Izvor vitamina B12 za vegane
-
- Postovi: 71
- Pridružen/a: 10 vel 2009, 03:38
- Lokacija: mercy seat
Luna i ja smo radili MMA urina u KBCRebro i shvatili da ni oni sami neznaju sta rade, pa sam odustao od njihmetanefridija je napisao/la:ogi, upravo sam procitala cijelu temu, sto je s tvojim nalazima bilo? i svi ostali, jeste se testirali? kako ste?
Od kada sam poceo sa zelenim sokovima, spavam bolje i nemam problema sa srcem
Ne tvrdim da su mi sokovi pomogli ali tako se vremenski poklopilo
S obzirom da se sada osjecam puno bolje, posvetio sam se poslu a B12 problematiku ostavio za neka bolja vremena
-
- Postovi: 71
- Pridružen/a: 10 vel 2009, 03:38
- Lokacija: mercy seat
Zanimljivo istraživanje...
Detalji na: http://www.beyondveg.com/billings-t/com ... t-7d.shtmlJames Halsted working with Iranian vegans who did not get vitamin B-12 deficiency... Halsted went to Iran and found that they grew their vegetables in night soil (human manure). The vegetables were eaten without being carefully washed and the amount of retained vitamin B-12 from the manure-rich soil was adequate to prevent vitamin B-12 deficiency.
I ja, i ne samo medicinimetanefridija je napisao/la:o boze... ja sve manje vjerujem medicini... imaju neke shablone i misle da su univerzalno primjenjive.![]()

Postujem znanost ali sve je to jos uvijek prezahtjevno za nas
Hvala ti..metanefridija je napisao/la:drago mi je da se osjecas dobro, treba slusati svoje tijelo, to je to

Koprofagija je hranjenje nekih životinja svojim i tuđim izmetom. Kunići i zamorci, da bi probavili hranu, ovisni su o bakterijama, te na taj način "izvuku" vitamine iz hrane. Upravo zbog toga proizvode izmet - caecotrophes, mekane konzistencije, koji je bogat vitamonom B i bakterijama koje nastanjuju fiziološku floru u probavnom sustavu. Takav izmet zamorac ponovo probavlja.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Izmet
http://hr.wikipedia.org/wiki/Izmet
Pročitala sam sve što ovdje piše o b12 i sad me zanima, ako njega nema u biljkama, kako se onda može govoriti da veganska prehrana pruža sve što nam treba? Ili sirova hrana?
Sad sam zbunjena.
Ne sviđa mi se činjenica da ću jednog dana morati jesti mliječne prozvode ili ribu zbog nedostatka b12. To mi bi bio prevelik psihološki šok.
Sad sam zbunjena.
Ne sviđa mi se činjenica da ću jednog dana morati jesti mliječne prozvode ili ribu zbog nedostatka b12. To mi bi bio prevelik psihološki šok.
B12 stvaraju bakterije, navodno ga ima dovoljno čak i u čistoj vodiSuncokret je napisao/la:Pročitala sam sve što ovdje piše o b12 i sad me zanima, ako njega nema u biljkama, kako se onda može govoriti da veganska prehrana pruža sve što nam treba? Ili sirova hrana?
Sad sam zbunjena.
Ne sviđa mi se činjenica da ću jednog dana morati jesti mliječne prozvode ili ribu zbog nedostatka b12. To mi bi bio prevelik psihološki šok.
Ali mi danas pijemo obrađenu vodu, sve špricano, oprano...
Tko govori da veganska prehrana pruža sve što nam treba?
Ustvari svi govore da vegani moraju uzimati B12 tablete
Ja sam probao i meni nisu pomogle

Da, bila je jako teška odluka krenuti sa srdelom
Ali prošle su već tri godine i osjećam se sve bolje

Prvo sam krenuo sa jajima i stvari su lagano išle na bolje
Ali problem sa srcem je bio toliki da sam morao ubrzati oporavak
Kiselo mlijeko i sir su možda dobro rješenje ali nisam mogao nabaviti domaće
Ovo iz dućana me ne zanima
Odlučio sam se za srdelu jer je bogata sa B12 i omega m.k., ne uzgaja se, živi u prirodnom okruženju do lova, ima manje teških metala od ostale ribe, lako je dostupna svježa i jeftina je
Osim toga, u to teško vrijeme, uhvatio sam se kako slinim za srdelom kada su je moji imali za ručak
A ja sam se ustajao od stola punog želuca i gladan kao pas
Teško je to objasniti, konstantno sam imao osjećaj da se ne mogu nahraniti
I tako sam se osjećao, kao čovjek kada ne jede jako dugo, a jeo sam puno, upravo zbog toga
Kad sam sve uzeo u obzir, odlučio sam se za srdelu, nisam želio i mogao više eksperimentirati, poslušao sam intuiciju
Ali problem sa srcem je bio toliki da sam morao ubrzati oporavak
Kiselo mlijeko i sir su možda dobro rješenje ali nisam mogao nabaviti domaće
Ovo iz dućana me ne zanima
Odlučio sam se za srdelu jer je bogata sa B12 i omega m.k., ne uzgaja se, živi u prirodnom okruženju do lova, ima manje teških metala od ostale ribe, lako je dostupna svježa i jeftina je
Osim toga, u to teško vrijeme, uhvatio sam se kako slinim za srdelom kada su je moji imali za ručak
A ja sam se ustajao od stola punog želuca i gladan kao pas
Teško je to objasniti, konstantno sam imao osjećaj da se ne mogu nahraniti
I tako sam se osjećao, kao čovjek kada ne jede jako dugo, a jeo sam puno, upravo zbog toga
Kad sam sve uzeo u obzir, odlučio sam se za srdelu, nisam želio i mogao više eksperimentirati, poslušao sam intuiciju
Evo jedan veganski izvor: http://www.alternativa-za-vas.com/index ... icle/maca/