  Sljedeća
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12084
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 9.11.2008. ned. 21:57    Naslov: Klice od graha Citiraj i odgovori



Slikano nakon 12h namakanja i 48h klijanja
Nekoliko sati je bilo izlozeno suncu ali klice su tek sasvim malo pozelenile

Sirove su dovoljno mekane za jesti ali okus je malo preintezivan
Nakon 15min. kuhanja na pari okus i miris je bio savrsen
Nikad nisam pojeo ukusniji grah! skace od srece
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4210

PostPostano: 9.11.2008. ned. 23:05    Naslov: Citiraj i odgovori

Opa, pa ti si već pravi klica_majstor! respekt
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Phoenix



Pridružen/a: 12. 09. 2007.
Postovi: 533
Lokacija: Samobor

PostPostano: 10.11.2008. pon. 12:54    Naslov: Citiraj i odgovori

hmm kako mislis da je preintezian okus? sto okus je klasicnog graha samo jako? sto se okus promjenio kad si ga opario ili je samo izgubio na intezitetu?
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12084
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 10.11.2008. pon. 22:23    Naslov: Citiraj i odgovori

Sirov je nekako ljut i ima miris slican kao kiselo mlijeko
Nakon 15min. pare i okus i miris su postali odlicni
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Phoenix



Pridružen/a: 12. 09. 2007.
Postovi: 533
Lokacija: Samobor

PostPostano: 11.11.2008. uto. 11:25    Naslov: Citiraj i odgovori

da ali onda je mrtav nakon sto se opari. znaci nista od jedenja sirovog graha Smile mislim nije da je i potreban ali eto mozda okusa radi.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12084
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 11.11.2008. uto. 23:09    Naslov: Citiraj i odgovori

Nemoj tako brzo odustat od graha..prebogat je aminokiselinama Wink

Probaj klice, napravi neku salatu..mozda ce tebi biti OK sirov
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Phoenix



Pridružen/a: 12. 09. 2007.
Postovi: 533
Lokacija: Samobor

PostPostano: 12.11.2008. sri. 16:04    Naslov: Citiraj i odgovori

ma nista sto ne mozes naci u bilo cemu drugom Wink
znaci jedino da je ukusno. no u svakom slucaju mogu probati u salatu. tko zna mozda se meni svidi. cudan sam ja Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12084
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 12.11.2008. sri. 17:26    Naslov: Citiraj i odgovori

Esencijalnih amino ( sa tockicama ) ima u svemu ali usporedi:



Vrijednosti u 100g
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
breza



Pridružen/a: 04. 12. 2008.
Postovi: 83

PostPostano: 4.12.2008. čet. 22:58    Naslov: Citiraj i odgovori

Nekidan sam otkrila ovaj forum, bas trazeci iskustva s uzgojem klica. Ja sam pocela ovaj tjedan s azuki grahom i proklijao je! koristila sam staklenku s gazom na vrhu. Od 500g graha bit ce puno klica!
Sad cekam subotu da ih Kuhar
Je li netko isto klijao azuki? Recepti?
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12084
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 4.12.2008. čet. 23:05    Naslov: Citiraj i odgovori

Dobro dosla Breza! Smile

Ja klijem obican domaci grah
Za razliku od zitarica, on ima tezi miris i okus kada je sirov
Obavezno se mora prokuhati nekih 15min.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
filo



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 2386

PostPostano: 4.12.2008. čet. 23:05    Naslov: Citiraj i odgovori

nisam ga klijal a mos ga pojest na domaci varazdinski nacin kak sam ja neki dan hehe.
grah (ja sam iz konzerve al aj), povrće (paprika, luk, mrkva), bučino ulje, tu jos i ocat al ga ja nisam stavil. ide jos nekaj al se nemrem zmislit kaj..
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
breza



Pridružen/a: 04. 12. 2008.
Postovi: 83

PostPostano: 4.12.2008. čet. 23:23    Naslov: Citiraj i odgovori

Hvala na dobrodoslici! Smile
A sta mislite na spremanje u woku,ako dobro isklija? ima na youtubeu filmica na tu temu! zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12084
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 5.12.2008. pet. 01:07    Naslov: Citiraj i odgovori

breza je napisao/la:
zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice

I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
miumiu



Pridružen/a: 18. 09. 2007.
Postovi: 2882
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 5.12.2008. pet. 09:08    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
breza je napisao/la:
zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice

I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive

Klice mungo graha/zelene soje dovoljno je blanširati, tj. staviti u uzavrelu vodu i prokuhati 5 minuta. Pretpostavljam da to vrijedi i za klice domaćeg graha.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12084
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 5.12.2008. pet. 12:28    Naslov: Citiraj i odgovori

miumiu je napisao/la:

Klice mungo graha/zelene soje dovoljno je blanširati, tj. staviti u uzavrelu vodu i prokuhati 5 minuta. Pretpostavljam da to vrijedi i za klice domaćeg graha.

Neznam kako je sa zelenom sojom, zuta je tvrda i nakon sat vremena kuhanja
I izlazi neprobavljena, kao zdrobljeni kikiriki Very Happy
Odustao sam od soje..mogao bi probat jos tu zelenu

Klicama domaceg graha treba 15-20min. laganog kuhanja
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana Vremenska zona: GMT + 02:00.
1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan