Sladoledi

Recepti za dušu i tijelo
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Luna je napisao/la:Onda ovak ispadne sladak ko loptica...kad nemam onu "grabilicu" za sladoled :D
Umjesto grabilice možeš koristiti zaimaču/kutlaču/šeflju/kaciolu (ono za vadit tekući sadržaj iz lonca), po mogućnosti manju i oblika polukugle. Prvo je umočiš u vrelu vodu, pa zagrabiš slatkač. Za svaku kuglicu ponovo u vrelu vodu. To olakšava oblikovnje kuglica. :vrtise:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:možeš koristiti zaimaču/kutlaču/šeflju/kaciolu (ono za vadit tekući sadržaj iz lonca), po mogućnosti manju i oblika polukugle.
Zašto mi objašnjavaš ko Štrumfeti? :D Hvala na ideji :)
miumiu je napisao/la:Prvo je umočiš u vrelu vodu, pa zagrabiš slatkač. Za svaku kuglicu ponovo u vrelu vodu. To olakšava oblikovnje kuglica. :vrtise:
Al ak je namočim u vrelu vodu hoće mi onda ta "kutlača" ( :D ) uništiti enzime u sirovoj kuglici? :(
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Luna je napisao/la:Zašto mi objašnjavaš ko Štrumfeti? :D
Mislim da svatko od nas taj predmet različito naziva. Ne pišem to samo tebi, već svima koji čitaju. :)
Drugi put ću ti to objasniti kao dvama grejpfrutima. :plazi:
Luna je napisao/la:Al ak je namočim u vrelu vodu hoće mi onda ta "kutlača" ( :D ) uništiti enzime u sirovoj kuglici? :(
Pa ne vjerujem da je to toliko vruće. Ti umoći u vodu od 50°C. Dok dođeš do sladoleda već se ohladi do 40 barem. To služi samo da malo rastopi sladoled da se lakše oblikuje kugla. Ma uspjet će ti i bez močenja.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:Drugi put ću ti to objasniti kao dvama grejpfrutima. :plazi:
Može :) :D
filo

Post Postao/la filo »

Luna je napisao/la: Al ak je namočim u vrelu vodu hoće mi onda ta "kutlača" ( :D ) uništiti enzime u sirovoj kuglici? :(
pa meni je to malo pretjerano.. al ak se to voce zmrzne i jede ko sladac se zgubi kaj?
filo

Post Postao/la filo »

jesam, napravil sam.. banana, kikiriki, agava itd..
kaj sad to moram čekat da se smrzne? :?
ja bi to odma pojel :(
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:ak se voce zmrzne i jede ko sladac se zgubi kaj?
Ne, hladnoća (zamrzavanje) ne uništava hranjive tvari.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:jesam, napravil sam.. banana, kikiriki, agava itd..
kaj sad to moram čekat da se smrzne? :?
ja bi to odma pojel :(
I, kak ti je ispao?
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

Luna je napisao/la: Ne, hladnoća (zamrzavanje) ne uništava hranjive tvari.

sta stvarno? ja sam uvik mislila da posto su enzimi i vitamini termolabilni da ih jednako unistavaju i niske kao i visoke temperature...koja sam ja neznalica :)
filo

Post Postao/la filo »

a ne bi se to onda i trebalo odmrznut prije? znam da sam to cital za voce i sl koje stoji u friziju..
ispalo je ok, al ne ko sladoled vec ko shake, frape.. nisam se mogel strpit dugo.. al nije to ko pravi sladach
jelena

Post Postao/la jelena »

filo je napisao/la:a ne bi se to onda i trebalo odmrznut prije? znam da sam to cital za voce i sl koje stoji u friziju..
ispalo je ok, al ne ko sladoled vec ko shake, frape.. nisam se mogel strpit dugo.. al nije to ko pravi sladach
trebao si se strpiti, filo. i meni je jucer, kad sam ga prvi put radila, izgledao kao shake, ali nakon sat vremena u zamrzivacu izraste u pravi sladoled. evo i slika kao dokaz (i to je kad se vec malo previse rastopio):
slika
njam.
Yvonne

Post Postao/la Yvonne »

Mmmmh..odlično izgleda! A šlag? Od čega je ovaj šlag? Možeš li objaviti cijeli recept?
Thks
Marijanči

Post Postao/la Marijanči »

gdje ima kupiti aparat za sladoled?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Marijanči je napisao/la:gdje ima kupiti aparat za sladoled?
Bivsi Mercatone: http://www.emmezeta.hr/
metanefridija

Post Postao/la metanefridija »

moj prvi sirovojelski sladoled:

8 suhih sljiva
2 banane
2 zlicice mljevenih oraha
2 zlicice mljevenog rogaca
2 zlicice kokosovog brasna
maaalo vode, mozda pola deci

izmiksati.
izgleda kao stracciatella :D

mozete i bez kokosa, jednako je fino, mene je Phoenix inspirirao s onim svojim bananama i kokosom pa rekoh kad je bal... i mozete i manje sljiva, ovisi koliko slatko volite.

cekam da se smrzne... :klopa:
Odgovori