Znam da ima za kupiti pivski kvasac u prahu i tabletama..

Pa i ne baš, možda u vrlo malom postotku...ogi je napisao/la:Medo je napisao/la:Mislim si, da je potrebno da ih jedem, onda bi me instinkt upućivao na to i sjetio bih se uzeti ih.![]()
..ti se salis
Ne moram ti niš reći, već se kritiziraš u moje imeMedo je napisao/la:Sad će me vuycha vjerojatno malo kritizirati, s njim sam i IRL pričao na tu temu, ali jednostavno je tako...
Rani simptomiMedo je napisao/la:Već je oko 3 godine da ne konzumiram nikakve mliječne proizvode kao izvora B12, a jedine smetnje koje sam imao a za koje sam pomislio da bi možda mogle biti posljedica nedostatka B12 su povremene intelektualne smetenosti u smislu zaboravljivosti, krivog percipiranja nekih stvari i pojmova, događalo mi se to par puta u intervalima od po par mjeseci...
Čekaj još koju godinu i hranit će te na žličicuMedo je napisao/la:Ne znam, možda su 3 godine prekratko razdoblje u kojem bi se mogle manifestirati posljedice nedostatka B12. A možda sam i unosio B12 da toga nisam bio svjestan, recimo putem nekog müslija koji je njime obogaćen i sl.
Znači ipak.vuycha je napisao/la:Rani simptomiMedo je napisao/la:Već je oko 3 godine da ne konzumiram nikakve mliječne proizvode kao izvora B12, a jedine smetnje koje sam imao a za koje sam pomislio da bi možda mogle biti posljedica nedostatka B12 su povremene intelektualne smetenosti u smislu zaboravljivosti, krivog percipiranja nekih stvari i pojmova, događalo mi se to par puta u intervalima od po par mjeseci...
Je li poanta "na prazan želudac" i ako da, zašto?vuycha je napisao/la:Ujutro si, dok rješavam poštu, žvaknem jednu na prazan želudac.
Vjerijatno se ispoljavaju pod određenim uvjetima u ranoj fazi (glad, umor itd.)Medo je napisao/la:Ali zašto onda nisu ti simptomi permanentno prisutni, već samo u nekim razdobljima?
Napravljene su da ih se otapa u ustima, tako da je u biti svejedno što se tiče želuca. Jedino može biti važno (a i ne mora, ne znam) da organizam ne prerađuje i ne apsorbira ništa drugo u tom trenutku. Najbolja apsorpcija je kad se zdrobi zubima (mekana je) i otapa pod jezikom.Medo je napisao/la:Je li poanta "na prazan želudac" i ako da, zašto?
Opraštam.ogi je napisao/la:Medo je napisao/la:No svejedno, mislim da ću ipak početi trošiti te tablete, ako ništa drugo da ne propadnu...oprosti ali ovo je ful smijesno
Iako zvuci bolesno, i ja bi se mogao pomiriti sa time ali da bar nema kontradiktornih info. i da znam koje su kvalitetne ('zdrave')Medo je napisao/la:Ma nisam ja nikada rekao da sam protiv B12, samo je glupo da smo kroz povijest/(d)evoluciju spali na to da ga trebamo dobivati putem tableta, ali ako nema druge, prihvaćam...ogi je napisao/la:Ne kuzim, kak ti je zao tableta ali ne i zdravlja..