da ona im pruza ljubav i paznju ali njima vjerovatno nedostaje afrika..sitnica
a zapravo mozda je samo negdje u genima drze onako potisnutu...sjecaju se kroz iskustva nekih svojih predaka , neke sirine i mira, neovisnosti i SLOBODE
Afrički tvor
Nije stvar osobnog stava već prirodnog poretka stvari - hoću reći, ne radi se o mom kapricu.spot je napisao/la:vuycha mislim da ovo fakat nije u redu, domestificiranim zivotinjama je prirodno staniste uz covjeka i sta, samo zato sto netko ima neki svoj ideal da zivotnjama nije mjesto uz covjeka tolike bi vrste zivotinja trebale izumrjet??? ovo se protivi s glavnim pravom zivotinja-pravom na zivot i postojanje
Slažem se s pravom na život. No to se odnosi na one koji već žive. Onaj tko nije rođen, ne postoji, pa prema tome nema niti pravo na život (nema život). Domestificiranje životinje su nastale i postoje isključivo zbog ljudske volje i zadovoljavanja njegovih želja.
Slična rasprava se uvijek javlja i u vezi kastracije.
pa zato bi trebalo vise regulirat to u kakvim su uvjetima zivotinjice a ne odma ic u krajnosti sa izumiranjemogi je napisao/la:Spot..da me krivo ne shvatis
Siguran sam da tvoje zivotinjice uzivaju sa tobom..
Ali ti im pruzas daleko vise nego sto bi vecina drugih vlasnika..
africki tvor ni ne postoji u prirodi, zapravo nema bas neke veze s afrikom, pogotovo zato kaj jako tesko podnose vrucinu, ja neznam zas se kod nas koristi taj naziv uopce...al imaju dost slicne rodake u prirodi koji se vrlo malo razlikuju(po velicini uglavnom i po agresivnosti-nisu domestificirani naravno, a tu je i velika paleta boja koje nemaju te "prirodne" vrste npr boju kakvu Mrlja ima nema u prirodi nigdje)Zar je afrički tvor vrsta koja izumire?
al ne govorim ja tu samo o tvorekima neg i psima i maca itd.
a za slobodu, niko nema apsolutnu slobodu, i ove zivotinjice koje zive u prirodi zive stalno u strahu da ih nek druga jaca zivotinja ne pojede, a ovi nasi mozda nemaju livadu 24 sata dnevno na raspolaganju al su barem sigurni i nemoraju brinuti dali ce imati sta za jest ovu zimu. a s obzirom da jos nismo naucili pricat s njima nemozemo znat sto bi njima bilo ljepse...
shvacam ja sto ocete rec, mozda bi svima bilo ljepse da ih nismo domestificirali ali sto je tu je. i trebalo bi biti na nama pruzimo njima i njihovim potomcima sto ljepsi zivot u uvjetima koji za njih sad "prirodni".
to je samo moje misljenje...