Yvonne je napisao/la:Hvala ti ....puno mi to znači.
Nemaš mi se na čemu zahvaljivati, ovo je najmanje što mogu učiniti.
Yvonne je napisao/la:Znam već da će to biti veliki problem. Prvi i najveći će mi biti suprug. On će biti šokiran: "Pa svi cijepe djecu...samo ti hoćeš po svoju...I mi smo cijepljeni kao djeca, pa nitko nije umro."
Već ga čujem. I doktoricu. I svoje roditelje. I okolinu. I sad ajde ti preuzmi odgovornost na sebe.
O vjeruj mi, znam kako je ići protiv svih. Jedini sam vegeterijanac u najširoj obitelji. Svi su zakleti svejedi. Tu sam već crna ovca, izrod. Doslovno ne prođu dva dana da moji i svi ostali iz šire obitelji ne jedu meso... a ja se tu sa zelenilom igram. Još sam i relativno nedavno prozvan sotonistom i sektašem zato što boravim u prirodi sa prijateljima i meditiram zajedno s njima za mir i osobni unutarnji mir. Ma uostalom, otkad znam za sebe netko mi pokušava nametnuti nešto drugačije. Sve je to tu s razlogom, da bi nas ojačalo.
Yvonne je napisao/la:
Znam da je ispravno ne cijepiti, ALI, ne daj Bože da šta bude, (da dijete dobije zaušnjake,...posebno muška djeca imaju posljedice od toga), ja ne znam kako bih preživjela. Bojim se da ću, ako ga ne cijepim, cijelo vrijeme živjeti u strahu, a ako ga cijepim, idem protiv sebe i svojih uvjerenja.
Ispravno ili ne ispravno... nije sad toliko važno. Važno je da si svjesna koliku odgovornost imaš na sebi. Najmanja nevolja s tvojim djetetom obrušit će na tebe brda i doline. Ako sam išta naučio iz grešaka svog "odjeljenja" onda je to da se velika istina nekim ljudima treba dozirati. Ljudi istinu najteže čuju, najteže podnose. Ti već isto kao i ja imaš dovoljno problema od okoline glede tvog načina života... jedan krivi korak i sve će ti srušiti na tvoja leđa, na tvoje srce. Kad malo razmisliš, to je žalosno, jer to su naši bližnji... ljudi koji nas vole. Što želim reći; možda je vrijeme da zaigraš na sigurno, čisto kako bi imala mir u kući a vlastitu savijest ćeš umiriti kroz pravilan put podizanja svog djeteta u život. Ja ti ne savjetujem, ne smijem te savjetovati - već ti pričam što bi ja napravio da sam u takvoj situaciji.
Kako god odlučila, bit će kako treba biti.

I bez obzira što je jutros opet sunce skriveno iza tih sivih oblaka, neka se to nešto malo sunčevih zraka probije do tebe i neka ti uljepšaju dan.