Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12598 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 9.11.2008. ned. 21:57 Naslov: Klice od graha |
|
|
Slikano nakon 12h namakanja i 48h klijanja
Nekoliko sati je bilo izlozeno suncu ali klice su tek sasvim malo pozelenile
Sirove su dovoljno mekane za jesti ali okus je malo preintezivan
Nakon 15min. kuhanja na pari okus i miris je bio savrsen
Nikad nisam pojeo ukusniji grah!  |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 9.11.2008. ned. 23:05 Naslov: |
|
|
Opa, pa ti si već pravi klica_majstor!  |
|
[Vrh] |
|
 |
Phoenix

Pridružen/a: 12. 09. 2007. Postovi: 533 Lokacija: Samobor
|
Postano: 10.11.2008. pon. 12:54 Naslov: |
|
|
hmm kako mislis da je preintezian okus? sto okus je klasicnog graha samo jako? sto se okus promjenio kad si ga opario ili je samo izgubio na intezitetu? |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12598 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 10.11.2008. pon. 22:23 Naslov: |
|
|
Sirov je nekako ljut i ima miris slican kao kiselo mlijeko
Nakon 15min. pare i okus i miris su postali odlicni |
|
[Vrh] |
|
 |
Phoenix

Pridružen/a: 12. 09. 2007. Postovi: 533 Lokacija: Samobor
|
Postano: 11.11.2008. uto. 11:25 Naslov: |
|
|
da ali onda je mrtav nakon sto se opari. znaci nista od jedenja sirovog graha mislim nije da je i potreban ali eto mozda okusa radi. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12598 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 11.11.2008. uto. 23:09 Naslov: |
|
|
Nemoj tako brzo odustat od graha..prebogat je aminokiselinama
Probaj klice, napravi neku salatu..mozda ce tebi biti OK sirov |
|
[Vrh] |
|
 |
Phoenix

Pridružen/a: 12. 09. 2007. Postovi: 533 Lokacija: Samobor
|
Postano: 12.11.2008. sri. 16:04 Naslov: |
|
|
ma nista sto ne mozes naci u bilo cemu drugom
znaci jedino da je ukusno. no u svakom slucaju mogu probati u salatu. tko zna mozda se meni svidi. cudan sam ja  |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12598 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 12.11.2008. sri. 17:26 Naslov: |
|
|
Esencijalnih amino ( sa tockicama ) ima u svemu ali usporedi:
Vrijednosti u 100g |
|
[Vrh] |
|
 |
breza

Pridružen/a: 04. 12. 2008. Postovi: 83
|
Postano: 4.12.2008. čet. 22:58 Naslov: |
|
|
Nekidan sam otkrila ovaj forum, bas trazeci iskustva s uzgojem klica. Ja sam pocela ovaj tjedan s azuki grahom i proklijao je! koristila sam staklenku s gazom na vrhu. Od 500g graha bit ce puno klica!
Sad cekam subotu da ih
Je li netko isto klijao azuki? Recepti? |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12598 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 4.12.2008. čet. 23:05 Naslov: |
|
|
Dobro dosla Breza!
Ja klijem obican domaci grah
Za razliku od zitarica, on ima tezi miris i okus kada je sirov
Obavezno se mora prokuhati nekih 15min. |
|
[Vrh] |
|
 |
filo
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 2386
|
Postano: 4.12.2008. čet. 23:05 Naslov: |
|
|
nisam ga klijal a mos ga pojest na domaci varazdinski nacin kak sam ja neki dan hehe.
grah (ja sam iz konzerve al aj), povrće (paprika, luk, mrkva), bučino ulje, tu jos i ocat al ga ja nisam stavil. ide jos nekaj al se nemrem zmislit kaj.. |
|
[Vrh] |
|
 |
breza

Pridružen/a: 04. 12. 2008. Postovi: 83
|
Postano: 4.12.2008. čet. 23:23 Naslov: |
|
|
Hvala na dobrodoslici!
A sta mislite na spremanje u woku,ako dobro isklija? ima na youtubeu filmica na tu temu! zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12598 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 5.12.2008. pet. 01:07 Naslov: |
|
|
breza je napisao/la: | zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice |
I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive |
|
[Vrh] |
|
 |
miumiu

Pridružen/a: 18. 09. 2007. Postovi: 2882 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 5.12.2008. pet. 09:08 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | breza je napisao/la: | zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice |
I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive |
Klice mungo graha/zelene soje dovoljno je blanširati, tj. staviti u uzavrelu vodu i prokuhati 5 minuta. Pretpostavljam da to vrijedi i za klice domaćeg graha. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12598 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 5.12.2008. pet. 12:28 Naslov: |
|
|
miumiu je napisao/la: |
Klice mungo graha/zelene soje dovoljno je blanširati, tj. staviti u uzavrelu vodu i prokuhati 5 minuta. Pretpostavljam da to vrijedi i za klice domaćeg graha. |
Neznam kako je sa zelenom sojom, zuta je tvrda i nakon sat vremena kuhanja
I izlazi neprobavljena, kao zdrobljeni kikiriki
Odustao sam od soje..mogao bi probat jos tu zelenu
Klicama domaceg graha treba 15-20min. laganog kuhanja |
|
[Vrh] |
|
 |
|