Amalgamske plombe

Putovanje prema zdravijem životu
prolaznik

Post Postao/la prolaznik »

4,5 puta dnevno

napijem se vode, soka odmah poslje jela kako bi i to isprala :)

pranje zubi ne shvaćam ko obavezu nego ko potrebu
filo

Post Postao/la filo »

a koje paste koristiš/ite?
mislim da ti je to previše, da isto tak caklinu oštećuješ
ja bi si kupil one dječje zubne paste od šumskog voća i pral bi 10 put na dan.. ma kaj pral! žvakal bi tu pastu kak je okus finiiii :D
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

Luna je napisao/la:
filo je napisao/la:potreban anestetik?
A filek, dečecu kaj se i pikice za vađenje krvi boji...sve je potrebno :) :D
:smijeh2: :smijeh1:
aspalatus

filo je napisao/la:a koje paste koristiš/ite?
ja bi si kupil one dječje zubne paste od šumskog voća i pral bi 10 put na dan.. ma kaj pral! žvakal bi tu pastu kak je okus finiiii :D
:smijeh2: :smijeh2:
hehe moj se mladi brat kd je bio jako mali svakodnevno sakrivao s tom pastom po stanu i praznio je lol paperinos
aspalatus

al bez zezanja ja imam dvije te plombe u ustima i jedna se malo pomakla...i onda bas sam pocela razmisljati kako umisljam da osjecam neki cudan okus u ustima...i pomalo i one druge simptome ...aahh morat cu kod zubara..ej pa jesi mogla naci negu lipsu slikicu tog sadistickog zanimanja...kad ga vidim onako dode mi da sama povadim ove plombe
prolaznik

filo je napisao/la:a koje paste koristiš/ite?
colgate :? testirana na životinjama al mi je zubarica rekla da tu koristim jer je ta najbolja za jačanje desni.
koristim četkicu srednje tvrdoće. znači nije preblaga da ne očisti i nije pregruba da raskrvari meso :) perem pravilno :) i ne žurim se

ma biš prao...ne vjerujem ti
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

prolaznik je napisao/la:colgate :? testirana na životinjama al mi je zubarica rekla da tu koristim jer je ta najbolja za jačanje desni.
Zaboravi taj shit od Colgatea i podebljaj C vitamin (mislim da smo već govorili o tome na starom forumu?).

Ja koristim isključivo prirodne zubne paste, bez fluora i ostalih kemija.

Nije stvar u zubnoj pasti, nego u tome kako se četka i što se jede ;)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:Mislim da je izbjeljivanje nepotrebno i stetno za zube..
Sasvim je dovoljno redovito ih prati..
Slažem se, ali bitno je i što se jede/ pije.

Prirodnu boju zuba može npr. promijeniti i pretjerani unos nekih tekućina poput kava, čaj, gazirani sokovi...nikotin...
filo

Post Postao/la filo »

aspalatus je napisao/la:
Luna je napisao/la:
filo je napisao/la:potreban anestetik?
A filek, dečecu kaj se i pikice za vađenje krvi boji...sve je potrebno :) :D
:smijeh2: :smijeh1:
sam se ti smij, sad sam bil kod doktorice zbpg uputnica, milijun toga tream napravit, od tog vađenja krvi pa do ekg, urina (a nikad ne mogu piškit kad trebam, čak mi je i bed onak kad me ljudi gledaju :)
kad sam imal pregled zbog vojske u srednjoj, dan prije sam pil na litre soka i trčal tam da im ponosno uručim punu čašu.. i kanistar ak treba :smijeh1:
a vađenje krvi, kolko tih ampulica mi budu uzeli, ajme, onesvijestiću se :(
evo, sad već drhtim :?
a kamoli kaj bude test pokazal... :?

ja koristim sad vademecum pastu
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

prolaznik je napisao/la:colgate :? testirana na životinjama al mi je zubarica rekla da tu koristim jer je ta najbolja za jačanje desni.
Koju od njih, ima ih brdo..
Poglec ovo:

U PASTI ZA ZUBE COLGATE OTKRIVENA KEMIKALIJA ANTIFRIZA

08.07.2007.

