Stranica: 4/7.
Postano: 19 pro 2007, 00:01
Postao/la filo
e ovo je tak glupo pitanje i sram me da bi se najradje regal ko novi korisnik da ne trebam čekat ogijevu privolu
ovu božićnu pšenicu mogu pojest? ide mi na k.. ovaj žifceee

Postano: 19 pro 2007, 00:09
Postao/la Helena
Apsolutno i definitvno ne jer je to zrno psenice koje nije uopce kontrolirano,samo je za Bozic a inace vjerojatno za svinje..
Definitivno ti je super ta ideja,to je izuzetno snazno i hranjivo ali kada je sjeme kvalitetno i organski uzgojeno.
Ima i jedna zena koja je otkrila blagodati klica psenice i takve stvari koje su fakat revolucionarne,izuzetno dobro pomaze kod raka itd,sama je zivjela dugo i zdravo i do zadnjih godina zivota nje imala sijede-sama je zivjela ono sto je promovirala-pilaje sok od tih klica svaki dan i hranila se mislim sirovo
evo link
http://www.wigmore.org/miracles_wheatgrass.html
http://www.annwigmore.org/
Kod nas se moze nabaviti ovdje (dobar link da vidis sam cega to sve ima u tim famoznim klicama ) :
http://www.liquidsun.com.hr/mladapsenica.htm
Postano: 19 pro 2007, 13:30
Postao/la Medo
filo je napisao/la:ovu božićnu pšenicu mogu pojest?
aspalatus je napisao/la:medo nemoj slucajno pojest tu psenicu, ja sam jednom pitala bake na pazaru i rekle su mi da je otrovna...mislim to sjeme nije ono obicno sjeme nego je tretirano blabla...
Ne ja, to je filo pitao za je pojesti.
Otrovna ili otrovana?
Je li ionako otrovna sama po sebi u toj fazi zbog pretjerane isklijanosti, dakle bez obzira na eventualni kemijski tretman sjemena?
Za usporedbu, kažu da je i ekstremno isklijali krumpir otrovan.
Postano: 19 pro 2007, 13:39
Postao/la Luna
Medo je napisao/la:filo je napisao/la:ovu božićnu pšenicu mogu pojest?
aspalatus je napisao/la:medo nemoj slucajno pojest tu psenicu, ja sam jednom pitala bake na pazaru i rekle su mi da je otrovna...mislim to sjeme nije ono obicno sjeme nego je tretirano blabla...
Ne ja, to je filo pitao za je pojesti.
Otrovna ili otrovana?
Je li ionako otrovna sama po sebi u toj fazi zbog pretjerane isklijanosti, dakle bez obzira na eventualni kemijski tretman sjemena?
Za usporedbu, kažu da je i ekstremno isklijali krumpir otrovan.
Mi smo imali zekicu (ženku zeca) koja je stalno jela tu/ takvu pšenicu koja je stajala ispod bora. Nisam primjetila da joj nije odgovaralo ili da je imala nekih problema.
Postano: 19 pro 2007, 13:42
Postao/la Medo
Luna je napisao/la:Mi smo imali zekicu (ženku zeca) koja je stalno jela tu/ takvu pšenicu koja je stajala ispod bora. Nisam primjetila da joj nije odgovaralo ili da je imala nekih problema.
Ne mora to ništa značiti. Metabolizam zeca i čovjeka sigurno nisu posve isti.
Znam recimo da vjeverice bez ikakvih posljedica jedu gljive muhare, koje su za ljude otrovne.
Opet, ne mora značiti da je s pšenicom moguća takva situacija.
Postano: 19 pro 2007, 13:45
Postao/la Luna
Medo je napisao/la:Luna je napisao/la:Mi smo imali zekicu (ženku zeca) koja je stalno jela tu/ takvu pšenicu koja je stajala ispod bora. Nisam primjetila da joj nije odgovaralo ili da je imala nekih problema.
