At last the skies above are blue And my heart was wrapped up in clover
I razne divlje samonikle voćke i trave.ogi je napisao/la:Ostala hrana bez uzgoja:
Kesten, kopriva, divlje šparoge, radič, vrganji, ...?
Zašto odbaciti odličnu ideju kao što je uzgoj hrane??!Medo je napisao/la:Zapravo sve više dolazim do zaključka da poljoprivreda povijesno gledano nije bila nužno ni potrebna, sve bi čovjek našao u prirodi što mu je potrebno, bez oranja i kopanja. Dakle, u prehrambenom pogledu mogao je ostati sakupljač. Ali tranzicija natrag na to neće ići tako brzo.
Nema govora o nikakvom odbacivanju. Ja osobno da mi netko oduzme tu aktivnost ne znam kako bih se osjećao, vjerojatno totalno izgubljeno. Možda mi za 10-20 godina sve to dosadi pa zaista postanem (isključivo) sakupljač. To je međutim samo hipotetski tako da za sada sve ostaje kao do sada.ogi je napisao/la:Zašto odbaciti odličnu ideju kao što je uzgoj hrane??!
Nemam iskustva sa žitaricama osim nešto malo s kukuruzom, pa ću probati po logici nagađati.ogi je napisao/la:Kaj misliš, da li je moguće odjednom na istoj njivi uzgajati pšenicu, ječam, raž i zob? Posijati odjednom ozime vrste i žeti kao mix
Proso je i meni potencijalno zanimljiva stvar, ne samo u pogledu glutena (za one kojima smeta), već i zbog lužnatosti, za razliku od ostalih žitarica.ogi je napisao/la:Ako nije, onda bi uzgajao samo pšenicu i pokušao uzgajati heljdu i proso koje nemaju gluten
ozi je napisao/la:ovo je tako divno, fotke su prekrasne, osjećam se kao da sam tamo. samo fali isparavanje iz zemlje i lagani vjetar:9
samo naprijed, ako imas za ponudit bilo koje kulture, šibaj PM:D!