OK, možda imam žgaravicu bez simptoma..

..pretpostavljam.
Naravno da je BF neugodan osjećaj kad mozak ne radi kako bi trebao.
Osjećaj je nešto kao kada si gladan ili imaš temperaturu pa sve ide otežano.
Pretpostavljam da je razlog povezan sa kandidom, bilo direktno putem toksina koje stvara, bilo putem leaky gut-a kojem je uzrok ili putem low level chronic inflammation-a kojeg izaziva direktno ili indirektno.
BF u određenoj mjeri može biti prisutan cijelo vrijeme ali se naglo pojačava nakon obroka, stresa, pada imuniteta iz bilo kojeg razloga.
Primijetio sam da meni bilo što i kako pečeno na tavici ili u pećnici pojačava BF.
Zadnje otkriće su mi jaja, probao sam kuhana ali su opet utjecala na BF.
Kao što rekoh, ne samo da se za jednu znatnu stepenicu smanjio prosječan BF već mi je počela rasti brada na mjestima gdje već dugo nije i dlaka ponovo dobiva boju.
Jaja jesu poznat alergen ali ih svi dopuštaju u prehrani za kandidu.
Našao sam svega nekoliko ljudi koji su također shvatili da im jaja smetaju za kandidu.
Svi strogo zabranjuju ugljikohidrate ali mislim da to nije najbolji put.
Jednostavne šećere treba svesti na apsolutni minimum ali škrob je dobro unositi umjereno.
Prvo zato što se problem sa kandidom razvija godinama i jednako tako potrebno je puno vremena da se riješi.
Za to vrijeme je potrebno normalno živjeti, koliko se može, bez UH to nije lako jer raste hormon stresa, dolazi do nesanice, pada imuniteta, mase, snage...
Možda se organizam privikne s vremenom na LCHF i ketogenu prehranu ali tko će prvi probati?

Iako tijelo voli promjenu prehrane, mislim da su mu nagle i velike promjene šok, vjerojatno najviše crijevnoj flori koja je generator imuniteta.
Onda se čudimo kada krene otpadati kosa...