O NAMA

Radio Crkvica je neprofitna radio stanica na valovima milosti. Katolički radio koji je nastao na temelju Marijinog ukazanja u snu, 6.8.2016. Tom prilikom je Marija dala ime "Crkvica".
Ime simbolizira i našu želju da se na ovom mjestu svakog dana susreću Božja Riječ i duhovna glazba.

Velika inspiracija su nam mladi ljudi koji su se odlučili hodati Božjim putem. Da li postoji nešto ljepše na ovom svijetu? Sretni smo i ponosni što u Hrvatskoj ima puno mladih na tom putu.

Trenutno smo u fazi osnivanja udruge i intenzivno radimo na programu, zato su česte promijene. Recimo da je ovo neka beta verzija. U svemu što radimo najvažniji je Božji blagoslov, zato stavljajmo ovaj radio u naše molitve i Njegove ruke.

Puštamo različite glazbene žanrove, od duhovne glazbe do pop, soul, funky, jazz, blues i klasike. Teme o kojima govorimo i pišemo na našem blogu i forumu su usmjerene prema katoličkoj vjeri, kršćanskim vrijednostima, zdravim životnim navikama, ekologiji, vrtlarstvu i zelenim tehnologijama.

Prva probna emitiranja su započela krajem 2020. godine, a od Božića 2021. emitiramo redovito svakog dana putem interneta u MP3 formatu s brzinom od 128 kbps. Audio procesor je podešen tako da zvuk bude što prirodniji i sličniji originalu.

Jedan sat slušanja troši 58MB ili 58 jedinica ako niste na WiFi-u. Možete nas slušati putem ove web stranice ili putem aplikacija za slušanje internet radio stanica.