Stranica: 2/3.

Postano: 06 sij 2008, 10:52
Postao/la Luna
Filo & Ogi, kako ste vi na kraju pojeli taj kokos? Ja još nisam bila "u akciji".

Postano: 06 sij 2008, 11:52
Postao/la filo
meni još stoji u frižideru :ironik:

Postano: 06 sij 2008, 11:59
Postao/la Luna
filo je napisao/la:meni još stoji u frižideru :ironik:
Onako otvoren?

Postano: 06 sij 2008, 12:07
Postao/la filo
pa napola pojeden i začvapkan šipkom :ironik:

Postano: 27 sij 2008, 09:55
Postao/la ejla
meni je ok naribati il narezati na kockice u salatu s povrcem ( cikla, mungo klice isl), iako bas ni preporucljivo jesti takove kokose (smedje i stare)...
prvenstveno zato kaj su prokuhani :shock: tj. mladi kokosi se preliju kipucom vodom, oguli im se vanjska kora, impregniraju se hrpom pesticida i onda se salju na svjetsko trziste... ak se malo obrati paznja na okus, skuzis da baca na 'sort of kemijski stih... not good :(
da se dost zguglat...
mladi koksice treba papat! ona voda nutra je puuna elektrolita i full je slicna sastavu ljudske krvi :respekt: osim toga ti mladi se smatraju vocem, jer nemaju tak veliku kolicinu masnoce... ( ovi stari, smedji koksici zbog visoke masnoce smatraju se orasidima)
anyway, ni dobro (te matore) bas precesto jesti...

glede otvaranja tih matorih, najlakse je povuci mokru crtu oko cijelog ploda ( najbolje oko polovice...) i onda zvajznes 2-3 put u stengu :palac:
i dec it :palac: :palac:

Postano: 27 sij 2008, 20:24
Postao/la Luna
Šta uopće ima za kupiti tih _mladih kokosa_ na HR tržištu?
Ja sam neki dan konačno imala akciju otvaranja kokosa :cijepa: :znojise:
Uglavnom, nije mi baš neki okus...preintenzivan je...i da, osjeti se da je nešto _umjetno_...vode iznutra je izašlo prilično malo...htjela sam izmiksati to bijelo meso sa vodicom iznutra, al mi nikak nije išlo...trebam podhitno novi mixer :D

Postano: 27 sij 2008, 22:23
Postao/la ejla
nema u rh, al ima npr. ođe:

http://www.tropenkost.at

ja uglavnom izbjegavam tropsko (osim porocnih bananki 8) :D 8) ) ak ne znam otkud je... radje mrknem finu domacu jabukicu neg nekaj fensi smensi kaj pitaj boga otkud doslo ... of korz organski shopovi u inostranstvu su mrAk :skace: :skace:

Postano: 27 sij 2008, 22:26
Postao/la Luna
ejla je napisao/la:organski shopovi u inostranstvu su mrAk
Nadam se da ćemo ih i _mi_ uskoro imati :? :)

Postano: 20 tra 2008, 16:49
Postao/la miumiu
Sad sam pak ja dobila kokos za poklon i ne znam kaj bi s njim. Ne znam ni kak bum ga otvorila, a nisam ni neki veliki ljubitelj tog okusa.

Postano: 20 tra 2008, 17:44
Postao/la jelena
meni ga je mama prepilila elektricnom pilom - nadam se da vam to pomaze. :D

Postano: 20 tra 2008, 18:54
Postao/la filo
Sad sam pak ja dobila kokos za poklon
kak pa si ga dobila, zamotanog sa ukrasnom vrpcom?
ja sam ga kupil za puding http://zemljani.com/forum/viewtopic.php?t=617
al mi stoji vec tjedan dana u kuhinji,,
a ne znam kaj taj ekstrakt vanilije radi u receptu, kaj je to..

Postano: 20 tra 2008, 19:09
Postao/la Luna
filo je napisao/la:ekstrakt vanilije...kaj je to
Daje jelu/ slasticama aromu. Ima ga za kupiti u većim dućanima, na onom dijelu gdje stoje ostale *điđice* za kolače (poput vanilin šećera i sl.). Ja umjesto njega koristim vanilijin prah (mljevena mahuna vanilije). Jako je skup, ali je sirov i koristim ga jako rijetko i u malim količinama pa nije problem.

Postano: 20 tra 2008, 19:23
Postao/la filo
a da imam onu mahunu negdje mislim.. ima to rok trajanja, kolko dojde to ak velis da je skupo, ovaj je negdje 15cm velika, tog recimo pola žličice zmljevim pa stavim u puding?

Postano: 20 tra 2008, 19:31
Postao/la Luna
filo je napisao/la:kolko dojde to ak velis da je skupo
Jedna vrečica praha oko 40-tak kn. Ne znam kolika je cijena za ekstrakt.
filo je napisao/la:tog recimo pola žličice zmljevim pa stavim u puding?
Probaj.

Postano: 20 tra 2008, 19:34
Postao/la Luna
miumiu je napisao/la:Sad sam pak ja dobila kokos za poklon i ne znam kaj bi s njim. Ne znam ni kak bum ga otvorila, a nisam ni neki veliki ljubitelj tog okusa.
Ja sam ga jedva otvorila. Sa nekom kuhinjskom sjekiricom. Isto mi se ne sviđa okus.