najjednostavnije ti je namocit i isklijat psenicu.. 2-3 dana, mozes dodati i heljdu koju namocis par sati i mljeveni lan - sve izblendas i istreses na neko sito ( prvo na sito stavis pakpapir- onaj smedji papir koji se stavi na protvan da se ne zalepe kolaci) i ostavis prek noci - il duze... sto tanje razmazes brze bu suho... mos dodat i origano idr. stvarce... ne triba ti dehidrator, sam stavi negdje blizu radijatora il one termo peci su ok... susis, al ne pecesaspalatus je napisao/la:...kruh rade sa pomom?kapulom...ljesnjacima??? pa to nesto dehidriraju...pun mi je k vise i tog dehidratora i svih ostalih masina...da li netko od vas zna ili se sjeca kako se radi taj sirovi kruh od zita?...
Sirova hrana i frutarijanstvo
no mislim dajte daljnji popis ltierature vezi prehraneMislim da je Gunter (sa dvije točkice na u).
gunter mi nis ne daje na stranici knjznice
ja 2 dana evo radim neki kvazi post, ujutro sokic limunov sokic topli, pa mrkve posebno, popdne event. kuhano, navecer salata il sad 3 banane zmljevene s limunovim sokicem.. a zadnjih tjedan dana opcenito radikalniju manje intenzivnu prehranu. to ispada kao neki post jel.Post
danas me boljela glava e celi dan.. sad malo manje.. sam dosel s deckima, spil sam si 2 mala pana.. neeee..
no mogu reći da me nije ožezlo, inače sam od 1 malog pana već woohoo... a nisam popil nis alkoholnog vec 3 mjeseca
kakva je to glupost tam da treba dozvola za diio foruma za pripremu sirove hrane?Jedna od ideja: http://vegan.editboard.com/recepti-sa-s ... b-t202.htm
Post je kad ne jedeš niš. Čovječe, ti imaš 3 obroka dnevno!filo je napisao/la:ja 2 dana evo radim neki kvazi post, ujutro sokic limunov sokic topli, pa mrkve posebno, popdne event. kuhano, navecer salata il sad 3 banane zmljevene s limunovim sokicem.. a zadnjih tjedan dana opcenito radikalniju manje intenzivnu prehranu. to ispada kao neki post jel.
eh da kaj ono ehret veli da doda žlicu nekog k-a (morske vode il tak nekaj) u svaku salatu, zbog tih minerala i svega toga. kao more inače sadrži sve potrebne minerale
post dodje kao neko jače uzdržavanje od hrane, kršćani (samo katolici? ne znam) imaju kao post di ne jedu 'meso' vec ribu.
(slično ko raw vegani koji se smatraju takvim makar su na kolko, 70% sirove?) zato sam i napisal kvazi post
ja sam inače imal prave obroke, ovo ove dane to nije niš, sokić, salata, voće, stalno sam gladan.. makar sam sitan, inače puno trošim..
piše da bi trebalo pit puno, pogotovo ak glava boli.. to bas i nisam.
a špinat ne mogu najti svježi nikak. il ga nema il je stari kaj vise ne valja..
post dodje kao neko jače uzdržavanje od hrane, kršćani (samo katolici? ne znam) imaju kao post di ne jedu 'meso' vec ribu.
(slično ko raw vegani koji se smatraju takvim makar su na kolko, 70% sirove?) zato sam i napisal kvazi post
ja sam inače imal prave obroke, ovo ove dane to nije niš, sokić, salata, voće, stalno sam gladan.. makar sam sitan, inače puno trošim..
piše da bi trebalo pit puno, pogotovo ak glava boli.. to bas i nisam.
a špinat ne mogu najti svježi nikak. il ga nema il je stari kaj vise ne valja..
Ma jak mi je taj njihov post. Kao suzdržavanje neko, a prežderu se ribe i druge hrane.filo je napisao/la:post dodje kao neko jače uzdržavanje od hrane, kršćani (samo katolici? ne znam) imaju kao post di ne jedu 'meso' vec ribu.
Probaj post samo na vodi. Mislim da će ti biti lakše od tog što radiš na pola. Ali taj dan bi se trebao suzdržati i od aktivnosti. Posvetiti se sebi, meditirati...
miumiu je napisao/la:Post je kad ne jedeš niš. Čovječe, ti imaš 3 obroka dnevno!filo je napisao/la:ja 2 dana evo radim neki kvazi post, ujutro sokic limunov sokic topli, pa mrkve posebno, popdne event. kuhano, navecer salata il sad 3 banane zmljevene s limunovim sokicem.. a zadnjih tjedan dana opcenito radikalniju manje intenzivnu prehranu. to ispada kao neki post jel.
