Prehlada

Putovanje prema zdravijem životu
Medo

Post Postao/la Medo »

Sigurno vam je poznata situacija za vrijeme viroze/prehlade/gripe (whatever) kad se po noći vrlo loše spava zbog navaljujućih slika i snova, međusobno totalno nepovezanih, poput nekog košmara, i nikako ih se ne možeš riješiti osim pokušati ne zaspati, ali ne možeš ne spavati.

Ima li kakvo rješenje za to? :sos: Je li to naprosto od temperature (ali čini mi se da je nemam iako nisam mjerio), ili virusi na neki način pogode i mozak koji onda generira takve noćne more?
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Medo je napisao/la:Ima li kakvo rješenje za to? :sos: Je li to naprosto od temperature (ali čini mi se da je nemam iako nisam mjerio), ili virusi na neki način pogode i mozak koji onda generira takve noćne more?
Imala sam jednom prilikom noćnu moru pri kojoj sam se stalno budila iz sna od siline straha i bojala se ponovo zaspati, i onda kad bi klonula i ponovo zaspala sve bi išlo ispočetka. I tako u krug nekoliko puta. U polusnu ne možeš ni razmišljati normalno, pravila koja vrijede danju tu ne vrijede. Onda mi je puko film (takvoj u polusnu), pa sam odlučila suočiti se s tom strahotom, pobijediti ga. Zatvorila sam oči i zaspala. Noćna mora se više nije vraćala.
metanefridija

Post Postao/la metanefridija »

Medo je napisao/la:Sigurno vam je poznata situacija za vrijeme viroze/prehlade/gripe (whatever) kad se po noći vrlo loše spava zbog navaljujućih slika i snova, međusobno totalno nepovezanih, poput nekog košmara, i nikako ih se ne možeš riješiti osim pokušati ne zaspati, ali ne možeš ne spavati.

Ima li kakvo rješenje za to? :sos: Je li to naprosto od temperature (ali čini mi se da je nemam iako nisam mjerio), ili virusi na neki način pogode i mozak koji onda generira takve noćne more?
probaj meditirati. postoje razlicite tehnike. prvo duboko i kontrolirano disi, broj u sebi prilikom udaha npr. 1,2,3... izdah, ako ti je tesko kontrolirati misli, a kad se opustis, pusti misli da ti se roje i kao sto je miumiu rekla suoci se s tim sto te muci. nakon toga si zabrij da ti je dobro i da ce sve biti u redu :D autosugestija cini cuda.
Medo

Post Postao/la Medo »

Hvala vam objema. :) Do sličnih zaključaka sam i ja došao, prošlu noć je već bilo nešto bolje makar ne i idealno, kako god, imat ću u vidu ove savjete.
metanefridija

Medo, kako si danas? jesi dobro spavao? :)
Medo

Post Postao/la Medo »

metanefridija je napisao/la:Medo, kako si danas? jesi dobro spavao? :)
Da, bilo je mnogo bolje, samo jedno buđenje u cijeloj noći. 8)
Makar vjerojatno i zato što sam si uzeo jedno prirodno sredstvo protiv nesanice, očito ne vjerujem još dovoljno u snagu duha da bih se mogao oslanjati isključivo na meditacije, autosugestiju i sl. ...
metanefridija

Medo je napisao/la:
metanefridija je napisao/la:Medo, kako si danas? jesi dobro spavao? :)
Da, bilo je mnogo bolje, samo jedno buđenje u cijeloj noći. 8)
Makar vjerojatno i zato što sam si uzeo jedno prirodno sredstvo protiv nesanice, očito ne vjerujem još dovoljno u snagu duha da bih se mogao oslanjati isključivo na meditacije, autosugestiju i sl. ...
ma nema veze, samo nek je prirodno! bas mi je drago da si bolje! :)

evo ti recept koji sam ja dobila (unatoc svim mojim meditacijama i autosugestiji ona bestija escherihijasta nije htjela van, pa cu probat ovo nakon posta :D)

Staviš 4 oguljena i prepolovljena limuna i 20 režanja češnjaka u vodu i staviš da se kuha. Kad voda zakuha, pusti još 3-4 min da kuha, izgasi, zgnječi s onim za pire i protisni kroz rjeđu (valjda se tako može reći) cjediljku, stavi u bocu i kad se ohladi spremi u frižider. Svako jutro piti 0.5-1 dec. Zvuči gadno i je gadno, al fakat pomaže. Ja sam imala godinu i pol stalno neke upale, dok to nisam popila (odlično je za ešerihiju, razne upale koje su česte kod nas žena, ali i cijeli organizam).

to mi prijateljica poslala. a cak i njen tata je to pio zbog neke upale i ozdravio.
breza

Re: Prehlada

Post Postao/la breza »

filo je napisao/la:a-a-a-aapcihaaa!!! šmrc.. uf..ah..
e prehladil sam se.. curi mi nos na sve strane
popil sam si 2 coldrexa, pojel 2 naranče, pekmez od šipka na kruhu, čaj od šipka,1 češnjak sad pokušavam grickat bez ičega..
zapalil si eukaliptus u aromalampciu.. kaj još da radim, sutra imam neki sastanak ujutro aaa slika
coldrex ti sadržava kofein, filo! to ti je kao da tučeš konja koji je pao od umora
Odgovori