Nema onog osjecaja tromosti nakon obilne klope..
Samo nikad nisam izdrzao duze od 2-3 dana
Neodoljivo mi fali nesto kao kruh..nesto kuhano, peceno..
joooj meni se cini da bi ja to pojela u pol danaPhoenix je napisao/la:Ma neboj se sve to dode vremenom. Ja recimo nisam
Nekad tokom dana znam pojesti i do 16 banana, 2 jabuke, 2 breskeve i jos neke sitnice. Ali to samo sada zato sto hocu nabiti misicnu masu i kilazu. Kasnije cu jesti puno manje.
Da dobro pitanje. Bas sam o tome pricao jutros s mamom.Luna je napisao/la:Phoenix, imam pitanje za tebe.
Zanima me tvoj stav prema vitaminsko-mineralnim suplementima/ dodacima prehrani.
Zašto to pitam...
Naime, osobno vjerujem u teoriju kako je sirova hrana doista dovoljna za sve što je potrebno našem tijelu (voće, povrće, orašidi, sjemenke i klice).
Međutim, današnji plodovi više ne rastu na tlu kakvo je bilo nekad, udio kisika u zraku se gotovo prepolovio, sve što se sadi uglavnom se "obogaćuje" raznim pesticidima, umjetnim gnojivima...i mnogo toga još. Sve to, naravno, utječe na kvalitetu sirove hrane i očituje se u smanjenju vitalnih hranjivih sastojaka koje ona sadrži...Hrana više nije kao nekad...
Ako uzmemo to u obzir, podržavaš li upotrebu dodataka (obzirom da se ovdje isto radi o "kemiji"), paziš da je hrana koju kupuješ organskog porijekla ili nešto treće? Misliš da ono što se nudi danas na tržnicama i u trgovačkim centrima još uvijek dovoljno bogato svime što naša tijela trebaju?
Ja imam malu dilemu oko toga...
Tako radim. Mislimo istoPhoenix je napisao/la:Posto je potrebno jesti vece kolicine da se dobiju potrebni sastojci bolje je to raditi kroz sokove. Jer recimo nije lako posjeti 5 mrkvi i 5 jabuka. Dok to strusis u soku za 1 h i dobijes strasno puno korisnih stvari a organizam nije preopterecen da mora sve to rucno prevariti i izbaciti van. Takoder manja potrosnja energije pa vise ostaje za zivot.
Da istina sto velis. Na kraju sto ce ti takva jabuka kad ju ni crv nece takvuogi je napisao/la:Da..bakterijice koje se inace normalno nalaze na vocu/povrcu, spricanjem nestaju, zajedno s njima i npr. vitamin B12