Zubi
-
pan_vilenjak
Zubi
Bok
treba mi savjet vezan za vodicu za usta. Naime najčešće koristim onu iz dm-a, onu plavu ali nekako mi se čini da nije baš nešto. Zanima me da li vi znate neke dobre, možda na bazi biljaka a ne kemikalija i da je dobra za desni jer su mi nešto osjetljivi u zadnje vrijeme.
Naravno da nije testirano na životinjama i kao što rekoh da nije čista kemija ako postoji. Čuo sam da je žalfija dobra za desni ali ne znam di to kupiti ni kako to izgleda.
Hvala
treba mi savjet vezan za vodicu za usta. Naime najčešće koristim onu iz dm-a, onu plavu ali nekako mi se čini da nije baš nešto. Zanima me da li vi znate neke dobre, možda na bazi biljaka a ne kemikalija i da je dobra za desni jer su mi nešto osjetljivi u zadnje vrijeme.
Naravno da nije testirano na životinjama i kao što rekoh da nije čista kemija ako postoji. Čuo sam da je žalfija dobra za desni ali ne znam di to kupiti ni kako to izgleda.
Hvala
ja koristim neku s aloa verom, al ima toga unutra još, od kadulje i.. ne sjecam se.
za testiranja i to nemam pojma, jedinu tu su imali i uzel sam je, skupa je, više od 50kn dođe.
žalfiju iliti kadulju možeš kupit u svakoj ljekarni, bilo filter il drač, to namočiš par sati, preko noći najbolje pa onda sljedeći dan to grgljat il kaj već.
ja to ubacim u kanticu za tuš za usta.
samo nije to dobro previše pit...
imaš za kupit i paradontax pastu za zube koja je potpuno biljna al i skupa, za osjetljivo meso, paradontozu i tak, 30kn u dmu, po ljekarnama 40kn.
kak to misliš da ti je meso osjetljivo? na vruće/hladno?
meni se povlači...
za testiranja i to nemam pojma, jedinu tu su imali i uzel sam je, skupa je, više od 50kn dođe.
žalfiju iliti kadulju možeš kupit u svakoj ljekarni, bilo filter il drač, to namočiš par sati, preko noći najbolje pa onda sljedeći dan to grgljat il kaj već.
ja to ubacim u kanticu za tuš za usta.
samo nije to dobro previše pit...
imaš za kupit i paradontax pastu za zube koja je potpuno biljna al i skupa, za osjetljivo meso, paradontozu i tak, 30kn u dmu, po ljekarnama 40kn.
kak to misliš da ti je meso osjetljivo? na vruće/hladno?
meni se povlači...
Re: Zubi
(Malo će mi čudno biti s tobom komunicirati na književnom jeziku, ali morat ću se naviknuti radi ostalih.pan_vilenjak je napisao/la:Bok
treba mi savjet vezan za vodicu za usta.
Dakle, čemu uopće služi vodica? Ja zube samo perem, s pastom i četkicom. Nikad nisam to koristio, a nisam baš ni čuo od drugih ljudi da to koriste. Ili se vodica koristi ako postoji neki problem sa zubima, desnima i sl.?
Čak ni one stvari - mislim pri tom na paste za zube - koje nisu testirane na životinjama, nisu nužno lišene kemije. U tome je centralna stvar fluor. Poznato je da se kao glavni razlog njegove upotrebe navodi zaštita od karijesa, no ne radi li se tu o još jednoj farmaceutskoj i korporativnoj obmani?pan_vilenjak je napisao/la: Zanima me da li vi znate neke dobre, možda na bazi biljaka a ne kemikalija i da je dobra za desni jer su mi nešto osjetljivi u zadnje vrijeme.
Hvala
Evo jedan link koji govori o tome:
http://www.galaksija.com/fluor.htm
Zadnji put kad sam kupovao pastu išao sam malo čitati deklaracije, i sve paste imaju fluor, u obliku spoja natrij-monofluorfosfat. Od dvadesetak različitih Zirodenata i Plidenti nisam našao ništa a da nema taj spoj u sebi.
