Klistiranje

Putovanje prema zdravijem životu
Odgovori
filo

Post Postao/la filo »

da to je ta, daniel reid
mozda bi je vec dosad i pol procital da se ne spominam sa danijelom :)
pa mislim da se isplati dat tolko za knjigu, naravno ak mozes, posudi u knjiznici il od nekog.. il pitas tetu u kiosku pa procitas kod nje :)
ima samo 300injak stranica i lako, bvrzo se čita
za klistiranje sam luni poslal pp, di je sad gaddemit
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Medo je napisao/la:
filo je napisao/la:btw kupoval sam u konzumu nekaj i bas pred mojim očima jedna jedina knjiga i to je detokiskacija organizma, naravno kupil sam je odma :palac:
Koliko košta u Konzumu? Ja sam to vidio na kiosku, za 49,90. Kako se zove autor (da vidimo je li to ta ista)? Jesi pročitao (bar malo), isplati li se kupiti?
To je: Daniel Reid, Tao metoda detoksikacije organizma.
Ja sam je kupila za 39,99 na OMV-ovoj benzinskoj postaji :D
Definitivno se isplati uzeti/pročitati. Odlično opisuje načine na koje sve čovjek zagađuje svoj organizam i opisuje metode pročišćavanja od toksina.
Nisam je još uspjela pročitati do kraja. Mislim da sam stala negdje kod onog dijela/ poglavlja o vodi.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:Kupil sam si pumpicu! :skace:
:fulllove:
Pa...podijeli sa nama svoja iskustva :D ;)
Inanna
Kontakt:

Post Postao/la Inanna »

Pa... kupila sam si i ja novu pumpicu. :skace: :skace: :skace: Naranđastu. :smijeh1: :smijeh1:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

:zijeva: ..8 stranica.. :zzz:
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

lol i sad ti jos pomazes sa svojim postom da bude vise :D
filo

Post Postao/la filo »

meni pise samo 'detoksikacija organizma' je to to?
narancastoplavozelena knjiga
prvi dio detoksikacija
-temeljni protookol
-voda
-fizioterapioja
-zrak
-hrana
-brza ulica
...
drugi dio retoksikacija
recepti i formule..
Mislim da sam stala negdje kod onog dijela/ poglavlja o vodi.
to je sam početak :lol:
Pa... kupila sam si i ja novu pumpicu. Naranđastu
imam i ja takvu :skace:
al kak to vodom punit? onim lijevkom ne bi islo, premala je rupica..
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:
meni pise samo 'detoksikacija organizma' je to to?
narancastoplavozelena knjiga
Moja je plavo-bijela i točno piše ovakav naslov, al po sadržaju se podudaraju :huh:
Nema veze, vjerojatno je *ista stvar na različite načine* :D ;)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Inanna je napisao/la:Pa... kupila sam si i ja novu pumpicu. :skace: :skace: :skace:
:fulllove: ;)
filo

Post Postao/la filo »

naučite pravilno kenjat
http://www.quickfasting.com/how_to_bm_.html
danas sam napravil klistiranje, bilo ok, ne boli nit nije neugodno, podmazal maslinovim uljem,
ispraznil cijelu bocicu, malo sam pustil da se voda zbućka unutra al nije izašlo gotovo niš..
malo mutna vodu u wcu bila i to je to :huh:
glava me malo boli al to me pocelo na yogi oko 19h još..
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

mozete li ovaj topic stavit u nevidljive za neklistirane clanove foruma :smijeh2:
Miss Dalloway

Post Postao/la Miss Dalloway »

naucite pravilno kenjat :smijeh:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

OPREZ - REDOVITO KLISTIRANJE STVARA NAVIKU I OSLABLJUJE PRIRODNI REFLEKS PRAŽNJENJA CRIJEVA
Oni koji se protive korištenju klistira ipak su u pravu kada kažu da je klistiranje neprirodno i da stvara naviku. Klistir se ne bi smio obavljati redovito ili u duljem razdoblju kao npr.redovni postupak protiv kronične opstipacije. Pražnjenje crijeva provodi se prirodno – kontrakcijom mišića u crijevima ponato kao *peristaltika*. Ta kontrakcija (kod zdravih osoba) započinje posebnim defekcijskim refleksom koji je potaknut pritiskom iz punog crijeva. Klistir puni rektum s vodom i uzrokuje umjetni, jaki pritisak koji potiče defekcijski mehanizam. Ukoliko se koristi redovno, klistir će svojim umjetnim i snažnim pritiskom oslabiti prirodan podražaj organizma; za kratko vrijeme on nije više spreman reagirati na puno osjetljiviji prirodni mehanizam. Stoga će oni koji koriste klistir svakodnevno, uvidjeti da su njihova crijeva izgubila sposobnost da izbacuju otpatke. Iz tog razloga se smatrada redovno korištenje klistira stvara naviku.
Međutim, gornji razlozi se NE odnose na korištenje klistira za vrijeme posta. To je važan izuzetak od pravila. Zašto? Za vrijeme gladovanja prirodni podražaj defekcijskog refleksa nedostaje i stoga će se sve nečistoće, otpatci i toksini zadržati u tijelu, što može uzrokovati autotoksemiju ili samotrovanje!!! Glavni cilj gladovanja je da se pomogne tijelu da se pročisti od nataloženih toksičnih otpadaka. Procesom autolize se velike količine štetnih tvari i bolesnih tkiva izgaraju i toksični otpatci, koji se godinama talože, uzrokuju bolesti i prerano starenje se oslobađaju iz organizma. Probavni sustav je glavni put kojim se toksini odstranjuju iz organizma. Budući da prilikom gladovanja ne dolazi do prirodnog kretanja crijeva, toksični otpatci neće imati put da napuste sistem, već je to jedino moguće putem klistiranja. U toku gladovanja preporuča se svakodnevno klistiranje, a zatim se prekida da bi se uspostavila normalna peristaltika crijeva
.
(Izvor: Paavo O. Airola, Gladovanje uz sokove)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Miss Dalloway je napisao/la:naucite pravilno kenjat :smijeh:
Da znate koliko ljudi godišnje umire od raka debelog crijeva i ostalih bolesti povezanih sa nepravilnostima u radu probavnog sustava, ovakve stvari bi vam bile manje smiješne :?

Inače, čučanje je najprirodniji položaj za pražnjenje crijeva (tako su nastali i popularni *čučavci* :fulllove: ). Čučanje je isto i najprirodniji položaj za rađanje djeteta.
Miss Dalloway

Post Postao/la Miss Dalloway »

Luna je napisao/la:
Miss Dalloway je napisao/la:naucite pravilno kenjat :smijeh:
Da znate koliko ljudi godišnje umire od raka debelog crijeva i ostalih bolesti povezanih sa nepravilnostima u radu probavnog sustava, ovakve stvari bi vam bile manje smiješne :?

Inače, čučanje je najprirodniji položaj za pražnjenje crijeva (tako su nastali i popularni *čučavci* :fulllove: ). Čučanje je isto i najprirodniji položaj za rađanje djeteta.
moj djed je umro ud raka debelog crijeva, dakle nisam se sprdala na to nego na nacin koji to filo kaze
Odgovori