Iako je kompanija "Colgate-Palmolive" stavila moratorij na testiranja proizvoda na životinjama, koji služe za osobnu njegu odraslih, njihov poznati proizvod, zubna pasta "Colgate", ipak je ostala izuzeta od ove zabrane. Prema posljednjim informacijama u ovoj pasti za zube otkrivena je kemikalija iz antifriza. Stoga su gradske vlasti u nekoliko talijanskih gradova zaplijenile znatne količine paste za zube koja je kako se pretpostavlja štetna za zdravlje, priopćilo je Ministarstvo zdravstva te zemlje. Uzorci zaplijenjenih pasti dati su na analizu. U Španjolskoj je prije dva dana povučeno iz prodaje 100.000 pasti, a u više desetina njih pronađen je dietilen glikol, kemikalija koja se nalazi u antifrizu. S obzirom na brojne restrikcije koje prevladavaju u europskim zakonima u pogledu testiranja na životinjama, ne čudi što su paste napravljene izvan zemalja Europske unije. Zastarjela testiranja kemikalija pasta za zube koja se vrše na stotinama štakora, završavaju odsijecanjem njihovih glava tri tjedna nakon nanošenja kemikalija te rezanjem čeljusti kako bi se pregledali učinci kemijskih sastojaka na zube.
prolaznik

Luna je napisao/la:
Zaboravi taj shit od Colgatea i podebljaj C vitamin (mislim da smo već govorili o tome na starom forumu?).

Ja koristim isključivo prirodne zubne paste, bez fluora i ostalih kemija.

Nije stvar u zubnoj pasti, nego u tome kako se četka i što se jede ;)
zadnja zubarica koju sam pitala kaže da mi je to povezano s prehranom.
znači pomanjkanje vitamina c (spominje anoreksiju i bulimiju. ja? :smijeh1: ) kaže da počnem uzimat vitamin c od 500mg na dan i da perem zube pastom koja sadrži flour
koja je ta tvoja?
uglavnom, najviše okrivljuje prehrambene navike :fucka:
prolaznik

ogi je napisao/la:U PASTI ZA ZUBE COLGATE OTKRIVENA KEMIKALIJA ANTIFRIZA

08.07.2007.

Iako je kompanija "Colgate-Palmolive" stavila moratorij na testiranja proizvoda na životinjama, koji služe za osobnu njegu odraslih, njihov poznati proizvod, zubna pasta "Colgate", ipak je ostala izuzeta od ove zabrane. Prema posljednjim informacijama u ovoj pasti za zube otkrivena je kemikalija iz antifriza. Stoga su gradske vlasti u nekoliko talijanskih gradova zaplijenile znatne količine paste za zube koja je kako se pretpostavlja štetna za zdravlje, priopćilo je Ministarstvo zdravstva te zemlje. Uzorci zaplijenjenih pasti dati su na analizu. U Španjolskoj je prije dva dana povučeno iz prodaje 100.000 pasti, a u više desetina njih pronađen je dietilen glikol, kemikalija koja se nalazi u antifrizu. S obzirom na brojne restrikcije koje prevladavaju u europskim zakonima u pogledu testiranja na životinjama, ne čudi što su paste napravljene izvan zemalja Europske unije. Zastarjela testiranja kemikalija pasta za zube koja se vrše na stotinama štakora, završavaju odsijecanjem njihovih glava tri tjedna nakon nanošenja kemikalija te rezanjem čeljusti kako bi se pregledali učinci kemijskih sastojaka na zube.
nema više colgate za mene :shock: jadni :(
prolaznik

da pitam ;)
mama mi kaže da se zubari mogu promijeniti samo u 1. mjesecu al ja se što prije želim rješiti ove vještice. imam na to valjda pravo? :roll: nebi išla privatno, skupo mi :D
je ko od vas mjenjao?
ča da delan?
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

sad po novom zakonu mozes mjenjati kad god hoces.
filo

Post Postao/la filo »

ja sam od onih... tamo zbrisal još prije 10 godina privatniku.
prvi put sam imal stvarno puno za popravit pa je račun bil ohoho (800kn) al od tad, svaku godinu idem i ništ, samo kontrola (koja se ne plaća) i aj bok
Odgovori