Sokovi od voća i povrća

Recepti za dušu i tijelo
Luna
Kontakt:

Sokovi od voća i povrća

Post Postao/la Luna »

Za dišne tegobe

Ovaj sok je namjenjen onima čija su osjetila toliko otupjela zbog prehlade da su njihovi okusni pupoljci gotovo mrtvi. Vrlo je jak, ali je krcat antioksidansima i antibakterijskim tvarima.

2 jabuke
2 celera
pola luka
1 režanj češnjaka
1 cvijet brokule

slika
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Tropski kupus

Kupus je izvrstan za želučane poremećaje, ali čak i njegovi najžešći zagovornici priznaju da njegovom okusu nešto nedostaje. Svježi sok od kupusa često se preporučuje onima koji pate od čira na želucu, ali vjerojatno je bolje pomiješati ga s nečim ukusnijim.

četvrtina kupusa
pola ananasa

slika
Helena

Post Postao/la Helena »

Par naranci,banana,svezanj blitve/spinata...zvuci kao sf ali je hrana bogova...mljac
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

Istina. To je preukusno a tako lagano i korisno. Zakon.
Mozes odmah ici zidat kucu nakon toga :D
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Evo nekih ukusnih ideja za sokove od voća i povrća. Radi se o "zelenim kašastim sokovima" koji se rade u mikseru, nakon miksanja miješaju sa vodom i piju tokom dana. Ove količine namirnica daju po 1 litru soka, pa prepolovite sastojke ukoliko želite manje.

slika

1 peteljka celera
2 šalice svježih borovnica
1 banana
2 šalice vode

6-8 listova zelene salate
1 šalica crnog grožđa
1 naranča
1 banana
2 šalice vode

6-8 listova zelene salate
0,5 srednje velike dinje
2 šalice vode

8 listova zelene salate
5 šalica lubenice
1 šalica vode

2 velika manga
1 svežanj peršina
2 šalice vode

6 bresaka
2 šake špinata
2 šalice vode

1 šalica jagoda
2 banane
0,5 svežnja zelene salate
2 šalice vode

4 kivija
1 banana
3 peteljke celera
2 šalice vode

0,5 svežnja špinata
4 jabuke
0,5 cijele limete sa korom
1 banana
2 šalice vode
filo

Post Postao/la filo »

Helena je napisao/la:Par naranci,banana,svezanj blitve...zvuci kao sf ali je hrana bogova...mljac
:posovanje1: :posovanje1: :posovanje1:
filo

Post Postao/la filo »

znaci prvo je bilo ovo gore i bilo je uuuh oooh mmmmmmm
2. 2 mrkve, 1 jabuka -> uu mmmm
3. grejp, 2 kivija mmmm bof
4. e tu vise ne znam kaj sam nametal.. mislim da je bila mrkva, jabuka, kivi, banana, naranca, grejp i to je uuuu mmmmmmm...aahhhhh

ala sam napravil s*anje u kuhinji... ko bu to čistil...
i piški mi se
filo

Post Postao/la filo »

danas
1. klice alfaalfe, mrkva, banana (i jos nkaj mislim) fino
2. kineski kupus, 3 mala paradajza, 3 rotkvice, 2 mrkve, banana, đumbir 3cm, grejp (ne baš fino, rotkvica se osjetila, gorčina aaa) a ispalo velika čaša i pol
od knjige zasad niš, ožežem sve kaj mi je u frižideru :)
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

filo se raspistoljio sa sokovima :respekt:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Helena je napisao/la:Par naranci,banana,svezanj blitve/spinata...zvuci kao sf ali je hrana bogova...mljac
Jučer sam probala ovu kombinaciju. U mikser sam stavila:

2 banane
2 naranče
šaka matovilca
Ispalo je 3 dcl preukusnog i prehranjivog soka/napitka :vrtise: :skace:
Obavezno probajte :palac:
filo

Post Postao/la filo »

se moze kaj napravit s ovim ostacima unutra kaj ostane? meni to žal bacat, a nakupi se dosta toga :)
kaj bi bilo ak kiseli krastavac unutra stavim..
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:se moze kaj napravit s ovim ostacima unutra kaj ostane? meni to žal bacat, a nakupi se dosta toga :)
Brkaš mikser i sokovnik. U mikseru nema ostataka, sve se izmiksa/ samelje i pretvori u sok i/ili kašu, ovisno o tome koliko dugo i što miksaš. Ostataka ima u sokovniku-vlakna odvojena od soka. Ako misliš na te ostatke, ja ih planiram stavljati u kompost. Mislim da vuycha sa njima radi nešto drugo :D
filo je napisao/la:kaj bi bilo ak kiseli krastavac unutra stavim
Nemoj eksperimentirati :D
filo

Post Postao/la filo »

Brkaš mikser i sokovnik. U mikseru nema ostataka, sve se izmiksa/ samelje i pretvori u sok i/ili kašu, ovisno o tome koliko dugo i što miksaš. Ostataka ima u sokovniku-vlakna odvojena od soka. Ako misliš na te ostatke, ja ih planiram stavljati u kompost. Mislim da vuycha sa njima radi nešto drugo
niš ja ne brkam, mislim na sokvnik. kaj on, jede ih? na to sam i ja mislil..
btw donesla mi stara knjigu o klicama (no da nije ot, koristi se i za sok jel) al to su samo recepti, ja sam mislil da je sve moguce onjima.. ne znam.
i ona knjiga o dobivanju sokova isto, a ti recepti su iako super, tak slozeni da mi je to glupo kopirat a ima ih puno..
bum prepisal par njih iz svake knjige da ima za stalno i tu. (btw 'tu' znaci na mjestu di je sugovornik? lol ja sam mislil da je to isto ko i 'ovdje', samo 'ovdje' mi zvuci gikerski pa ga ne koristim)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:bum prepisal par njih iz svake knjige da ima za stalno i tu.
Natipkaj nam onda one koje isprobaš, tako da nam odmah možeš reći i da li su dovoljno vrijednog okusa za isprobavanje ;)
miumiu

Post Postao/la miumiu »

filo je napisao/la:donesla mi stara knjigu o klicama (no da nije ot, koristi se i za sok jel) al to su samo recepti, ja sam mislil da je sve moguce onjima.. ne znam.
Ja imam onu knjižicu od Makronova centra. Mogu ti poslat par osnovnih tekstova u mejlu s atačmentom od 431kb, ak to nemaš. Samo trebam adresu.
filo je napisao/la:bum prepisal par njih iz svake knjige da ima za stalno i tu. (btw 'tu' znaci na mjestu di je sugovornik? lol ja sam mislil da je to isto ko i 'ovdje', samo 'ovdje' mi zvuci gikerski pa ga ne koristim)
E da mi je znat na čemu si tiiiiii. :oci: :smijeh2:
Odgovori