Stranica: 1/2.

Klice od graha

Postano: 09 stu 2008, 20:57
Postao/la Ogi
slika

Slikano nakon 12h namakanja i 48h klijanja
Nekoliko sati je bilo izlozeno suncu ali klice su tek sasvim malo pozelenile

Sirove su dovoljno mekane za jesti ali okus je malo preintezivan
Nakon 15min. kuhanja na pari okus i miris je bio savrsen
Nikad nisam pojeo ukusniji grah! :skace:

Postano: 09 stu 2008, 22:05
Postao/la Luna
Opa, pa ti si već pravi klica_majstor! :respekt:

Postano: 10 stu 2008, 11:54
Postao/la Phoenix
hmm kako mislis da je preintezian okus? sto okus je klasicnog graha samo jako? sto se okus promjenio kad si ga opario ili je samo izgubio na intezitetu?

Postano: 10 stu 2008, 21:23
Postao/la Ogi
Sirov je nekako ljut i ima miris slican kao kiselo mlijeko
Nakon 15min. pare i okus i miris su postali odlicni

Postano: 11 stu 2008, 10:25
Postao/la Phoenix
da ali onda je mrtav nakon sto se opari. znaci nista od jedenja sirovog graha :) mislim nije da je i potreban ali eto mozda okusa radi.

Postano: 11 stu 2008, 22:09
Postao/la Ogi
Nemoj tako brzo odustat od graha..prebogat je aminokiselinama ;)

Probaj klice, napravi neku salatu..mozda ce tebi biti OK sirov

Postano: 12 stu 2008, 15:04
Postao/la Phoenix
ma nista sto ne mozes naci u bilo cemu drugom ;)
znaci jedino da je ukusno. no u svakom slucaju mogu probati u salatu. tko zna mozda se meni svidi. cudan sam ja :D

Postano: 12 stu 2008, 16:26
Postao/la Ogi
Esencijalnih amino ( sa tockicama ) ima u svemu ali usporedi:

slika slika

Vrijednosti u 100g

Postano: 04 pro 2008, 21:58
Postao/la breza
Nekidan sam otkrila ovaj forum, bas trazeci iskustva s uzgojem klica. Ja sam pocela ovaj tjedan s azuki grahom i proklijao je! koristila sam staklenku s gazom na vrhu. Od 500g graha bit ce puno klica!
Sad cekam subotu da ih :kuhar:
Je li netko isto klijao azuki? Recepti?

Postano: 04 pro 2008, 22:05
Postao/la Ogi
Dobro dosla Breza! :)

Ja klijem obican domaci grah
Za razliku od zitarica, on ima tezi miris i okus kada je sirov
Obavezno se mora prokuhati nekih 15min.

Postano: 04 pro 2008, 22:05
Postao/la filo
nisam ga klijal a mos ga pojest na domaci varazdinski nacin kak sam ja neki dan hehe.
grah (ja sam iz konzerve al aj), povrće (paprika, luk, mrkva), bučino ulje, tu jos i ocat al ga ja nisam stavil. ide jos nekaj al se nemrem zmislit kaj..

Postano: 04 pro 2008, 22:23
Postao/la breza
Hvala na dobrodoslici! :)
A sta mislite na spremanje u woku,ako dobro isklija? ima na youtubeu filmica na tu temu! zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice

Postano: 05 pro 2008, 00:07
Postao/la Ogi
breza je napisao/la:zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice
I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive

Postano: 05 pro 2008, 08:08
Postao/la miumiu
ogi je napisao/la:
breza je napisao/la:zao mi ih je kuhati, cine mi se dosta ranjive te klice
I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive
Klice mungo graha/zelene soje dovoljno je blanširati, tj. staviti u uzavrelu vodu i prokuhati 5 minuta. Pretpostavljam da to vrijedi i za klice domaćeg graha.

Postano: 05 pro 2008, 11:28
Postao/la Ogi
miumiu je napisao/la: Klice mungo graha/zelene soje dovoljno je blanširati, tj. staviti u uzavrelu vodu i prokuhati 5 minuta. Pretpostavljam da to vrijedi i za klice domaćeg graha.
Neznam kako je sa zelenom sojom, zuta je tvrda i nakon sat vremena kuhanja
I izlazi neprobavljena, kao zdrobljeni kikiriki :D
Odustao sam od soje..mogao bi probat jos tu zelenu

Klicama domaceg graha treba 15-20min. laganog kuhanja