miumiu je napisao/la:Ježim se na povodce na životinjama kao i na kaveze. Asocira me na potrebu za kontrolom.
a gle ponekad je to fakat potrebno, ne zato da bi kontrolirali zivtinju nego da bi ju zastitili
bez ovih povodaca bi ovi moji prascici brzo dali petama vjetra i nebi se znali vratit kuci, a posto su to domestificirane zivotinje umrle bi od gladi ubrzo
a kaveze ni ja bas ne preferiram, trenutno su samo zato u kavezima jer nas dragi Mrlja mlati cure(pucaju ga hormoni) pa dok ga ne kastriramo ih moram pustat odvojeno
Zadnja izmjena: spot, dana/u 14 pro 2007, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.
po meni je cak pomalo neodgovorno voditpsa bez povodca, mislim sta da vid macku na drugoj strani ceste zaleti se i auto ga pokupi.
neka kontrola je nazalost potrebna kako bi se zivotinje zastitile
meni je isto grozno vodit zivotinje na povodcu ali jebga ja isto moju lunu kad izlazi moram drzat na povodcu zbog drugih pasa i macaka...jedino kad odemo na marjan, na plazu, negdi u prirodu i kad nema nikog onda je pustimo da gusta i ide di je volja...ona se uvik nama vraca nakon sto istrazi podrucje tako da je ne drzimo zbog toga da nam ne pobjegne vec samo zbog drugih zivotinja ovde u gradu...
onaj moj bivsi je imao nekidan uzasno jutro..izasao je sa psom najranije oko 4 ( kad se vratio s posla) i pas se zaletio za mackom, macka na stablo on za njom i zaklao je.. i onda je ovaj poludio i istukao psa...da ga je drzao na povodniku to se ne bi desilo...nekim ljudima ( iako su vegetarijaci) bi zabranila drzanje ikakvih zivotinja
spot je napisao/la:po meni je cak pomalo neodgovorno voditpsa bez povodca
Ustvari..potpuno neodgovorno i opasno
Slažem se. Meni je isto teško gledati kada su životinji "ograničeni pokreti uzicom", ali, nažalost, to je jedini način da ga/ je zaštitiš od ev ozljeđivanja ili npr istrčavanja na cestu i/ili slično.
Treba na to gledati kao na zaštitu. Nešto slično kao i što malo dijete moraš "vezati" u kolicima da ne ispadne i ne ozlijedi se.
Neodgovorno bi bilo ne spriječiti to
miumiu je napisao/la:
Odrasli ljudi mogu izabrati gdje će živjeti.
jel ??nisam primjetila...ovde sam vezana poslom skolom...a ja bih tako rado zivila barem na nekom selu ako vec ne mogu u divljini lol mi smo na lancu...te price o izboru mozda vaze za vas nekolicinu samaca i jos ako ste dobro podstavljeni parama naravno da imas izbora...
ali nema veze tila sam rec da je neprirodno drzati zivotinje u kuci