Masaže

Putovanje prema zdravijem životu
filo

Post Postao/la filo »

kopiraš par istoznačnih stvari :plazi:
no pa to ona četka u dmu kaj služi za pod tuš jelda.. odmah se i otuširaš
pital sam za to na početku teme..
filo

Post Postao/la filo »

dobro je jacuzzi napravit za masažu unutarnjih organa, kod klistiranja npr.
http://www.youtube.com/watch?v=uPCnf65_OcQ (iss ovo mi je ajd ok jos. al prek slicnih poveznica na jutubu sam dosel do rađanja djeteta brrrr )
filo

Post Postao/la filo »

Danas bil na Tui na mo masaži, prvo me voditelj kineske terapije pregledal, puls i jezik, zakljucil da sam yin osoba al imam previse yanga, nemirna, onako nabrijana osoba :D prema jeziku da mi je suh i crven :P, premalo tekucine unosim, preporucil tu masažu, neka curka mi izmasirala cijelo tijelo , kasnije voditelj nametal par igla (malo zapecka), neke lampice (osjecaj topline u donjem dijelu leđa), refleksologija noge i lica istovremeno pa istezanje tijela..
cool iskustvo 8)
imaju qi gong i predavanja vezi svačeg pa budem vjerojatno redovit tam 8)
za sljedeci tjedan imam dogovorenu tajlandsku masažu 8)
sunlight

Post Postao/la sunlight »

Ja sam jednom bila kod starog majstora tuine masaže, ali on je onako putujući tip pa nema svoj prostor u kojem se stacionirao. Uglavnom, nije mi gledao jezik, nego mi je doslovno nacrtao što će mi raditi i zbog čega dođe do disbalansa i bolesti tijela. Onda me je krenuo namještati :), istezati, malo i lomiti, a na kraju te lude seanse osjetila sam nevjerovatno blaženstvo.
filo

Post Postao/la filo »

a masaža, igle, lampice, refleksologija? meni nije previse objašnjaval tu ravnotezu, cisto napomenul, ja sam se s njim spominal o drugim stvarima, između ostalog o veganskoj prehrani:) (jer pita za navike, prehranu itd)
najbolja mi je masaža uljem cijelog golog tijela bila hehe.. neka srednjoškolka se praksirala na meni, nemam niš protiv :D
malo škakljalo
ostalo je normalno, ovo kaj su kosti pucale malo hm.. :)
250kn kostalo
http://en.wikipedia.org/wiki/Tui_na
a tam bil miris pelina (kak mi je kasnije objasnil), a totalno poznati miris.. ne znam otkud..
sunlight

Paaa i nije me masirao na način kao i tebe. Išao je po meridijanima tijela, kao je sam nazivao, pritiskao, malo masirao, spominjao ako je naletio na kakvu blokadu i s kojim je to organom u vezi. Jako se bazirao na kukove, istezao noge, namještao kičmu.
Pitao me je jesam li vegetarijanka, pričao o yin i yangu, razlikama muškarca i žene....uglavnom, jako interesantno.
No igala nije bilo. :) Ali bilo je lampica, a tretman je održao na podu, ležala sam na nekoj debljoj spužvi, fora, kineski đir. :)
sunlight

E da, i sve to skupa koštalo je 200 kn.
Hehe, rekao mi je da sam ok, da nisam toliko blokirana kao većina ljudi današnjice. :)
filo

Post Postao/la filo »

da možda je samo meni bil potrebniji jači tretman :skace: :D
sunlight

:D Da, možda.
Vjerujem da se pristupa individualno i da je nekom potrebno ono što nije potrebno nekom drugom.
A i nisu svi majstori kineskih vještina jednaki u pristupu. Ovaj je navodno putovao po svuda, živio na Tibetu neko vrijeme...
filo

Post Postao/la filo »

u imal tajlandsku masažu danas.. jao :)
za 2 tjedna se naručil opet hehe
sunlight

Pa ti si se stvarno razbahatio s tim masažama, koja li je slijedeća?? Nešto potpuno egzotično... :D

Hmmm, očito je bilo jako dobro kad si se već naručio za slijedeću(??)
filo

Post Postao/la filo »

hm kaj jos nisam probal? shiatsu.. al ne znam di mogu to u vzu..
al ovaj voditelj mi prvi put kad je prical rekel da su to kao japanci maznuli od kineske tuina.. al svejedno :)
htel bi se i to naučit, ne izgleda ko nuklearna fizika a dobro dođe.. za osobne potrebe :D
ovaj put me na strunjači, sljedeći put na na krevetu ;)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Filo, što će ti tolike masaže? Od čega odmaraš/ se opuštaš? :D
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Luna je napisao/la:Filo, što će ti tolike masaže? Od čega odmaraš/ se opuštaš? :D
Filo brije prevencijom do zdravlja. :D
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:
Luna je napisao/la:Filo, što će ti tolike masaže? Od čega odmaraš/ se opuštaš? :D
Filo brije prevencijom do zdravlja. :D
:D :ironican:
Odgovori