da li se sjemenke , orasi, bademi itd... obavezno namaču prije upotrebe u spremanju jela?
da li je potrebno da se "pokrenu" tj. počnu klijati?
da li ima razlike između klijanog i neklijanog po pitanju okusa?
probala sam po prvi put klice pšenice, i super su mi , sad tražim recept za sirove krekere
Orašasto i sjemenke
-
- Postovi: 71
- Pridružen/a: 10 vel 2009, 03:38
- Lokacija: mercy seat
http://alkalinelifestyle.blogspot.com/2 ... nacks.html
orahe ne moras namakati, tak tu pise, jer su mekani. koliko sam shvatila sjemenke, odnosno te koštunice koje se namacu pocnu klijati, i imaju puno vise hranjivih tvari, zato se namacu, ali mozes ih i ovako jesti, samo ih uvijek dobro isperi. i ako bademi npr. ne nabubre bar duplo nakon 12 sati namakanja nisu svjezi. tako pise na tom linku.
mene isto ovo zanima, pa ako netko moze reci jos nesto o tome...
orahe ne moras namakati, tak tu pise, jer su mekani. koliko sam shvatila sjemenke, odnosno te koštunice koje se namacu pocnu klijati, i imaju puno vise hranjivih tvari, zato se namacu, ali mozes ih i ovako jesti, samo ih uvijek dobro isperi. i ako bademi npr. ne nabubre bar duplo nakon 12 sati namakanja nisu svjezi. tako pise na tom linku.
mene isto ovo zanima, pa ako netko moze reci jos nesto o tome...
Re: orašasto i sjemenke
Ne, nije obavezno.Marijanči je napisao/la:da li se sjemenke , orasi, bademi itd... obavezno namaču prije upotrebe u spremanju jela?
Međutim, namakani preko noći (ili mljeveni) su puno lakši za probavu.
Ne, nije neophodno.Marijanči je napisao/la:da li je potrebno da se "pokrenu" tj. počnu klijati?
Međutim, tako su lakše probavljivi


Ne.Marijanči je napisao/la:da li ima razlike između klijanog i neklijanog po pitanju okusa?