Pretpostavljam da su oksidirale, a to nije baš dobro. Al nisam neki stručnjak.filo je napisao/la:e kaj ako mungove klice neke pocrne nakon 2 dana?
stara stavila na prozor to.. pa možda od sunca..
Klice
ccc nemaš pojmaLuna je napisao/la:Moraš kupiti posebne klice za klijanje u dućanu.
stavil sam kao test klijat slanutak, sezam, leću, quinou i uspjeloje
pretpostavljam da budem slanutak i leću trebal skuhat prije jela..
sad gledam prijašnje postove, u rujnu sam prvi put čul za to, danas mi je to svakidašnja hrana..
wrong! ne trebas ih kuhat. od isklijanog slanutka mozes napravit fantastique pasteticu- sam zblendas slanutak, dodas cesnjak, sol i malo papra ... i mazes na kaj hoces... ja najvise volim namazat drito na jezikfilo je napisao/la: pretpostavljam da budem slanutak i leću trebal skuhat prije jela..
lecu mozes sam s malo oliv ojla i limun soka nasalatit, il umjesat u nekaj (npr. u kupus salatu).
dobar tek
Prosjecna dnevna potreba za proteinima je 50g, ozbiljni sportasi trebaju oko 100g
Osnovni izvor proteina su mahunarke i zitarice, kuhanjem se unisti i do 80% proteina
Logican izbor je klijanje mahunarki i zitarica
Jedini problem koji postoji je opasnost od zaraze bakterijama
Mozda je dobro rjesenje klice prije konzumacije staviti 10min. da se kuhaju na pari????
Da li se uvijek jede kompletno zrno sa klicom ili to ovisi o vrsti klica??
Mene klice zanimaju kao osnovna hrana umjesto kuhanih mahunarki i zitarica a ne kao dodatak hrani
100g sirove klijane:
- soje ima 13.1g proteina
- psenice ima 7.5g proteina
Sadrzaj proteina u 100g termicki obradjenih žitarica i mahunarki:
Žitarice:
Kukuruz - 3.3g
Riža - 2.6g
Heljda - 3.4g
Proso - 3.5g
Ječam - 2.3g
Zob - 3.2g
Pšenica - 13.7g ( brasno od punog zrna )
Mahunarke:
Bob - 9g
Mahune i grah - 8.7g
Grašak - 8.3g
Leća - 9g
Soja - 16.6g
Kuhat ili klijat pitanje je sad
Osnovni izvor proteina su mahunarke i zitarice, kuhanjem se unisti i do 80% proteina
Logican izbor je klijanje mahunarki i zitarica
Jedini problem koji postoji je opasnost od zaraze bakterijama
Mozda je dobro rjesenje klice prije konzumacije staviti 10min. da se kuhaju na pari????
Da li se uvijek jede kompletno zrno sa klicom ili to ovisi o vrsti klica??
Mene klice zanimaju kao osnovna hrana umjesto kuhanih mahunarki i zitarica a ne kao dodatak hrani
100g sirove klijane:
- soje ima 13.1g proteina
- psenice ima 7.5g proteina
Sadrzaj proteina u 100g termicki obradjenih žitarica i mahunarki:
Žitarice:
Kukuruz - 3.3g
Riža - 2.6g
Heljda - 3.4g
Proso - 3.5g
Ječam - 2.3g
Zob - 3.2g
Pšenica - 13.7g ( brasno od punog zrna )
Mahunarke:
Bob - 9g
Mahune i grah - 8.7g
Grašak - 8.3g
Leća - 9g
Soja - 16.6g
Kuhat ili klijat pitanje je sad
- milevaindia
- milevaindia
Da, kažu da ima grozan okus. Nisam još probala. Znam da ima za kupiti (čak) i prah od pšenične trave (isklijano pa samljeveno, pa od toga napitak).aspalatus je napisao/la:hm ja sam znala po malo dodavati u frape jer kad radis sok, barem ja, ne mogu ga pit, prejako je.. onako malo travcica stavim ponekad u frape da se ne osjeti bas previse lol..
Jako _zdrava_ ideja, jer ima jako puuuno hranjivih nutrijenata:milevaindia je napisao/la:predugo? hm. ne znam. kolko treba da narastu?
a ovo luna za sokovnik...super ideja..praktikovacu.....
http://www.psenicnatrava.com/
http://www.liquidsun.com.hr/faq.htm