ogi je napisao/la:Bio sam u 4 sjemenare i nemaju nista takvog
Teško da će ti oni to imati, pa nisu knjižara, još manje ih zanima nutricionizam.
A i vibra je u većini tih sjemenarna i sličnih trgovina prilično negativna jer su one velikim dijelom u službi konvencionalne trovačke poljoprivrede. Npr. često je prava lutrija u njima naći nekakvo ekološki prihvatljivo sjeme, a ako ga i nađeš ono je hibridno...
aspalatus je napisao/la:a kod nje mozes jos i nabavit sjemenja ako zelis za vrt
Ja imam nekoliko stvari (soja, kukuruz, azuki grah) koje potječu iz sjemena Zlate Nanić, i to sjeme se uspješno svake godine reproducira što znači da se radi o starim nehibridnim sortama , jedino što sam prve godine imao problema s jako niskom klijavosti, vjerojatno zato što je sjeme bilo prestaro, tako da bi možda trebalo jedino na to pripaziti.
Mjesečev sjetveni kalendar za poljodjelce, vrtlare i pčelare za 2008. godinu možete nabaviti po cijeni od 50,00 kn + poštanski troškovi. Narudžbu možete izvršiti putem telefona 040/384-052 ili e-maila bernarda.orehovec(at)ck.t-com.hr. Autori kalendara Maria Thun i Matthias K. Thun na 74 stranice daju vrlo korisne informacije s vremenima sadnje, okopavanja, sjetve i žetve te danima povoljnim za rad pčelara. Ovo izdanje kalendara izdalo je Društvo za razvoj biološko-dinamičkog gospodarenja "Duga plus" iz Čakovca, a prevela i uredila ga je Bernarda Orehovec.
Moram kupiti dobar kalendar sjetve
Naisao sam na hrpu kontradiktornosti a ne zelim vas sa svime gnjaviti
Da narucim ovaj gore ili imate mozda neku preporuku??
Razlikuje se u cijelom danu od ovog što ja imam- kupila sam od Bernarde Orehovec. Prilično točni su u časopisu "Moj lijepi Vrt" i "Ljekovite biljke"- razlike su u nekoliko sati.
Ovaj sam si uzela za mjerilo jer sam pročitala Steinerov "Poljoprivredni tečaj" koji me se prilično dojmio u nekim stvarima.
I mene je prilično zbunilo što ima više različitih kalendara, pa sam odustala...ionako sam stalno u nekim zaostacima, pa sve radim stihijski, ne mogu si priuštiti planirati sjetvu
Ali da sigurno ima nečeg u tome, to sigurno.