Kokos
meni je ok naribati il narezati na kockice u salatu s povrcem ( cikla, mungo klice isl), iako bas ni preporucljivo jesti takove kokose (smedje i stare)...
prvenstveno zato kaj su prokuhani
tj. mladi kokosi se preliju kipucom vodom, oguli im se vanjska kora, impregniraju se hrpom pesticida i onda se salju na svjetsko trziste... ak se malo obrati paznja na okus, skuzis da baca na 'sort of kemijski stih... not good
da se dost zguglat...
mladi koksice treba papat! ona voda nutra je puuna elektrolita i full je slicna sastavu ljudske krvi
osim toga ti mladi se smatraju vocem, jer nemaju tak veliku kolicinu masnoce... ( ovi stari, smedji koksici zbog visoke masnoce smatraju se orasidima)
anyway, ni dobro (te matore) bas precesto jesti...
glede otvaranja tih matorih, najlakse je povuci mokru crtu oko cijelog ploda ( najbolje oko polovice...) i onda zvajznes 2-3 put u stengu
i dec it

prvenstveno zato kaj su prokuhani
da se dost zguglat...
mladi koksice treba papat! ona voda nutra je puuna elektrolita i full je slicna sastavu ljudske krvi
anyway, ni dobro (te matore) bas precesto jesti...
glede otvaranja tih matorih, najlakse je povuci mokru crtu oko cijelog ploda ( najbolje oko polovice...) i onda zvajznes 2-3 put u stengu
i dec it
Šta uopće ima za kupiti tih _mladih kokosa_ na HR tržištu?
Ja sam neki dan konačno imala akciju otvaranja kokosa
Uglavnom, nije mi baš neki okus...preintenzivan je...i da, osjeti se da je nešto _umjetno_...vode iznutra je izašlo prilično malo...htjela sam izmiksati to bijelo meso sa vodicom iznutra, al mi nikak nije išlo...trebam podhitno novi mixer
Ja sam neki dan konačno imala akciju otvaranja kokosa
Uglavnom, nije mi baš neki okus...preintenzivan je...i da, osjeti se da je nešto _umjetno_...vode iznutra je izašlo prilično malo...htjela sam izmiksati to bijelo meso sa vodicom iznutra, al mi nikak nije išlo...trebam podhitno novi mixer
nema u rh, al ima npr. ođe:
http://www.tropenkost.at
ja uglavnom izbjegavam tropsko (osim porocnih bananki
) ak ne znam otkud je... radje mrknem finu domacu jabukicu neg nekaj fensi smensi kaj pitaj boga otkud doslo ... of korz organski shopovi u inostranstvu su mrAk

http://www.tropenkost.at
ja uglavnom izbjegavam tropsko (osim porocnih bananki
kak pa si ga dobila, zamotanog sa ukrasnom vrpcom?Sad sam pak ja dobila kokos za poklon
ja sam ga kupil za puding http://zemljani.com/forum/viewtopic.php?t=617
al mi stoji vec tjedan dana u kuhinji,,
a ne znam kaj taj ekstrakt vanilije radi u receptu, kaj je to..
Daje jelu/ slasticama aromu. Ima ga za kupiti u većim dućanima, na onom dijelu gdje stoje ostale *điđice* za kolače (poput vanilin šećera i sl.). Ja umjesto njega koristim vanilijin prah (mljevena mahuna vanilije). Jako je skup, ali je sirov i koristim ga jako rijetko i u malim količinama pa nije problem.filo je napisao/la:ekstrakt vanilije...kaj je to