Kastracija kućnih ljubimaca

Mjesto gdje se ni koza ne osjeća čudno
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

miumiu je napisao/la:
ogi je napisao/la:Uvijek ima nacina ako se dovoljno zeli.. :)
Imaš koji prijedlog?
Kao mali imao sam zenskog psa..kad je doslo vrijeme, cuvali smo je u dvoristu..nije bilo problema
dandelion

Post Postao/la dandelion »

Luna je napisao/la:
Mislim da ljudi kastriraju svoje ljubimce zbog vlastite komocije.

Klasična "igra moći" nad slabijma. Tko nam je dao pravo za to da odlučujemo umjesto drugih za druge?

Treba pronaći druge načine za rješavanje navedenih problema...
Radi se o etičkoj dvojbi -
1. pustiti mačka da bude ono što jest i pri tom živjeti u stanu s uriniranim zidovima, podom i namještajem te prisiljavati nedužnu životinju da živi sa seksualnim frustracijama, ili
2. kastrirati mačka i oduzeti mu mogućnost da bude onakav kakvim ga je priroda stvorila i da ima potomstvo (za koje mužjaci i ne pokazuju osobito zanimanje).

Slažem se da ni jedno rješenje nije savršeno, ali to su odluke koje svatko mora donijeti u skladu sa svojom savješću, a ja iza svoje odluke stojim. Povrh toga, pitome mačke koje su udomljene s ulice u startu imaju jako male šanse da uopće prežive. Prema tome, kako ja vidim problematiku - možeš udomiti mačku i kastrirati (radi svega navedenog) ili proći kraj nje i ne okrenuti se i pustiti da bude ono što jest pod kotačima automobila, zlostavljana, gladna, bolesna itd.
chiril stipsa
Kontakt:

Post Postao/la chiril stipsa »

ogi je napisao/la:Nisam za kastraciju ali sam jos manje za napustene pse/macke i njihovo ubijanje.. :(
onda si za kastraciju, jer ne kastracija dovodi do napustanja ljubimaca i veci broj lutalica.

o cemu vi ljudipricate? ako ste toliko pametni dajte drugo rijesenje-1 nevrijedi samo trubiti da ga treba naci!
jer ja sam taj koji je sakupljao macke s ulice, lijecio ih te da ih nisam kastrirao, ili bidanas imao 45 macaka u kuci ili bi ih podijelio na auto pijaci ljudima koji bi ih odveli na selo i stvarali potomke do njih stotinu lutalica koje umiru od gladi, zive u groznim uvjetima, zive od lova na miseve i ugibaju na cesti!
jedna macka tijekom 7 godinaputem potomstva na svijet moze donijeti 420 000 macica!
dali ste vi svijesni o cemu pricate i dali ste ikada osjetili tu tezinu na sebi kada spasavate macku s ulice i znate da nema druge nego kastracija?
ocito da ne.
Luna je napisao/la:Dajmo im da zadovoljavaju svoje nagone, uz upotrebu kontracepcije :D :)
upravo iz gore navedenih cinjenica je ovo za mene neumjesna sala.
miumiu

Post Postao/la miumiu »

aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

ah pa ja vas stvarno ne razumin :shock: kastracija NE!
aspalatus

chiril stipsa je napisao/la:
ogi je napisao/la:Nisam za kastraciju ali sam jos manje za napustene pse/macke i njihovo ubijanje.. :(
onda si za kastraciju, jer ne kastracija dovodi do napustanja ljubimaca i veci broj lutalica.

