Slikano nakon 12h namakanja i 48h klijanja
Nekoliko sati je bilo izlozeno suncu ali klice su tek sasvim malo pozelenile
Sirove su dovoljno mekane za jesti ali okus je malo preintezivan
Nakon 15min. kuhanja na pari okus i miris je bio savrsen
Nikad nisam pojeo ukusniji grah!
hmm kako mislis da je preintezian okus? sto okus je klasicnog graha samo jako? sto se okus promjenio kad si ga opario ili je samo izgubio na intezitetu?
ma nista sto ne mozes naci u bilo cemu drugom
znaci jedino da je ukusno. no u svakom slucaju mogu probati u salatu. tko zna mozda se meni svidi. cudan sam ja
Nekidan sam otkrila ovaj forum, bas trazeci iskustva s uzgojem klica. Ja sam pocela ovaj tjedan s azuki grahom i proklijao je! koristila sam staklenku s gazom na vrhu. Od 500g graha bit ce puno klica!
Sad cekam subotu da ih
Je li netko isto klijao azuki? Recepti?
nisam ga klijal a mos ga pojest na domaci varazdinski nacin kak sam ja neki dan hehe.
grah (ja sam iz konzerve al aj), povrće (paprika, luk, mrkva), bučino ulje, tu jos i ocat al ga ja nisam stavil. ide jos nekaj al se nemrem zmislit kaj..
Hvala na dobrodoslici!
A sta mislite na spremanje u woku,ako dobro isklija? ima na youtubeu filmica na tu temu! zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice
breza je napisao/la:zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice
I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive
Klice mungo graha/zelene soje dovoljno je blanširati, tj. staviti u uzavrelu vodu i prokuhati 5 minuta. Pretpostavljam da to vrijedi i za klice domaćeg graha.
miumiu je napisao/la:
Klice mungo graha/zelene soje dovoljno je blanširati, tj. staviti u uzavrelu vodu i prokuhati 5 minuta. Pretpostavljam da to vrijedi i za klice domaćeg graha.
Neznam kako je sa zelenom sojom, zuta je tvrda i nakon sat vremena kuhanja
I izlazi neprobavljena, kao zdrobljeni kikiriki
Odustao sam od soje..mogao bi probat jos tu zelenu
Klicama domaceg graha treba 15-20min. laganog kuhanja