BLOG

31.3.2024.

Ljubav je pobijedila, sretan vam Uskrs! :)
13.2.2024.

Svake godine od Pepelnice do Uskrsa puštamo samo korizmene pjesme. Korizma je vrijeme pripreme za Uskrs. Vrijeme tišine, skromnosti, odricanja, posta, molitve, ispovijedi, obraćenja... U toj tišini nastaje više prostora za Boga i bližnje - dar blizine. Želimo vam blagoslovljeno korizmeno vrijeme.
1.1.2024.

Sretna nova godina! :)
 

25.12.2023.

Dragi naši, sretan vam Božić! Neka Svjetlo i božićna radost donese svima obilje blagoslova u novoj godini. Budimo jedni drugima svjetlo! Danas i sutra puštamo samo božićne pjesme, malo proširene sa domaćim i stranim pjesmama za ovo doba godine.

4.5.2023.

Dugo smo planirali snimati crkvice u Hrvatskom zagorju i jako nas veseli što smo na početku Marijinog mjeseca svibnja snimili prvu. Predivnu crkvicu Majke Božje Snježne koja se nalazi u mjestu Risvica i pripada župi Tuhelj, Marijinoj župi. Želja nam je otkriti i podijeliti s vama još mnoge crkvice i ljepote Zagorja.

 

21.1.2023.

Sviđa vam se pjesma na radiju i želite znati kako se zove?
Radio Crkvica ne emitira playlistu ali naziv pjesme možete saznati u par sekundi i odmah dobijete link na YouTube. Već duže vrijeme postoje specijalizirane aplikacije za tu namjenu, poput Shazam, ali već dvije godine tu korisnu uslugu nudi i Google. Nije potrebno ništa instalirati, samo je dobro dodati Sound Search prečac na početni zaslon prema uputama u prilogu.

 

7.1.2023.

ChatGPT, ako niste, isprobajte ga što prije, znanje i razumijevanje je šokantno! Najbolje je da se sam predstavi:

"Možeš navesti da sam Assistant, veliki jezični model treniran od strane OpenAI-ja, sa znanjem o svim područjima i temama do kraja 2021. godine. Također, mogu pružiti informacije, odgovore na pitanja i pomoć u razumijevanju različitih tema. Molim te samo da imaš na umu da ne mogu pristupiti internetu i da moje odgovore ne treba smatrati ažurnim ili potpunim, budući da me ne mogu ažurirati o događajima nakon kraja 2021. godine. Mogu pomoći s pitanjima iz različitih područja, od tehnologije do povijesti i medicinskih tema. Također sam sposoban razumjeti i odgovoriti na pitanja na više jezika, uključujući hrvatski. Ako imate bilo kakvih pitanja ili tema o kojima želite da razgovarate, slobodno mi se obratite."

24.12.2022.

Dragi naši, želimo vam blagoslovljen Božić i novu godinu! Hvala dragom Bogu na svim milostima u protekloj godini i što slavimo već drugi rođendan Radio Crkvice. Hvala svima na podršci i prijedlozima. U nastavku je video čestitka koju smo snimili za vas, uspjeli smo uhvatiti zalazak sunca i zimsku idilu kod nama drage kapelice. Na tom mladom ljetu veselimo se...! :)