Slonovi

Mjesto gdje se ni koza ne osjeća čudno
Odgovori
miumiu

Slonovi

Post Postao/la miumiu »

Jednom davno sam gledala dokumentarac o slonovima u zatočeništvu: cirkusi, radni slonovi u Indiji i sl. Na kraju su pokazali jedan azil za stare slonove. Kroz cijeli film ide priča o dvije slonice koje su se kao male/mlade srele i zbližile u nekom cirkusu na zapadu, a zatim razdvojene. Ako se dobro sjećam, 30 godina kasnije sreću se u tom azilu u SAD-u. To je bilo tako dirljivo: smjestili su ih u prostoriju gdje slonovi spavaju, ali su ih razdvojili radi sigurnosti nekom debelom metalnom ogradom. One su se prepoznale i iščupale tu ogradu. Koja snaga... Koja volja... Poslije se vidi kako drugi dan nerazdvojne trče po ogromnom zelenom prostranstvu kojem raspolaže azil. Stalno su imale isprepletene surle. Ko sijamske blizankinje. Koje pamćene... Koja ljubav... Sjećam se da sam jecala od ganuća. I sad isto. :placko: :)
Ne znam je li ovo isto to mjesto:
http://www.elephants.com/mission.htm
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

:love:
Miss Dalloway

Post Postao/la Miss Dalloway »

uuuu tek sam sad vidjela da ima i slonica ovdje. moja naj zivotinja :D
oce mi netko poklonit slona? bit ce tu samnom u sobi :skace:
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Miss Dalloway je napisao/la:oce mi netko poklonit slona? bit ce tu samnom u sobi :skace:
Slonovi vole živjeti u velikim krdima, važna im je ta veeelika obitelji, a dnevno prijeđu jaaako veeelike udaljenosti. Imaš li uvjete za držanje slona? :smijeh:
Šalu na stranu, ali ljubav je jedno, a posjedovanje sasvim nešto drugo. Ljubav želi dati ono najbolje, uključujući slobodu. :)
Miss Dalloway

Post Postao/la Miss Dalloway »

miumiu je napisao/la:
Miss Dalloway je napisao/la:oce mi netko poklonit slona? bit ce tu samnom u sobi :skace:
Slonovi vole živjeti u velikim krdima, važna im je ta veeelika obitelji, a dnevno prijeđu jaaako veeelike udaljenosti. Imaš li uvjete za držanje slona? :smijeh:
Šalu na stranu, ali ljubav je jedno, a posjedovanje sasvim nešto drugo. Ljubav želi dati ono najbolje, uključujući slobodu. :)
u pravu si miumiu. ali covjek gotovo nikad nije spreman dati takvu ljubav, za razliku od zivotinje. zar njihova ljubav nije savrsena?
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Miss Dalloway je napisao/la:u pravu si miumiu. ali covjek gotovo nikad nije spreman dati takvu ljubav
Da. Mi nekaj brijemo da smo svijesna bića, a najčešće ne možemo razlikovati ljubav od posjedovanja.
Miss Dalloway je napisao/la:za razliku od zivotinje. zar njihova ljubav nije savrsena?
Ne znam je li savršena ali je 100%-tna. Životinje su jednostavne. One daju ljubav bez kalkuliranja.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:Životinje su jednostavne. One daju ljubav bez kalkuliranja.
*Neiskvarena* ljubav ;) :)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/qAN5nf04L2s" frameborder="0"></iframe>

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/nkQYx3QOf4M" frameborder="0"></iframe>
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

slika
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="480" height="360" src="//www.youtube.com/embed/foahTqz7On4?rel=0" frameborder="0"></iframe>

This is Suda, a 4-year-old elephant from Thailand. Elephants are one of the few species on this planet that are sentient (can perceive feeling; feel emotions), self-aware (conscious of themselves as individuals, i.e. they recognise themselves in a mirror, rather than thinking their reflection is another elephant), and significantly intelligent. These are the three main traits we as humans posses, and they lead us to believe that we are separate from animals; better; more advanced. In reality, we are really not that different from them. It's such a shame that these beautiful animals are subjected to such cruelty and suffering at the hands of trophy hunters and circus masters, when they are so similar to us.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/pt3BsuIqq4M" frameborder="0"></iframe>
Odgovori