Eto tako izgleda
Divlja sjetva
Drug Mile je napisao/la:Probat ću se sjetiti sljedeći vikend uzeti aparat pa napraviti par fotki. A kako izgleda? Ovako. Došli mi prijatelji prije3-4 tjedna. Pitaju me gdje je vrt. Ja kažem, evo ga. Pitaju opet, ma gdje???. Ja kažem, pa stojite u njemu!
Eto tako izgleda
A joj, ma znam. I kod mene je bilo slično nakon što je korov formirao prašumu. Ali, pravo je zadovoljstvo nailaziti na more plodova u tom metežu.
Evo slika. Kad stojiš u vrtu, izgleda ovako:

Kad se spustiš na koljena, izgleda ovako:

Inače, ovo gore su vam cikla i korabica, oko njih malo mrkve, a pod onim malčem (baš ga tu i nema...) je luk koji sam zaboravio pokupiti. I tako izgleda skoro svaki kvadrat vrta.
Rajčice puzavice izgledaju ovako nekako:

Plodovi su potpuno uprljani, ali zdravi. Nažalost niklo je samo tu gdje nisam malčirao, tako da baš i nema rajčica ove godine.
Kad se spustiš na koljena, izgleda ovako:
Inače, ovo gore su vam cikla i korabica, oko njih malo mrkve, a pod onim malčem (baš ga tu i nema...) je luk koji sam zaboravio pokupiti. I tako izgleda skoro svaki kvadrat vrta.
Rajčice puzavice izgledaju ovako nekako:
Plodovi su potpuno uprljani, ali zdravi. Nažalost niklo je samo tu gdje nisam malčirao, tako da baš i nema rajčica ove godine.
Ove godine nisam ponovio isto, jer je bilo preteško za branje. Dakle, vrt pun svega, a ja to ne mogu naći, odnosno ne na vrijeme. Ove godine je sve bilo malo urednije, dakle i dalje svega na malom prostoru, ali grupa jednog povrća, grupa drugog, i bilo je puno lakše za snaći se, a i dalje zanimljivo. Ako mi ikad ponovno padne na pamet sve izmiješati, onda će to biti na puno manjem prostoru. Recimo, kakva podignuta gredica uz kuću, tipa "square foot garden" ili vrtna spirala, ili tako nešto minijaturno. Pa tu onda malo začina, koja mrkvica, i gotovo. Za veće količine, mislim da bilo kakav red ipak dobro dođe.
-
jagodica bobica
-
jagodica bobica
-
jagodica bobica
Jučerašnja najava,,,današnja epizoda uopće nije bila o povrću,,radilo se o mješovitoj gredici cvijeća i ukrasnog bilja,,,pomalo razočarana,,,očekivala sam drugo,jer je jučer bila riječ o povrću,,,serijal gotov,,,,Sorry Ogi,,,No završne riječi bile su posebne,,posebne što samo pravi vrtlari razumiju.