a mislim stvarno si neugodan... i koje ti to filmove gledas? francuske?filo je napisao/la:pa zakaj bi se skidala.. duge gaće valjda imaju rupicu... dve
Podljevi/ hematomi/ masnice
Re: Podljevi/ hematomi/ masnice
OduvijekLuna je napisao/la:To je kod tebe tako oduvijek ili raw dobrobiti? I prošla kvrga i niš ne boli?
Otisci prođu za par minuta, kvrge i plave masnice za najviše dan-dva, zavisi kolike su. Imam zato neke druge stvari kojih se nikako ne mogu riješiti, npr. prhuta. Nisam pod stresom, pravilno se hranim, probao sam šampon koji je preporučila dermatologinja i ništaLuna je napisao/la:Ček, ček...misliš na prave (plave masnice) ili na one "bijele otiske"? Pa kak tebi to tak odma prođe?![]()
Kažu da budale uče na vlastitom a pametni na tuđem iskustvu, pa evo da naučite nešto na mojem.
Dakle, na Badnjak (prije 4 mjeseca
) sam se polomila niz stepenice i zadobila masnice/ natučenja po nogama i guzi. Nisam radila ništa specijalno, samo sam mazala kantarionom. A trebala sam, obratiti tome veću pažnju jer...nakon nekog vremena sam napipala neko zadebljanje na polovini lista koje je počelo rasti i sve više boljeti. I dalje nisam obraćala pažnju - mislila sam *obično* natučenje od pada koje će se ubrzo povući. Međutim - nije. Bilo je sve gore.
I otišla ja kod ortopeda na ultrazvuk. Radi se o hematomu (nakupina zgrušane krvi/ limfne tekućine) veličine dlana. Doktor me podhitno poslao po Heparin i elastični zavoj i rekao ako nakon tjedan dana ne dođe do poboljšanja da se moram javiti venskom kirurgu
I tako ja već tjedan dana nosim elastični zavoj od nožnih prstiju do koljena, mažem Heparinom i *detaljno* masiram nogu prije spavanja.
Srećom, do poboljšanja je čini mi se došlo - zadebljanje se nešto smanjilo i manje boli. Vjerujem kako će uskoro u potpunosti nestati.
Želim samo reći - ne igrajte se, ne zanemarujte, ako se negdje polomite i natučete odmah mažite i masirajte i po nekoliko puta dnevno dok ne prođe
Dakle, na Badnjak (prije 4 mjeseca
I otišla ja kod ortopeda na ultrazvuk. Radi se o hematomu (nakupina zgrušane krvi/ limfne tekućine) veličine dlana. Doktor me podhitno poslao po Heparin i elastični zavoj i rekao ako nakon tjedan dana ne dođe do poboljšanja da se moram javiti venskom kirurgu
I tako ja već tjedan dana nosim elastični zavoj od nožnih prstiju do koljena, mažem Heparinom i *detaljno* masiram nogu prije spavanja.
Srećom, do poboljšanja je čini mi se došlo - zadebljanje se nešto smanjilo i manje boli. Vjerujem kako će uskoro u potpunosti nestati.
Želim samo reći - ne igrajte se, ne zanemarujte, ako se negdje polomite i natučete odmah mažite i masirajte i po nekoliko puta dnevno dok ne prođe