Aromaterapija
Ja ne koristim baš aroma lampu (keramičku), jako rijetko. Nekako više volim pustiti u kuću svježeg zraka, koliko se on u Zagrebu uopće i može zapravo nazivati "svježim".
Et ulja više koristim u "zdravstvene" i "kozmetičke" svrhe - za masažu/ mazanje. Prije nisam podnosila miris lavande, sada me melisa i lavanda savšeno opuštaju.
Za poticanje cirkulacije koristiim ružmarin, đumbir i citruse. Limun trava mi je odlična. Melisa samo ako je 100% čista.
Za inhalaciju koristim bor i metvicu - uvijek mi pomogne kod začepljenog nosa, a tako sam bila i prije godinu dana riješila kronačnu upalu sinusa.
Zapravo mi tada kod sinusa više ništa iz alopatske medicine nije pomagalo...onda sam "pukla", otišla u "bio&bio", kupila knjigu o aromaterapiji, ulja za nos i - konačno riješila problem. Ulja su mi jedino pomagala i kod poticanja cirkulacije koljena/ noge. I tako je započela "moja ljubav" prema aromaterapiji
Et ulja više koristim u "zdravstvene" i "kozmetičke" svrhe - za masažu/ mazanje. Prije nisam podnosila miris lavande, sada me melisa i lavanda savšeno opuštaju.
Za poticanje cirkulacije koristiim ružmarin, đumbir i citruse. Limun trava mi je odlična. Melisa samo ako je 100% čista.
Za inhalaciju koristim bor i metvicu - uvijek mi pomogne kod začepljenog nosa, a tako sam bila i prije godinu dana riješila kronačnu upalu sinusa.
Zapravo mi tada kod sinusa više ništa iz alopatske medicine nije pomagalo...onda sam "pukla", otišla u "bio&bio", kupila knjigu o aromaterapiji, ulja za nos i - konačno riješila problem. Ulja su mi jedino pomagala i kod poticanja cirkulacije koljena/ noge. I tako je započela "moja ljubav" prema aromaterapiji
da ja sam imala slicna iskustva sa lavandom...kad te boli glava ( uglavnom nije mene nego ove neke oko mene ahahh) utrljala bi im lavaninog ulja na sljepoocnice i glavobolja bi prestala..za kozu je isto izvrsna i kod uboda komaraca kojih ovde ima jos i sad?!
i stvarno je lipo kad se u zraku osjeti onako njezno miris lavande,...ja sam nekako ne znam zasto strasno osjetljiva na mirise pa mi sva druga ulja smetaju i pocne me bolit glava tako da radije nista ni ne koristim osim lavande...probala sam neke ali ne ide samnom. za masazu koristim brsljanovo ulje s malo gingera..i imam jos neka ulja od ruze...to su svi mirisi i ulja koje moje tijelo voli 
http://www.wikihow.com/Make-Solid-Perfume
zbog toga si trazila luna vosak? kak se moze parfem napravit nije bitno dal bude zenskasti za pocetak bude dovoljno
http://www.nebeski-dar.hr/WebShop-aroma.lampe.htm
ja sam mislil da je to veliko.. ko lonac zakuahnje.. a ova veća samo 10kn dojde k tome.. jeee
zbog toga si trazila luna vosak? kak se moze parfem napravit nije bitno dal bude zenskasti za pocetak bude dovoljno
http://www.nebeski-dar.hr/WebShop-aroma.lampe.htm
ja sam mislil da je to veliko.. ko lonac zakuahnje.. a ova veća samo 10kn dojde k tome.. jeee
ajme..
ispada da ja imam 4,5 tih lampica po kući.. jedna kojoj nit ne treba svijeeća i imam neka ulja...
eukaliptus (ožeže), limun (ko bombončić za cuclanje miris), neke buckurise razne za smirenje...
a veli mama da lampice u sobama nit ne trebaju svijeću jer je ionak toplo pa se miris sam otpušta..
kak sam tek sad skužil to.. spomenul sam mami to tek sad nakon kaj sam cijeli net prešel.. ispada da ona zna poprilično o tome..
a za te lampice sam mislil da su te stvarcice samo neke glupe dekoracije od mame, sad mi se čak i sviđaju..
ispada da ja imam 4,5 tih lampica po kući.. jedna kojoj nit ne treba svijeeća i imam neka ulja...
eukaliptus (ožeže), limun (ko bombončić za cuclanje miris), neke buckurise razne za smirenje...
a veli mama da lampice u sobama nit ne trebaju svijeću jer je ionak toplo pa se miris sam otpušta..
