Kunići

Mjesto gdje se ni koza ne osjeća čudno
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Kunići

Post Postao/la Ogi »

aspalatus je napisao/la:slika
Belina :)
slika
Luna :)
Zadnja izmjena: Ogi, dana/u 31 lis 2007, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

prolaznik je napisao/la:
aspalatus je napisao/la:slika
luna :)
awwwww :fulllove:
Luna je napisao/la:Ajme...Luna je ko plišana igračkica...Preslatka... :)
Phoenix je napisao/la:Zeko je mrak :D

To je tvoj zeko?
Janis Joplin

Post Postao/la Janis Joplin »

zeko mali... hehe... vidim da su mu cape dobro... ;)
dakle, u sigurnosti tvoj naručja i mene trave se nalazi, a ne iza rešetaka s tvrdim podom... :respekt:
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

zecica je prekrasna i mekana ne moze se opisat...
ja je zovem tvornicom kuglica jer ima ih za izvoz...i gledam ja te kuglice i mislim se covice izgledaju ko one komprese od herbalifa i sve se mislim ko zna mozda su i one ljekovite :smijeh2: i odem ja na site o zecovima kad tamo nadem ovo :

Recept protiv vrućice
Sakupi dovoljno kuglica - izmeta divljeg kunića, osuši u pećnici i spremi u staklenku za zimske dane. Kada temperaturu nikako ne možeš skinuti, skuhaj jaki čaj od osušenih kuglica i vruće vode, procijedi i pij svakih pola sata dok ne počne znojenje. Uspijeva svaki put.
Iz knjige: A Cordiall Water: A Garland of Odd and Old Receipts to Assuage the Ills of Man & Beast, North Point Press,1982. autor: M.F.K. Fisher
:smijeh2: :smijeh2: :smijeh2:
Janis Joplin

tko je to pio?
aspalatus

vjerovatno konan barbarin :D
Janis Joplin

:nee:
spot

Post Postao/la spot »

a ovo je moja zvijer crna :x

slika
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Zakaj zvijer? plekasna je.. :)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Ajme, crna zekica :fulllove:

Jel cura ili dečko?
Janis Joplin

spot je napisao/la:a ovo je moja zvijer crna :x

slika
opaka... vatrena... hihi... ;) super je...
spot

Post Postao/la spot »

ogi je napisao/la:Zakaj zvijer? plekasna je.. :)
zato kaj je prilicno nedruzeljubiv prema drugim zivotinjama, da ne kazem agresivan :placko:

decko je, decko :D
aspalatus

haha smisan je s crvenim okicama bas izgleda dangerous ;) koliko ga dugo imas?
e da ovo nisu zecevi vec kunici pa ako netko moze promjeniti naslov :plazi:
Janis Joplin

kako ima krvave oke... ovaj moj štakac ima narančaste...
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

DRŽANJE KUNIĆA

Kunićima je u stanu potrebno osigurati sigurno i mirno mjesto u kojem će se osjećati zaštićeno. Kavez s plastičnim dnom, smješten u kutu prostorije, najprihvatljivije je rješenje. Kavez se lako čisti i održava, kunić će ga prihvatiti jer će mu tu biti hrana, voda i skrovište. Na dno je potrebno prostrijeti piljevinu. U kavez ćete staviti zdjelicu za zrnatu hranu, a za vodu je dobro postaviti pojilicu. One na kraju cjevčice imaju metalnu kuglicu. Kunić potiskuje takvu kuglicu njuškom i voda istječe. Pojilica je dobro rješenje jer voda ne curi, ostaje čista, možete u nju dodavati vitaminske dodatke ili eventualno lijek kada je potrebno. U nastambu možete smjestiti i kućicu, igračke ili drvenu daščicu za penjanje. Veličina nastambe za patuljastog kunića zavisi o tome koliko često će biti pušten i slobodno se kretati. Kavez dimenzija 60x40 dovoljan je ako će u njemu životinja jesti i spavati. Kunići uživaju u kretanju, istraživanju i igri, pa ih je važno što više puštati. Ako to niste u mogućnosti, svakako potražite kavez većih dimenzija (barem 100x50).

VELIČINA KUNIĆA

Danas je poznato preko 100 pasmina kunića različitih boja i kombinacija. Njihova težina se kreće od 0,7kg do 8kg.

Pasmine kunića se kategoriziraju po veličini, pa među patuljaste kuniće ubrajamo (orjentaciono) pet pasmina - koje susrećemo u preko 40 različitih boja: Hermelin, Patuljasto obojeni, Patuljasto ovnoliki, Patuljasti rex te Patuljasti lisičasti. Teški su od 0,7 do 1,5kg.

Slijedeća skupina po veličini su mali (mini) kunići čija težina se kreće od 1,5kg do 2,5kg. Pasmine su: Mali ovnoliki, Mali srebrni, Holandski, Opaljeni, Ruski te Mala činčila (to nije činčila, već samo naziv za ovu pasminu kunića).
Odgovori