Multipraktik / sokovnik / blender

Recepti za dušu i tijelo
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Luna je napisao/la:Evo...jeste sad vidjeli drveni? :viking: :smijeh2:
To nije suribachi, to je mužar/avan/tarionik/stupa.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:
Luna je napisao/la:Evo...jeste sad vidjeli drveni? :viking: :smijeh2:
To nije suribachi, to je mužar/avan/tarionik/stupa.
Šta on radi?

Presmiješno izgleda :smijeh2:
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Luna je napisao/la:Šta on radi?
Presmiješno izgleda :smijeh2:
U tarioniku se usitnjavaju začini (čak i pigmenti u tradicionalnom slikarstvu) i sl.
Meni nije ni malo smiješan. :shock: Samo mi je čudna ideja za drveni tarionik obzirom da drvo sve upija, a od vlage/masnoće potamni.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:U tarioniku se usitnjavaju začini (čak i pigmenti u tradicionalnom slikarstvu) i sl.
Od suribachija ga razlikuje samo glatka unutrašnjost?
miumiu je napisao/la:Meni nije ni malo smiješan. :shock:
Oblik drvenog bata mi je smiješan :D :oops:
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Luna je napisao/la: Od suribachija ga razlikuje samo glatka unutrašnjost?
Ja ne vidim druge razlike.
Tarionik ima batić od istog materijala kao zdjela, a suribachi drveni dok je zdjela keramička.
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

miumiu je napisao/la: Samo mi je čudna ideja za drveni tarionik obzirom da drvo sve upija, a od vlage/masnoće potamni.
da malo je cudno al opet ko zna..jednom sam gledala kako se drvo zapravo najbolje cisti i bakterije se ne uspiju nahvatati iako po izgledu neke drvene kuhinjske daske koja je bila dugo u upotrebi bi se dalo zakljucit da je full sporka..
miumiu

Post Postao/la miumiu »

aspalatus je napisao/la:jednom sam gledala kako se drvo zapravo najbolje cisti i bakterije se ne uspiju nahvatati iako po izgledu neke drvene kuhinjske daske koja je bila dugo u upotrebi bi se dalo zakljucit da je full sporka..
Da, drvo je mrak u odnosu na npr. plastiku. Navodno da se na plastičnoj dasci za rezanje bakterije puno više zadržavaju od onih drvenih jer drvo ima neki prirodni mehanizam... misterija. Ali keramika se, mislim, prilično lako i učinkovito čisti.
Miss Dalloway

Post Postao/la Miss Dalloway »

ali je keramika skuplja..... :roll:
Inanna
Kontakt:

Post Postao/la Inanna »

Luna je napisao/la: Oblik drvenog bata mi je smiješan :D :oops:
jel se to meni čini...il ovo opet ima neku sexualnu konotaciju :D :D
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

ne virujem , vjerovatno je mislila na avion :D
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Inanna je napisao/la:
Luna je napisao/la: Oblik drvenog bata mi je smiješan :D :oops:
jel se to meni čini...il ovo opet ima neku sexualnu konotaciju :D :D
:lol: :D
sunlight

Post Postao/la sunlight »

Evo napokon mogu veselo izjaviti da sam dobila i isprobala sokovnik Green star 2000. :skace: Zaista je se ono što su reklamirali i što sam o njemu čitala i čula. Iz zelenog lisnatog povrća iscijedi zadnju kapljicu tekućine i to je ono najvrijednije u toj makini. Jučer i danas probala sam neke kombinacije. Ima manji broje okretaja i radi na principu preše i ima 2 dijela za cijeđenje, jedan sitniji, a jedan grublji tako da ostane malo pulpe. Još su tu neki dodaci kao što je bokal i dr. Sve je pet, samo što je naravno malo tlaka (kao i kod svih sličnih aparata) čišćenje, pogotovo ako se radi samo za jednu osobu kao što činim ja. Ma zapravo sve dijelove nekako lako i operem osim tog ribeža u kojeg se zabiju vlakanca voće i povrća pa si treba malo dati truda s četkicom. :)
Hm, morat ću si ipak raditi veću količinu soka, za cijeli dan, pa si na neki način sačuvati. Termosica drži ili nije baš za čuvanje enzima i vitamina?
filo

Post Postao/la filo »

morat ću si ipak raditi veću količinu soka, za cijeli dan, pa si na neki način sačuvati.
to je najbolje, nadam se da se može :palac:
a dal je bas potrebno mrkvu gulit? meni se to nee daaa a kak režem, pola mrkve bacim...
miumiu

Post Postao/la miumiu »

filo je napisao/la:a dal je bas potrebno mrkvu gulit?
Naravno da nije. Najbolje je očistiti je četkom za povrće. Pod korom je uvijek onaj najvrijedniji dio povrća/voća.
jelena

Post Postao/la jelena »

ja imam suribachi, onaj na luninoj slici. mislim da sam ga kupila u bio&bio. drugdje ga nisam ni vidjela, dok muzara ima na puno mjesta. ali mislim da im je namjena ista, bar kad se o kuhinji radi, a suribachi mi se cini bolji jer mislim da zbog tih utora brze samelje zacine.
Odgovori