Ne mora to ništa značiti. Metabolizam zeca i čovjeka sigurno nisu posve isti.
Istina.
Postano: 19 pro 2007, 13:50
Postao/la filo
da bi reč rekel.
Postano: 19 pro 2007, 16:28
Postao/la aspalatus
Medo je napisao/la:filo je napisao/la:ovu božićnu pšenicu mogu pojest?
aspalatus je napisao/la:medo nemoj slucajno pojest tu psenicu, ja sam jednom pitala bake na pazaru i rekle su mi da je otrovna...mislim to sjeme nije ono obicno sjeme nego je tretirano blabla...
Ne ja, to je filo pitao za je pojesti.
Otrovna ili otrovana?
Je li ionako otrovna sama po sebi u toj fazi zbog pretjerane isklijanosti, dakle bez obzira na eventualni kemijski tretman sjemena?
Za usporedbu, kažu da je i ekstremno isklijali krumpir otrovan.
ne nije problem u pretjeranoj isklijalosti ili sam ja imuna hahah salim se, dosta puta bi mi se znalo dogodit da mi psenica pobjegne pa bi je takvu veliku stavljala u salatu..sve je ok. krumpir, paprika, poma su inace otrovne biljke iz amerike i cudo je zapravo kako su ljudi dosli na ideju da ih uopce i jedu

Postano: 25 pro 2007, 02:38
Postao/la filo
ne nije problem u pretjeranoj isklijalosti ili sam ja imuna hahah salim se, dosta puta bi mi se znalo dogodit da mi psenica pobjegne pa bi je takvu veliku stavljala u salatu..sve je ok.
klice je najbolkje pripremati za jelo 70h nakon potapaanja. poslije toga, klica troši vitamine za vlastiti rast i njihov sadržaj se smanjuje.
Postano: 04 sij 2008, 16:15
Postao/la Luna
ogi je napisao/la:Da li su moguce klice od kukuruza?
Moguće jesu, ali ne preporuča se jer je izrazito teško pronaći sjeme (pa makar i organskog porijekla) koje bi proklijalo. Ako uspije, spominju da imaju slatkasti okus, sličan kukuruzu, pretpostavljam
Ako netko bude isprobavao, potrebno vrijeme klijanja je 8-10 sati i preporuča se klijanje u staklenci (
opis metode je na prvoj strani teme).
Postano: 11 sij 2008, 17:20
Postao/la filo
gle meni nije još jasno, klice mogu napravit ak stavim klijat ove suncokretove sjemenke koje sam kupil da ih se odmah jedu, isto tak leću, sezam, slanutak, bundevine sjemenke nakon kaj sam maknul onaj oklop? il moram posebno kupit klice za klijat u ducanu?
ko odgovara na ovu poruku nek me ne kvota jer je posle ocu izbrisat. il nek kvota pa nek filo promijeni u medo il nekog drugog hehe
Postano: 11 sij 2008, 22:18
Postao/la Luna
Moraš kupiti posebne klice za klijanje u dućanu.
Postano: 11 sij 2008, 22:55
Postao/la miumiu
Luna je napisao/la:Moraš kupiti posebne klice za klijanje u dućanu.
Ma da? Ja sam klijala uvijek pšenicu i mungo grah one kaj sam imala doma za kuhat/jest. Jedino alfaalfa, ne znam služi li čemu osim klijanju?
Postano: 12 sij 2008, 23:03
Postao/la aspalatus
miumiu je napisao/la:Luna je napisao/la:Moraš kupiti posebne klice za klijanje u dućanu.
Ma da? Ja sam klijala uvijek pšenicu i mungo grah one kaj sam imala doma za kuhat/jest. Jedino alfaalfa, ne znam služi li čemu osim klijanju?
pa i ja uvik koristim psenicu onu obicnu za jesti...
Postano: 16 sij 2008, 09:35
Postao/la filo
e kaj ako mungove klice neke pocrne nakon 2 dana?
stara stavila na prozor to.. pa možda od sunca..