Da 3...možda 3 _glavna_, ali kad bi se sve pobrojalo negdje...ukupno 10? Jel tak Filo?
elementi u tragovima potrebni za organizam (59)
sve imaju alfalfa, cikla, kelj, paprika, mrkva, kukuruz, krastavac, crvena alga, lešnjak, artičoka, alga, mango, maslina, pinijin orah, bundevsko sjeme,dragušac, papaja)
morska voda - catalina (otočje kod kalifornie), sadrži 59 tvari, walkeri ih dodaju u salate i 1/4 žličice u napitke.
(a naša jadranska? ja se ionak ljeti plivajući nagutam vode dostatno za cijelu god
)
žito smekšaje prek noći u tploj vodi (ne prek 50C), i tad se može žvakati (zob, raž, pšenica)
zadržite zrnje u ustima dok se ne zaslini, sažvačite dobro dok ne bude tekuće i progutajte.
aminokiseline - namirnice koje sadrže sve, ja sam prepisal samo neke, tj. koje bi ja redovito koristil. znači nema avokada, ananasa, jagoda itd.
alanin - alfaalfa, mrkva, celer, jabuke
arginin - alfa, mrkv, celer
asparaginska kiselina - mrkva, celer, limun
cistin - alfa mrkva, jabuke, orasi
diodtrosin - mrkva, celer, rajčica
glutaminska kis - mrkva, celer, peršin
glicin - alfa, mrkva, celer, naranče
histidin - mrkva, celer, krastavac, luk
hidroksiglutaminska kis - mrkva, celer, paradajz
hidroksiprolin - mrkva, krastavci, orasi, cvebe, naranče
isolencin - orasi, suncokret, avokado, masline
lencin - isto ko isolencin
lisin - mrkva, krastavci, celer, alfa, abuke
metionin - jabuke, orasi, prokulica, kelj
norlencin - isto ko lencin
fenilalanin - mrkva, krastavci, orasi, cvbe, naranče
serin - luk, mrkva, hren, rotkva, afla, jabuke
treonin - mrkva, alfa, zeleno lisnato
tiroksin - alge, mrkva, seler, paradajz
triptofan - mrkva, celer, alfa, prokulica
tirosin - alfa, mrkva, krastavci, zelena paprika
valin - mrkva, celer, jabuke
recepti: pružaju dovoljno za obrok
1 salata, šparoga, luk, zel. paprika, celer, paradajz
2 kelj, celer, masline
3 jabuka, špinat, celer, kelj, peršin
4 celer, salata, peršin, rotkva, jabuka
5 kelj, špinat, celer, rotkvica, rastavac, luk, paprika, paradajz
6 mrkva, salata, paradaz, celer, šljive, cvebe, kelj, banane, datulje, rotkva, jabuka, avokado, datulja, maraska, dragušac
7 kelj, špinat, celer, mahune, krastavac, zel.paprika, avokado, paradajz
8 krastavac, celer, špinat, peršin, kelj, paradajz, zel.paprika, maslinovo ulje, maslines
za doručak limun u pola litre tople vode. 15-30h poslie čaša naranče
1 15m posle - mrkva, il mrkva, špinat il mrkva, rotkva, krastavac. eventualno banane, mrkva, med
2jabuka, datulje, mrkva-špinat sok, bademi, orasi
3 kruška, sok mrkve, rotkve, krastavca
4 kruška, sok mrkve i celera, jabuka, datulje, orasi
5 brekve, kruške, sezonsko voće, mrkvin sok ili celerov
za ručak
1 sok od povrća, jabuka/kruska, banane, grožđe/sezonsko voće
2 jabuke, sok od povrća, celer, špinat, salata
3 datulje, cvebe, orasi, celer, salata, peršin, sok povrća (mrkva, celer može)
izmedju obroka sok mrkve, il celera po ljeti
za večeru
1 datulje, kruska, bademi, mrkvin sok
2 jagode, celerov sok
3 masline, celer. sok jabuke i šipka, ananas, bademi
suho voće, izbjegavati postupak napajanja anorganskim supmorom.
plodove stavimo u duboki tanjur, vodom pokrijemo i omekšavamo dok ne postanu meki ali ne gnjecavi. potom na hladno
luk u salatama nemojte sjeckat na sitno, da se njegov okus ne razliježe salatom.
orasi četvrt kg tjedno, meso nepotrebno. kikiriki veoma škodljiv, kiselo djelovanje na tijelo
krivo jesti orahe na završetku obroka. najbole izmedu obroka sa mrkvinim sokom
sve ovo je iz 'svakodnevno svježe salate održavaju vaše zdravlje', to su onak, bilješke jelte
sve imaju alfalfa, cikla, kelj, paprika, mrkva, kukuruz, krastavac, crvena alga, lešnjak, artičoka, alga, mango, maslina, pinijin orah, bundevsko sjeme,dragušac, papaja)
morska voda - catalina (otočje kod kalifornie), sadrži 59 tvari, walkeri ih dodaju u salate i 1/4 žličice u napitke.