o cemu vi ljudipricate? ako ste toliko pametni dajte drugo rijesenje-1 nevrijedi samo trubiti da ga treba naci!
jer ja sam taj koji je sakupljao macke s ulice, lijecio ih te da ih nisam kastrirao, ili bidanas imao 45 macaka u kuci ili bi ih podijelio na auto pijaci ljudima koji bi ih odveli na selo i stvarali potomke do njih stotinu lutalica koje umiru od gladi, zive u groznim uvjetima, zive od lova na miseve i ugibaju na cesti!
jedna macka tijekom 7 godinaputem potomstva na svijet moze donijeti 420 000 macica!
dali ste vi svijesni o cemu pricate i dali ste ikada osjetili tu tezinu na sebi kada spasavate macku s ulice i znate da nema druge nego kastracija?
ocito da ne.
Luna je napisao/la:Dajmo im da zadovoljavaju svoje nagone, uz upotrebu kontracepcije :D :)
upravo iz gore navedenih cinjenica je ovo za mene neumjesna sala.
slusaj ciril ako se zelis igrati boga , ah a igraj se onda...haha zive u groznim uvjetima muahaha ocemu ti pricas??? zar mislis da je mackin zivot prekrasan ako lezi na tvojoj fotelji po cili dan i gricka hranu iz konzerve?? pustite zivotinje da budu to sta jesu - zivotinje.
kad mi pocnes navodit te podatke u brojkama kako ce se macke nakotit , to me podsjeca na lovacke price: mi volimo zivotinje mi brinemo o njima zato ih svako malo i ubijamo (naravno oni ne koriste takav zargon i biraju rijeci) ali oni se brinu da se zivotinjska populacija pretjerano ne uveca zbog sigurnosti samih zivotinja...kad kastriras macku radis isto...ubijas je. ne razumin odakle ta paranoja od velikog broja okota ....moze i mene sutra zgazit auto i sta sad...da ne izlazim iz kuce? da ne radam djecu (zamisli ako i njih zgazi auto)....tako se ne zivi zivot
aspalatus

prepustite prirodi na nade rjesenje ona to vec citavu vijecnost i radi.nemojte se uplitati u njen posao
Janis Joplin

Post Postao/la Janis Joplin »

Zakon o zaštiti životinja u članku 48., stavku 5. i 6. nalaže da su skrbnici kućnih životinja dužni osigurati kontrolu razmnožavanja životinja, a u slučaju nekontroliranog razmnožavanja zbrinuti njihove potomke. U protivnom ih Zakon tereti za troškove i kaznu od 5.000,00 kn do 15.000,00 kn za fizičke i 30.000,00 kn do 50.000,00 kn za pravne osobe.
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1139
miumiu

Post Postao/la miumiu »

aspalatus je napisao/la:prepustite prirodi na nade rjesenje ona to vec citavu vijecnost i radi.nemojte se uplitati u njen posao
Znaš kako je bilo u Ateni prije olimpijade?
http://www.kinshipcircle.org/fact_sheet ... ragedy.pdf
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=178
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=509
U Bukureštu? U svim metropolama u svijetu ubijaju "višak" životinja. U gradovima je "priroda" zakazala. NHF. Nitko se ne veseli igranju boga (meni nije bilo lako to napravit mojoj mački), kastraciji, ali za sad, u ovim uvjetima života (s ljudima kakvi jesu) ne postoji bolje rješenje.
aspalatus

ako je priroda zakazala u gradovima kako ti kazes onda gradovi nisu mjesta za zivotinje .....btw nisu ni za ljude ali to je neka druga tema
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

aspalatus je napisao/la:ako je priroda zakazala u gradovima kako ti kazes onda gradovi nisu mjesta za zivotinje .....btw nisu ni za ljude ali to je neka druga tema
Tako je
miumiu

Post Postao/la miumiu »

aspalatus je napisao/la:ako je priroda zakazala u gradovima kako ti kazes onda gradovi nisu mjesta za zivotinje .....btw nisu ni za ljude ali to je neka druga tema
Ja sam definitivno protiv toga da životinje žive u gradovima, pa i na selu. Već sam napisala da bi životinje trebale živjeti u prirodi, neovisne o čovjeku.
Drugi par rukava je što bez obzira na moje želje životinje i dalje žive u gradu i dešava se to što se dešava. Pretpostavljam da znaš što je gradski veterinarsko-higijenski servis i čime se taj bavi.
miumiu

Post Postao/la miumiu »

ogi je napisao/la:
Tako je
I što mi činimo da životinje više ne bi živjele u gradu?
aspalatus

postupiti najbolje sta znamo
miumiu

Post Postao/la miumiu »

aspalatus je napisao/la:postupiti najbolje sta znamo
Možeš li biti malo konkretnija? :D
Odgovori