Ponekad si mislim, zašto mi ljudi uopće moramo prati zube? 
To nijedna druga biološka vrsta ne radi. Pa opet ne vjerujem da životinje imaju više pokvarenih zuba nego mi. A možda je razlog i to što samo čovjek jede kuhanu i prerađenu hranu, za koju kao takvu ni zubi nisu predviđeni, pa se kvare zato što ih se izlaže takvoj zapravo neprirodnoj hrani?
To nijedna druga biološka vrsta ne radi. Pa opet ne vjerujem da životinje imaju više pokvarenih zuba nego mi. A možda je razlog i to što samo čovjek jede kuhanu i prerađenu hranu, za koju kao takvu ni zubi nisu predviđeni, pa se kvare zato što ih se izlaže takvoj zapravo neprirodnoj hrani?
U trgovinama zdrave hrane se može kupiti zubna pasta bez fluora. Ja imam jednu doma, al koristim i običnu. Ima i nekih pasta u Lushu /koji ne testira ništa/, ne znam jesu li one bez fluora. Ne bi me čudilo.
Zadnjih dosta godina mi se zubi skoro uopće ne kvare, iako cijelo vrijeme koristim paste s fluorom. A plombe imam odavno. Hoću reći: nemam posebno kvalitetne zube.
Zubno meso se i meni povlači, a i puno ljudi koje znam. Ne znam u čemu je štos.
Zadnjih dosta godina mi se zubi skoro uopće ne kvare, iako cijelo vrijeme koristim paste s fluorom. A plombe imam odavno. Hoću reći: nemam posebno kvalitetne zube.
Zubno meso se i meni povlači, a i puno ljudi koje znam. Ne znam u čemu je štos.
jucer sam bas opet trazil o mesu i naisel na neku stranicu di tip vegan propovijeda uporabu samo četke i nist visesamo malo cetkicom protrljas i to je to...paste ionako sluze da se zubi kvare zbog tog fluora u njima...
eto ja koristim tu neku talijansku od aloe, koja sadrzi ekstrakt ananasa koji smanjuje osjetljivost desni, ekstrakt sljeza koji umiruje i stiti od upale, čajevca nekaj nekaj i jos nekaj za osvjezavanje (ne vidim izlizana je etiketaIli se vodica koristi ako postoji neki problem sa zubima, desnima i sl.?
evo nasel sam http://cgi.ebay.it/ALOE-COLLUTORIO-500M ... dZViewItem
a zubni konac?
isto kod meneZadnjih dosta godina mi se zubi skoro uopće ne kvare, iako cijelo vrijeme koristim paste s fluorom. A plombe imam odavno. Hoću reći: nemam posebno kvalitetne zube.
uhZubno meso se i meni povlači,
meni je na 4kama i do 3,5mm otislo... na ostalima manje, 0.5,1mm
al veli mi da skrgucem zubima mozda zbog stressa, al ne vjerujem..
vegići?a i puno ljudi koje znam.
Zube sam poceo redovito prati u 6-om osnovneMedo je napisao/la:Ponekad si mislim, zašto mi ljudi uopće moramo prati zube?
Gotovo sve zube koji su mi krpani, pokvario sam do tada
Perem ih uvijek nakon svega sto jedem/pijem..osim vode
To je obicno 3 puta dnevno..znaci, nemam medjuobroke, grickalice...
O da..zube treba prati..kad su 'zmazani'
I bitno je gristi tvrdo..zato obozavam kruh bez germe
-
Lualaha
Onda u berbu pane!Budem ja pitala od frendice staru,ona je farmaceutkinja...pa ju uvijek žicam savjete ili najkraće pitaj zubara svog ili u biljnim ljekarnama!Čuo sam da je žalfija dobra za desni ali ne znam di to kupiti ni kako to izgleda.
S obzirom koliko ja slatkog žderem...dobro se drže moji zubi
Baš bi trebala zubaru na pregled, ali očekujem samo pregled....mrzim kad kaže...aj kad si tu da ti popravim taj....aaaaaaaaa
Ko dijete sam vrištala na stolici...mrzila sam zubare