Umjesto grabilice možeš koristiti zaimaču/kutlaču/šeflju/kaciolu (ono za vadit tekući sadržaj iz lonca), po mogućnosti manju i oblika polukugle. Prvo je umočiš u vrelu vodu, pa zagrabiš slatkač. Za svaku kuglicu ponovo u vrelu vodu. To olakšava oblikovnje kuglica.Luna je napisao/la:Onda ovak ispadne sladak ko loptica...kad nemam onu "grabilicu" za sladoled
Sladoledi
Zašto mi objašnjavaš ko Štrumfeti?miumiu je napisao/la:možeš koristiti zaimaču/kutlaču/šeflju/kaciolu (ono za vadit tekući sadržaj iz lonca), po mogućnosti manju i oblika polukugle.
Al ak je namočim u vrelu vodu hoće mi onda ta "kutlača" (miumiu je napisao/la:Prvo je umočiš u vrelu vodu, pa zagrabiš slatkač. Za svaku kuglicu ponovo u vrelu vodu. To olakšava oblikovnje kuglica.![]()
Mislim da svatko od nas taj predmet različito naziva. Ne pišem to samo tebi, već svima koji čitaju.Luna je napisao/la:Zašto mi objašnjavaš ko Štrumfeti?
Drugi put ću ti to objasniti kao dvama grejpfrutima.
Pa ne vjerujem da je to toliko vruće. Ti umoći u vodu od 50°C. Dok dođeš do sladoleda već se ohladi do 40 barem. To služi samo da malo rastopi sladoled da se lakše oblikuje kugla. Ma uspjet će ti i bez močenja.Luna je napisao/la:Al ak je namočim u vrelu vodu hoće mi onda ta "kutlača" () uništiti enzime u sirovoj kuglici?
-
jelena
trebao si se strpiti, filo. i meni je jucer, kad sam ga prvi put radila, izgledao kao shake, ali nakon sat vremena u zamrzivacu izraste u pravi sladoled. evo i slika kao dokaz (i to je kad se vec malo previse rastopio):filo je napisao/la:a ne bi se to onda i trebalo odmrznut prije? znam da sam to cital za voce i sl koje stoji u friziju..
ispalo je ok, al ne ko sladoled vec ko shake, frape.. nisam se mogel strpit dugo.. al nije to ko pravi sladach

njam.
Bivsi Mercatone: http://www.emmezeta.hr/Marijanči je napisao/la:gdje ima kupiti aparat za sladoled?
-
metanefridija
moj prvi sirovojelski sladoled:
8 suhih sljiva
2 banane
2 zlicice mljevenih oraha
2 zlicice mljevenog rogaca
2 zlicice kokosovog brasna
maaalo vode, mozda pola deci
izmiksati.
izgleda kao stracciatella
mozete i bez kokosa, jednako je fino, mene je Phoenix inspirirao s onim svojim bananama i kokosom pa rekoh kad je bal... i mozete i manje sljiva, ovisi koliko slatko volite.
cekam da se smrzne...
8 suhih sljiva
2 banane
2 zlicice mljevenih oraha
2 zlicice mljevenog rogaca
2 zlicice kokosovog brasna
maaalo vode, mozda pola deci
izmiksati.
izgleda kao stracciatella
mozete i bez kokosa, jednako je fino, mene je Phoenix inspirirao s onim svojim bananama i kokosom pa rekoh kad je bal... i mozete i manje sljiva, ovisi koliko slatko volite.
cekam da se smrzne...