Stranica: 2/3.
Postano: 06 sij 2008, 10:52
Postao/la Luna
Filo & Ogi, kako ste vi na kraju pojeli taj kokos? Ja još nisam bila "u akciji".
Postano: 06 sij 2008, 11:52
Postao/la filo
meni još stoji u frižideru :ironik:
Postano: 06 sij 2008, 11:59
Postao/la Luna
filo je napisao/la:meni još stoji u frižideru :ironik:
Onako otvoren?
Postano: 06 sij 2008, 12:07
Postao/la filo
pa napola pojeden i začvapkan šipkom :ironik:
Postano: 27 sij 2008, 09:55
Postao/la ejla
meni je ok naribati il narezati na kockice u salatu s povrcem ( cikla, mungo klice isl), iako bas ni preporucljivo jesti takove kokose (smedje i stare)...
prvenstveno zato kaj su prokuhani

tj. mladi kokosi se preliju kipucom vodom, oguli im se vanjska kora, impregniraju se hrpom pesticida i onda se salju na svjetsko trziste... ak se malo obrati paznja na okus, skuzis da baca na 'sort of kemijski stih... not good
da se dost zguglat...
mladi koksice treba papat! ona voda nutra je puuna elektrolita i full je slicna sastavu ljudske krvi

osim toga ti mladi se smatraju vocem, jer nemaju tak veliku kolicinu masnoce... ( ovi stari, smedji koksici zbog visoke masnoce smatraju se orasidima)
anyway, ni dobro (te matore) bas precesto jesti...
glede otvaranja tih matorih, najlakse je povuci mokru crtu oko cijelog ploda ( najbolje oko polovice...) i onda zvajznes 2-3 put u stengu
i dec it

Postano: 27 sij 2008, 20:24
Postao/la Luna
Šta uopće ima za kupiti tih _mladih kokosa_ na HR tržištu?
Ja sam neki dan konačno imala akciju otvaranja kokosa
Uglavnom, nije mi baš neki okus...preintenzivan je...i da, osjeti se da je nešto _umjetno_...vode iznutra je izašlo prilično malo...htjela sam izmiksati to bijelo meso sa vodicom iznutra, al mi nikak nije išlo...trebam podhitno novi mixer

Postano: 27 sij 2008, 22:23
Postao/la ejla
Postano: 27 sij 2008, 22:26
Postao/la Luna
ejla je napisao/la:organski shopovi u inostranstvu su mrAk
Nadam se da ćemo ih i _mi_ uskoro imati

Postano: 20 tra 2008, 16:49
Postao/la miumiu
Sad sam pak ja dobila kokos za poklon i ne znam kaj bi s njim. Ne znam ni kak bum ga otvorila, a nisam ni neki veliki ljubitelj tog okusa.
Postano: 20 tra 2008, 17:44
Postao/la jelena
meni ga je mama prepilila elektricnom pilom - nadam se da vam to pomaze.

Postano: 20 tra 2008, 18:54
Postao/la filo
Sad sam pak ja dobila kokos za poklon
kak pa si ga dobila, zamotanog sa ukrasnom vrpcom?
ja sam ga kupil za puding
http://zemljani.com/forum/viewtopic.php?t=617
al mi stoji vec tjedan dana u kuhinji,,
a ne znam kaj taj ekstrakt vanilije radi u receptu, kaj je to..
Postano: 20 tra 2008, 19:09
Postao/la Luna
filo je napisao/la:ekstrakt vanilije...kaj je to
Daje jelu/ slasticama aromu. Ima ga za kupiti u većim dućanima, na onom dijelu gdje stoje ostale *điđice* za kolače (poput vanilin šećera i sl.). Ja umjesto njega koristim vanilijin prah (mljevena mahuna vanilije). Jako je skup, ali je sirov i koristim ga jako rijetko i u malim količinama pa nije problem.
Postano: 20 tra 2008, 19:23
Postao/la filo
a da imam onu mahunu negdje mislim.. ima to rok trajanja, kolko dojde to ak velis da je skupo, ovaj je negdje 15cm velika, tog recimo pola žličice zmljevim pa stavim u puding?
Postano: 20 tra 2008, 19:31
Postao/la Luna
filo je napisao/la:kolko dojde to ak velis da je skupo
Jedna vrečica praha oko 40-tak kn. Ne znam kolika je cijena za ekstrakt.
filo je napisao/la:tog recimo pola žličice zmljevim pa stavim u puding?
Probaj.
Postano: 20 tra 2008, 19:34
Postao/la Luna
miumiu je napisao/la:Sad sam pak ja dobila kokos za poklon i ne znam kaj bi s njim. Ne znam ni kak bum ga otvorila, a nisam ni neki veliki ljubitelj tog okusa.
Ja sam ga jedva otvorila. Sa nekom kuhinjskom sjekiricom. Isto mi se ne sviđa okus.