i luna super su sajtovi....
a ja znaci jedem pravu psenicu.....hahahaahah skoro pa bi imala seme........a onda bi je morala kositi.....hahahah

Klice heljde su bile odličneogi je napisao/la:iiiiiiiiii?????Luna je napisao/la:A danas ću je imati za ručak
Jede se kompletno: zrno s izdankom/ klicom.ogi je napisao/la:Da li se uvijek jede kompletno zrno sa klicom ili to ovisi o vrsti klica??
Kak se to jede ljudi??
Taj mali izdanak poprimi lagano zelenu boju, cak i bez direktnog suncaMarijanči je napisao/la:zanima me da li se pod klicama podrazumjeva samo kad sjemenka pusti mali korjenčić?
nije mi jasan dio sa suncom i klorofilom, mislim ako nema listova , gdje je klorofil?
sory što pitam sitnice... ali me ovo kopka
nova sam u svemu
Ne, ne nužno. Kada nešto proklija pod tim se prvenstveno misli da je promijenilo svoj sastav - "napucalo" se enzimima, vitaminima, mineralima... Neke sjemnke puste izdanak, neke ne. Neke puste izdanak toliko sitan da je zapravo nevidljiv (ili vrlo slabo vidljiv) golim okom. Npr. badem je dovoljno namočiti preko noći da bi proklijao (oslobodio enzime), a ne pusti izdanak, samo malo omekša i nabubri. Sjemenke sezama puste izdanak koji se uopće ne vidi. Izdanak heljde je 3 puta manji od izdanka proklijale pšenice...Želim reći- samo postojanje izdanka ne određuje nužno je li proces klijanja gotov ili ne. Ovisi od vrste do vrste. Podatke o tome da li je očekivano da nešto pusti "korijenčić" i ako da, do koliko mora narasti, obično možeš pronaći u tablicama klijanja. Ima jedna i na početku ove temeMarijanči je napisao/la:zanima me da li se pod klicama podrazumjeva samo kad sjemenka pusti mali korjenčić?