valjda to spada pod ovu temu..
koristite one četke za leđa i sl.?
ja nisam nikad al sad bi mi baš pasala.. ne znam kolko je to hrapavo, tj. dal je grubo
filo je napisao/la:valjda to spada pod ovu temu..
koristite one četke za leđa i sl.?
ja nisam nikad al sad bi mi baš pasala.. ne znam kolko je to hrapavo, tj. dal je grubo
Ne koristim nikakve četke, ali nekad upotrebljavam lufu, biljnu 'spužvu'. Ona je dosta gruba, odstranjuje mrtvi sloj kože. Ali ovisi naravno koliko jako se odereš, isto kao i s četkama, vjerujem.
Kad sam već tu, mogu spomenut da sam već dosta puta bila na shiatzu masaži jer se time bavi jedna moja prijateljica. A bila sam i još kod 2 osobe na istom.
Ne koristim nikakve četke, ali nekad upotrebljavam lufu, biljnu 'spužvu'. Ona je dosta gruba, odstranjuje mrtvi sloj kože. Ali ovisi naravno koliko jako se odereš, isto kao i s četkama, vjerujem
no to sam i mislil. mislim da je za mene to malo previse hardcore, ja bi nekaj mrvicu blažeg.
možda je dobro za tabane i onu tvrđu kožu za one koji se bave sportom
Kad sam već tu, mogu spomenut da sam već dosta puta bila na shiatzu masaži jer se time bavi jedna moja prijateljica. A bila sam i još kod 2 osobe na istom.
i kak je, dojmovi? pan to radi ak se dobro sjecam a nis ne pise grmlj grmlj
Pa meni je to jako fora. Dosta nježno to radi moja prijateljica. Ja obično zaspim na kraju, a ona me samo pokrije i ostavi malo... Nije kao klasična masaža.
Hmmm...pa ja sam samo jednom bila reiki-u, a što se masaži tiče, priuštim si svakih 10-ak dana jednu masažu leđa i to kod jedne starije gospođe (stara škola ) i već mi je puuuno pomogla. Toliko je bukirana da jedva sve stiže. Inače pomaže kod isčašenja, uganuća zglobova, istegnuća ligamenata (kao meni kad sam ih zeznula prilikom trčanja), kod ukočenja oko kralježnice...ma super je ta stara teta.
• Suha masaža četkom: radi se po cijelom tijelu četkom od prirodnih vlakana, koja se koristi samo za tu namjenu, u smjeru limfnog toka (od periferija prema srcu) dok se koža ne zacrveni. Pomaže odvajanje gornjeg sloja mrtvih stanica kože i aktivira kožu.
• Suho četkanje tijela- četkanje kože četkom od prirodnog materijala od pete prema gore, na taj način se uklanjaju odumrle stanice potiče se bolja površinska prokrvljenost, osiguravaju uvjeti da toksini slobodno mogu izaći iz organizma.
• Suho četkanje tijela (masaža četkom od prirodnog materijala) - potiče perifernu cirkulaciju i otklanjanje mrtvih stanica.
Trljanje četkom treba obuhvatiti cijelo tijelo a počinje se od tabana. Trljanje mora biti energično, kružnim pokretima. Trajanje trljanja treba biti 10-15 minuta odnosno
dok se koža lagano zažari, postane ružičasta. Poslije masaže je poželjno kratko tuširanje kojim se očisti tijelo od otpalih stanica kože.