Stranica: 2/2.

Postano: 05 pro 2008, 12:19
Postao/la Luna
Ja klice zelene soje jedem sirove.

Postano: 05 pro 2008, 12:20
Postao/la Ogi
Luna je napisao/la:Ja klice zelene soje jedem sirove.
I?? Da li je tvrdo sjeme..kakav je okus/miris?

Postano: 05 pro 2008, 12:37
Postao/la Luna
Meni su fine, stavljam ih u salate. Zrno je mekano, nešto poput npr. kuhanog graška al dente. Nema ih potrebe dodatno kuhati. Miris - nespecifičan.

Postano: 05 pro 2008, 13:21
Postao/la Medo
ogi je napisao/la: I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive
Nejestive u smislu da nisu ukusne, ili da su otrovne?
Naime, bilo je govora o tome kako grah u sirovom stanju sadrži u sebi neke otrove, pa je možda slična situacija i s klicama? :?

Postano: 05 pro 2008, 14:39
Postao/la Ogi
Medo je napisao/la:
ogi je napisao/la: I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive
Nejestive u smislu da nisu ukusne, ili da su otrovne?
Naime, bilo je govora o tome kako grah u sirovom stanju sadrži u sebi neke otrove, pa je možda slična situacija i s klicama? :?
Miris nije privlacan, nesto kao kiselo mlijeko
Sam grah je dovoljno mekan da se moze izgrist ali nije ukusan
Kad se kratko prokuha postane puno ukusniji nego grah kuhan na klasican nacin

Sumnjam da je kao sirov otrovan ali mislim da je tesko probavljiv

Azuki klice

Postano: 06 pro 2008, 19:50
Postao/la breza
danas je napokon kucnuo čas ! :skace:
:vjesticakuha:
taj azuki se bome treba kuhati.. ja sam mislila ono klice, neš ti posla, to će se začas skuhat.. aha! nema razlike, kuhao se preko sat vremena i jos je ostao pomalo tvrd... nadam se da ce jos omeksati :D
dobro su ga prihvatili doma, svi smo pojeli po dva tanjura!
anyway MOJ RECEPT!

5 dana stare /mlade azuki klice (isklijanih od otprilike 250g zrna)
2 veće glavice luka
4 krumpira
1/4 pakiranja sojinih komadica
-jednaka kolicina mrkve kao krumpira
3 češnja češnjaka
1 staklenka Alnatura slatkog kukuruza
začini: sol, papar, crvena slatka paprika (može i ljuta), lovor,bosiljak, vegeta

Upute: prvo ispirjajte luk, kad požuti pridružite mu u lonac sve klice, dolijte vodu i nek se to lijepo kuha jedno 50 minuta. Za to vrijeme zakuhajte vodu s kojom cete preliti soju i isjeckajte svo povrće. Nakon 50 min kuhanja dodajte zacine, soju (i nju možete usitniti, ljepše izgleda), krumpir, mrkvu i kukuruz. Provjeravajte kakav je grah i 5 min pred kraj dodajte češnjak!to je to, uživajte :gladandm:

Postano: 06 pro 2008, 21:19
Postao/la Ogi
Ja sam danas kupio mungo grah, mozda ce on biti jestiviji :D
Ne zanima me klijanje neceg sto se mora dugo kuhati..gubi se smisao

Postano: 06 pro 2008, 22:34
Postao/la breza
ogi je napisao/la:Ja sam danas kupio mungo grah, mozda ce on biti jestiviji :D
Ne zanima me klijanje neceg sto se mora dugo kuhati..gubi se smisao
to je istina, al mi se svidja sto je grah ovako laksi za probavit

Postano: 06 pro 2008, 22:37
Postao/la Ogi
breza je napisao/la: to je istina, al mi se svidja sto je grah ovako laksi za probavit
A zasto ne pokusas sa obicnim grahom, meni se on potpuno skuha za 15min. , nakon pola sata je totalno raskuhan
Ukusan je i lagan za probavu

Postano: 10 tra 2012, 10:53
Postao/la zeljko_ri
Luna je napisao/la:Ja klice zelene soje jedem sirove.
4-5 dan bolji okus :)

Annette Larkins

Postano: 24 lis 2012, 15:09
Postao/la pkristo
Ogi znam da si imao problema s klicama graha kad si ih jeo sirove, ali evo ti još jedne potvrde da se klice slanutka i leće (i za sad, koliko znam, samo te dvije grahorice) mogu jesti sirove: http://thefruitdoctor.blogspot.com/2012 ... an-70.html
"3) You grow a lot of your own food. What do you grow and how did you get started with that?

I grow bananas, mulberries, mangos, noni, lettuce, collards, spinach, mustards, turnips, lettuce, tomatoes, and other vegetable plants. Additionally, there are the herbs like basil, mint, parsley, rosemary, and cilantro. I also sprout various seeds such as alfalfa, garbanzos, lentils and broccoli, to name a few. "

Annette je raw vegan.

Postano: 24 lis 2012, 16:41
Postao/la Ogi
Trenutno me ne zanimaju mahunarke, nekak su mi suhe :D od kada ne pijem vodu ;)

Postano: 25 lis 2012, 09:46
Postao/la pkristo
Klice same po sebi i nisu tako suhe. Staviti ih u blender ili sokovnik s jabukama i đumbirom i zelenjavom meni zvuči kao jako dobra ideja.

Postano: 25 lis 2012, 14:54
Postao/la Luna
pkristo je napisao/la:Klice same po sebi i nisu tako suhe. Staviti ih u blender ili sokovnik s jabukama i đumbirom i zelenjavom meni zvuči kao jako dobra ideja.
Grah sa jabukama? Ne mogu percipirati taj okus :D

Postano: 26 lis 2012, 12:13
Postao/la pkristo
Luna je napisao/la:Grah sa jabukama? Ne mogu percipirati taj okus :D
Probaj jednom! ;) Dakako samo leća i slanutak dolaze u obzir jer ostale grahorice nisu dobre (tj. zdrave) sirove.
Leća je, doduše, grahorica, ali nema baš okus klasičnog graha. Meni su klice leće sasvim fine. A volim i jabuke! :)