Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12871 Lokacija: Zagreb
Postano: 20.9.2017. sri. 20:24 Naslov:
Upravo sam probao batat koji je plavi iznutra, ima intenzivnu plavu/ljubičastu boju.
Meni je na prvu odličan, nije presladak, vidjeti ću kroz duže vrijeme.
Plavi je navodno najzdraviji i puno ga koriste u Okinawi poznatoj po stogodišnjacima.
Citat:
Plavu odnosno ljubičastu boju krumpiru daje pigment antocijan (antioksidans iz skupine flavonoida,
a riječ je o istoj fitokemikaliji koja je zaslužna za boju borovnica, kupina i drugog bobičastog voća).
Osim antioksidativnog djelovanja, antocijan sprečava štetno djelovanje UV zraka i djeluje antibakterijski.
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.