Aromaterapija

Putovanje prema zdravijem životu
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:ma to nije problem već udaljenost... i da se snađem u tom fakin gradu grmlj grmlj.. :ljut2:
pemo skupa slika
Pa...da, nije baš jednostavno pronaći taj Cedrus. Ja sam se bila dobro "izvrtila". U svakom slučaju, ako budeš trebao pomoć, mogu te otfurati do tamo za prvi put ;)
Meni je cijena prestrašna :prigovara:
filo

Post Postao/la filo »

ček sad opet gledam jer nisam skužil..
ova od 2800kn za prir.kozm. je već visoka, ajde uspoređujući s ostalim raznim tečajevima, ček i to traje samo 2 dana? :oci:
al ova od 11tis.kn za fito je :nesvijest:
al kroz 5 mjeseci..
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:al ova od 11tis.kn za fito je :nesvijest:
Da, to :? Al ak sad počnem medvjediće stavljati na stranu... :D
filo

Post Postao/la filo »

kakvi sad medvjedić..
to je, kaj, samo pet tisuća i šesto vraćenih plastičnih boca..
Helena

Post Postao/la Helena »

Ne znam da li se nesto do sada promijenilo,ja sam isla prije par godina ...
Odrzavalo se u njihovom centru (jedna kuca) i to 1 vikend mjesecno.Svaki vikend novi predmet,i tako 12 puta.Sad je navodno 2 vikenda pa traje krace.
Na kraju je bila masaza ali intuitivna.Medjusobno smo se masirali.Masaza je ugodna ali morali smo biti bez grudnjaka i meni je to bilo :? Nisam se mogla opustiti ni nista.Nije mi sjelo i tocka.Sve kuzim,sve mi je jasno ali mozda bi ipak trebali pitati ljude dal im je to ok..
Za ispit imas znaci skriptu od svih odslusanih predmeta i trebas kao DZ napraviti tretmane nekolicini ljudi.
Meni je to bila tlaka jer me masaza NIMALO ne zanima (zato sam i upisala obiteljski aromaterapeut a ne aromamaser) i nikad to nisam napravila,mene vise teorija zanimala.

I tako,do dana danasnjeg...prvo sam imala maturu,pa upisi na fax,pa fax,pa opet upisi i tad je vec proslo dovoljno vremena da mi se stvarno nije dalo.
Pise se u radnu knjizicu ali iskreno,za pare koje su moji starci dali ne mogu reci da sam nesto posebno bogatija znanjem.
Sve se vrti oko pravih ulja i pravih doza a u biti ako ne zelis biti profesionalac u tome SASVIM je dovoljno kupiti par knjiga s gotovim recepturama.Ja bih rekla da sam vise PRAKTICNIH informacija dobila iz "Enciklopedija aromaterapije" nego iz skole...

Nazalost... :(
filo

Post Postao/la filo »

ah sad mi je entuzijazam malo splasnul.. makar nemam niš protiv masiranja kolegica bez grudnjaka.. dapače :D
a jedino bi i masiral frendice i cure koje su mi ok.. rodbinu, muske, stare osobe bljeeeek
jbga diskriminacija.. :plazi:
tak da, mislim da budem ipak ostal kod knjiga... ;)

možda je http://www.edukacija.hr/tecaj.php?TID=2312 drukčije..
Helena

Post Postao/la Helena »

Ovaj link koji si dao -Aroma akademija - na to sam i mislila
filo

Post Postao/la filo »

oups
onda luna ti se prijavi na fito u zg pa javi kak je :plazi:
filo

Post Postao/la filo »

imam aromu za domaćinstvo od jagode.. to mogu isto u lampu u vodu?
to se inače koristi ak recimo napravim desert, sladoled i po njemu prelijem par kapi tog?
sadrži e122..
..
fak.. zapackal sam si hlače, valjda to ide dolje..
a zapalil sam si.. dječji miris, slatko.. kao usne osnovnoškolke :D
Helena

Post Postao/la Helena »

Aroma za jagode ? :smijeh1:
To mi jos nije palo na pamet al ti probaj ak ti se eksperimentira :D
Mirisna ulja da,iako nisu etericna,znaci mirisna nisu cista i nemaju ona ljekovita svojstva kao etericna ali ako hocete neki miris u prostoriji a nemate pri ruci para onda je i to valjda ok
Naravno etericna su etericna,sve ima svoje
Ali arome,ne bih znala,strasan si :smijeh1:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

slika

Bergamot (lat. Citrus bergamia)

Bergamot je eterično ulje koje miriše citrusno i slatko s cvjetnom notom. Naziv Bergamot potječe od mjesta Bergamo u Italiji u čijoj se okolici uzgajaju bergamot-naranče. Jak je antiseptik, djeluje antivirusno i smatra se jednim od najdragocjenijih sredstava u aromaterapiji u pogledu tretiranja psihoemotivnih tegoba jer 'podiže duh'. Djeluje umirujuće, opuštajuće, smanjuje osjećaj straha, stvara ugodnu atmosferu, ali i osvježava, stimulira; također je i insekticid.

Aromaterapeutska uporaba: tjeskoba, depresija, melankolija, apatija, živčana napetost, stres, prehlada, gripa, upala grla, povišena temperatura, upalni procesi na koži, ciste, rane i ozljede, prhut, herpes, akne, upala mjehura i mokraćnih putova, upala maternice i vanjskih spolnih organa, problemi s probavom, zadah iz usta.

Dobro se miješa sa svim cvjetnim uljima, naročito s lavandom, geranijem, borovicom te drugim citrusnim uljima.

Važna napomena: ulje bergamota je fototoksično te se mješavine koje sadrže ovo eterično ulje ne smiju koristiti na koži (masaža, oblozi, kupke) neposredno prije izlaganja suncu ili prije sunčanja u solariju!

slika

http://en.wikipedia.org/wiki/Bergamot_orange
http://sl.wikipedia.org/wiki/Bergamot
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ETERIČNA ULJA I NESANICA

MOGUĆI UZROCI NESANICE: uzbuđenje ili tjeskoba, briga, pretjeran rad (osobito mentalni), nedovoljno svježeg zraka i tjelovježbe, jedenje teške hrane noću, kofein, živčana napetost, nedostatak hranjivih tvari u prehrani, depresija.
PREPORUČENA ETERIČNA ULJA: hmelj, kamilica (njemačka i rimska), lavanda, melisa (matičnjak).
PRIMJENA: raspršivači, kapi eteričnog ulja na jastuku (ili na maramici koju ste stavili u blizinu jastuka), kupke, masaža (osobito masaža leđa).
OSTALI SAVJETI: nastojte smanjiti stres. Neprestana nesanica, osobito ako je posljedica kronične premorenosti, zahtijeva liječničku pomoć.

Izvor: Aromaterapija (enciklopedija eteričnih ulja, pripravaka i primjene), Chrissie Wildwood
filo

Post Postao/la filo »

danas sam 'ubol' ovu knjižicu u algoritmu http://www.amazon.com/Complete-Book-Ess ... 9RPGTHBAAC
sad bum ja dig in wonderful svijet etericnih ulja
filo

Post Postao/la filo »

jedna knjigica, praktični priručnik za parfeme, sapune, kreme, tinkture i tak
http://www.profumo.it/internet-document ... ssauce.htm :slikar:
filo

Post Postao/la filo »

filo se predbiljezil za skolu fitoaromaterapije i počinje s nastavom krajem siječnja sljedeće godine! slika
http://www.centarcedrus.hr/hrv/index.as ... materapije
Odgovori