(a naša jadranska? ja se ionak ljeti plivajući nagutam vode dostatno za cijelu god
žito smekšaje prek noći u tploj vodi (ne prek 50C), i tad se može žvakati (zob, raž, pšenica)
zadržite zrnje u ustima dok se ne zaslini, sažvačite dobro dok ne bude tekuće i progutajte.
aminokiseline - namirnice koje sadrže sve, ja sam prepisal samo neke, tj. koje bi ja redovito koristil. znači nema avokada, ananasa, jagoda itd.
alanin - alfaalfa, mrkva, celer, jabuke
arginin - alfa, mrkv, celer
asparaginska kiselina - mrkva, celer, limun
cistin - alfa mrkva, jabuke, orasi
diodtrosin - mrkva, celer, rajčica
glutaminska kis - mrkva, celer, peršin
glicin - alfa, mrkva, celer, naranče
histidin - mrkva, celer, krastavac, luk
hidroksiglutaminska kis - mrkva, celer, paradajz
hidroksiprolin - mrkva, krastavci, orasi, cvebe, naranče
isolencin - orasi, suncokret, avokado, masline
lencin - isto ko isolencin
lisin - mrkva, krastavci, celer, alfa, abuke
metionin - jabuke, orasi, prokulica, kelj
norlencin - isto ko lencin
fenilalanin - mrkva, krastavci, orasi, cvbe, naranče
serin - luk, mrkva, hren, rotkva, afla, jabuke
treonin - mrkva, alfa, zeleno lisnato
tiroksin - alge, mrkva, seler, paradajz
triptofan - mrkva, celer, alfa, prokulica
tirosin - alfa, mrkva, krastavci, zelena paprika
valin - mrkva, celer, jabuke
recepti: pružaju dovoljno za obrok
1 salata, šparoga, luk, zel. paprika, celer, paradajz
2 kelj, celer, masline
3 jabuka, špinat, celer, kelj, peršin
4 celer, salata, peršin, rotkva, jabuka
5 kelj, špinat, celer, rotkvica, rastavac, luk, paprika, paradajz
6 mrkva, salata, paradaz, celer, šljive, cvebe, kelj, banane, datulje, rotkva, jabuka, avokado, datulja, maraska, dragušac
7 kelj, špinat, celer, mahune, krastavac, zel.paprika, avokado, paradajz
8 krastavac, celer, špinat, peršin, kelj, paradajz, zel.paprika, maslinovo ulje, maslines
za doručak limun u pola litre tople vode. 15-30h poslie čaša naranče
1 15m posle - mrkva, il mrkva, špinat il mrkva, rotkva, krastavac. eventualno banane, mrkva, med
2jabuka, datulje, mrkva-špinat sok, bademi, orasi
3 kruška, sok mrkve, rotkve, krastavca
4 kruška, sok mrkve i celera, jabuka, datulje, orasi
5 brekve, kruške, sezonsko voće, mrkvin sok ili celerov
za ručak
1 sok od povrća, jabuka/kruska, banane, grožđe/sezonsko voće
2 jabuke, sok od povrća, celer, špinat, salata
3 datulje, cvebe, orasi, celer, salata, peršin, sok povrća (mrkva, celer može)
izmedju obroka sok mrkve, il celera po ljeti
za večeru
1 datulje, kruska, bademi, mrkvin sok
2 jagode, celerov sok
3 masline, celer. sok jabuke i šipka, ananas, bademi
suho voće, izbjegavati postupak napajanja anorganskim supmorom.
plodove stavimo u duboki tanjur, vodom pokrijemo i omekšavamo dok ne postanu meki ali ne gnjecavi. potom na hladno
luk u salatama nemojte sjeckat na sitno, da se njegov okus ne razliježe salatom.
orasi četvrt kg tjedno, meso nepotrebno. kikiriki veoma škodljiv, kiselo djelovanje na tijelo
krivo jesti orahe na završetku obroka. najbole izmedu obroka sa mrkvinim sokom
sve ovo je iz 'svakodnevno svježe salate održavaju vaše zdravlje', to su onak, bilješke jelte
evo nesto za curice 
http://rawmodelcom.blogspot.com/2008/01 ... otein.html
naravno i za muske da se vidi sto se moze
http://rawmodelcom.blogspot.com/2008/01 ... otein.html
naravno i za muske da se vidi sto se moze
dehidratori, nabavil ko kaj?
http://www.amazon.com/Food-Dehydrators/ ... Y0RYVSKKAW
http://www.amazon.com/Food-Dehydrators/ ... Y0RYVSKKAW
-
Magnovey