kak sam tek sad skužil to.. spomenul sam mami to tek sad nakon kaj sam cijeli net prešel.. ispada da ona zna poprilično o tome..
a za te lampice sam mislil da su te stvarcice samo neke glupe dekoracije od mame, sad mi se čak i sviđaju..
pa bilo mi je cijelu noć pored kreveta, al nisam osjetil, valjda sam se naviknul na miris, tak da nee znam
a tu si idem zapalit jednu (hehe ovo me podsjeca na one biljne cigarete za odvikivanje od pušejna
kojui sam se na faksu zapalil, miris nalik na maricu ispunil kafic
)
sutra, ak se opet ne probudim posle 12, idem trbuhom za eteričnim uljima
a tu si idem zapalit jednu (hehe ovo me podsjeca na one biljne cigarete za odvikivanje od pušejna
kojui sam se na faksu zapalil, miris nalik na maricu ispunil kafic
sutra, ak se opet ne probudim posle 12, idem trbuhom za eteričnim uljima

jes i osjeti se.. sam možda nije tolko intenzivnoLuna je napisao/la: Jesi isprobao bez svijeće?
i'am ovu prvu knjigu i zakon ej http://www.centarcedrus.hr/hrv/?id=nase_knjige
A...imam je i jafilo je napisao/la:i'am ovu prvu knjigu i zakon ej
Dr. sc. Stribor Marković
FITOAROMATERAPIJA
(monografije esencijalnih ulja i ljekovitih biljaka /temelji fitoaromaterapije)
http://www.centarcedrus.hr/hrv/?id=nase_knjige
Dobila sam je na poklon od ekipe s posla
Nikako da je pročitam, prilično je opsežna (i dosta stručno napisana).
A bila sam i kod Stribora nekoliko puta. Radio mi je "mučkalice"
Ova je isto jako dobra, pa preporučam:filo je napisao/la:čudno ha?Luna je napisao/la:prilično je opsežna (i dosta stručno napisana).![]()
a i dobro je da malo ponovim kemiju
http://www.planetopija.hr/hr/knjizara/knjiga/24
Napisana je jednostavno i vrlo je praktična, sadrži mnogo _recepata_/ kombinacija et ulja za svaku pojedinu svrhu/ problem.
Za cirkulaciju i opuštanje. Mješavinu baznog sa eteričnim uljima za masažu noge sa kojom sam imala velikih problema (onaj sindrom). Lik je "čarobnjak"filo je napisao/la:kakve?:)Luna je napisao/la:mučaklice
Svaki put kad sam bila kod njega sam gledala i pitala koja eterična ulja stavlja, koliko kapi svakog...i nikad, ali nikad ono što bi ja radila kod kuće nije ispalo tako dobro kao njegovo. Pretpostavljam da je imao kvalitetnija/ čišća ulja
On inače radi kao terapeut, u smislu da možeš dogovoriti dolazak kod njega vezano uz neki problem - on ti obzirom na povijest bolesti/ problem složi mučkalicu za masažu/ mazanje ili tinkturu za oralnu upotrebu. Ili...nešto deseto. I razgovorom pokušava otkriti/ obratiti pažnju na ev emocionalne uzroke tvojih "tegoba". Jako je teško doći do njega, ima jako malo vremena, ali odlično to radi
Po potrebifilo je napisao/la:preptostavljam da se vodica sa eteričnim uljem ne treba mijenjat svaku večer kad si palim?
To mi treba. Molim kontakt.Luna je napisao/la: On inače radi kao terapeut, u smislu da možeš dogovoriti dolazak kod njega vezano uz neki problem - on ti obzirom na povijest bolesti/ problem složi mučkalicu za masažu/ mazanje ili tinkturu za oralnu upotrebu. Ili...nešto deseto. I razgovorom pokušava otkriti/ obratiti pažnju na ev emocionalne uzroke tvojih "tegoba". Jako je teško doći do njega, ima jako malo vremena, ali odlično to radi![]()
Nema problema. Pošaljem ti na ppmiumiu je napisao/la:To mi treba. Molim kontakt.Luna je napisao/la: On inače radi kao terapeut, u smislu da možeš dogovoriti dolazak kod njega vezano uz neki problem - on ti obzirom na povijest bolesti/ problem složi mučkalicu za masažu/ mazanje ili tinkturu za oralnu upotrebu. Ili...nešto deseto. I razgovorom pokušava otkriti/ obratiti pažnju na ev emocionalne uzroke tvojih "tegoba". Jako je teško doći do njega, ima jako malo vremena, ali odlično to radi![]()