Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 28.11.2013. čet. 16:58 Naslov: |
|
|
pkristo je napisao/la: | Bit će da si u pravu. Promaklo mi je vrhnje kod prvog čitanja. A i ne znam koliko vrhnja stavljaš kad jedeš svježi sir. |
Pa onak, dosta, ne volim suhi sir
Ne znam da li je dobro miksati škrob sa namirnicama bogatim masnoćama i prot. ali evo, time uspijevam smiriti krumpir, ne osjećam probavne smetnje, mnoge namirnice ionako imaju sve to prirodno u svom sastavu |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 28.11.2013. čet. 21:26 Naslov: |
|
|
Krumpir pečeni 400g + svježi sir s vrhnjem 300g = 6.1 (večera)
Ovo je bila jumbo večera i to pečenog krumpira koji diže više od kuhanog
Čini se da svježi sir stvarno odlično suspregne krumpir |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 28.11.2013. čet. 22:00 Naslov: |
|
|
Napravio sam još jedno mjerenje nakon 60min = 5.8
Znači sir nije vremenski pomaknuo pik, on je i dalje na oko 30min |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 29.11.2013. pet. 21:30 Naslov: |
|
|
Krumpir kuhani + srdela + matovilac = 6.6 (obilna večera)
Očekivao sam manje
Mislim da je razlog u tome što cijeli dan nisam ništa jeo, nekih 10h
To bi moglo značiti da se ujutro ipak ne radi o hormonima razbuđivanja
Još jedan razlog zašto je bolje imati više manjih obroka |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 30.11.2013. sub. 13:39 Naslov: |
|
|
Kukuruzni žganci 200g + svježi sir s vrhnjem 250g + povrće (brokula, prokula, kelj, poriluk) 500g = 5.3 (kruška 2h prije)
Čovječe! Ovo stvarno radi!
Zamolio sam ljude na dijabetes.hr forumu sa DT2 da provjere da li i u njihovom slučaju to funkcionira
Odgovorili su mi:
Citat: | Ogi, mislim da ekipa s DT2 nema ni priblizno dovoljno trakica za takve eksperimente |
 |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 30.11.2013. sub. 17:37 Naslov: |
|
|
Krumpir kuhani + srdela + kovrčavi kelj = 5.9 (obilni ručak)
Mrak!
Svježi kravlji sir s vrhnjem i srdela savršeno rade ono što sam tražio
Jaja na žalost ne
Moram još provjeriti da li pomažu kiselo mlijeko, grah, orasi...mislim da ostalo u mojoj piramidi nema nikakve šanse
Zadnja promjena: ogi; 30.11.2013. sub. 17:59; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 30.11.2013. sub. 17:56 Naslov: |
|
|
Srdela+ kuhani krumpir + blitva = 4.9 (obilni ručak)
Kovrčavi kelj, brokula, mrkva, cikla, krumpir, kukuruzni žganci, maslac, polutvrdi sir = 5.3 (grožđe pola sata prije)
Krumpir kuhani 300g + svježi sir s vrhnjem 300g + crveni luk = 5.2 (večera)
Šljive sirove 300g = 5.3
Kukuruzni žganci 200g + svježi sir s vrhnjem 250g + povrće (brokula, prokula, kelj, poriluk) 500g = 5.3 (kruška 2h prije)
Pečena jaja 4 kom. na malo masla = 5.6
Jaja + tikve + krumpir + zelena salata + maslac/maslinovo (pola/pola) = 5.6 (jabuka par sati prije)
Glavica kelja + grah + maslac = 5.7
Kovrčavi kelj 350g + brokula 350g = 5.7
Tikvice s jajima = 5.7
Krumpir kuhani 300g + svježi sir s vrhnjem 300g = 5.8 (dvije jabuke sat vremena prije)
Grah kuhani 300g = 5.9
Krumpir kuhani + srdela + kovrčavi kelj = 5.9 (obilni ručak)
Leća kuhana 300g = 6.0
Krumpir pečeni 400g + svježi sir s vrhnjem 300g = 6.1 (večera)
Kukuruzni žganci 200g + 4 jaja + poriluk + maslo = 6.2
Krumpir kuhani 200g + sir svježi 200g = 6.3
Krumpir kuhani 400g + kovrčavi kelj + brokula + sir 100g = 6.4
Krumpir kuhani 200g + sir 50g + maslac 25g = 6.4
Kukuruzni žganci 300g + sir 150g + buča 400g + cikla 100g + mrkva 100g + maslinovo ulje 10g = 6.4 ( jabuka pola sata prije )
Krumpir kuhani 200g = 6.5 (friško kuhani - topli)
Leća i brokula (obilni ručak) = 6.6
Krumpir kuhani + srdela + matovilac = 6.6 (obilna večera nakon 10h od jela)
Krumpir kuhani 400g = 6.7
Kukuruzni žganci 400g + 2 jaja + 15g maslaca = 6.7 (jabuka pola sata prije)
Krumpir kuhani 150g + kovrčavi kelj 300g + 1 jaje + mas. ulje 20g = 6.8 ( grožđe 300g pola sata prije)
Krumpir kuhani + buče + prokula + 1 jaje + maslinovo = 6.9 (ručak)
Krumpir kuhani 200g = 7.0 (jače kuhan krumpir)
Kesteni pečeni 1kg, čistog oko 500g = 7.1
Krumpir kuhani 200g = 7.1 (odstajao - hladan, predjelo 300g jabuka 1.5h ranije)
Kesteni kuhani 1kg = 7.2
Krumpir kuhani 300g + poriluk 300g + maslac 30g = 7.2
Krumpir kuhani 400g + sir 50g + maslac 25g = 7.3
Krumpir kuhani 250g + 250g blitve + 150g pečenih jaja (3 kom) + 30g maslaca = 7.3
Kuhani krumpir 300g + buča 300g + 3 jaja + malo luka i masla = 7.3
Heljda kuhana 400g = 7.4
Krumpir kuhani 400g + kovrčavi kelj + brokula + malo maslaca = 7.6
Batat kuhani 400g = 7.6
Kukuruzni žganci 200g + 4 jaja + tikvice + maslo = 7.7
Krumpir kuhani 200g = 7.9 (odstajao - hladan)
Krumpir kuhani 250g + mrkva 200g + cikla 150g + maslac = 8.1
Kukuruz kuhani u zrnu 400g = 8.2
Krumpir kuhani 250g + kovrčavi kelj 400g + sir 65g + maslac 20g = 8.3
Krumpir kuhani 150g + kovrčavi kelj 300g + sir 50g + mas. ulje 20g = 8.6 ( grožđe 150g pola sata prije) |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 1.12.2013. ned. 10:44 Naslov: |
|
|
Jabuke dvije srednje veličine = 7.2
Kako sam se usredotočio na krumpir i kukuruz, zapostavio sam voće
Sirove šljive su bile samo 5.3 ali mislim da mi to nije bio prvi obrok u jutro |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 1.12.2013. ned. 11:23 Naslov: |
|
|
Kukuruzni žganci 200g + grah 200g + maslac 20g = 6.9 mjereno na 10min od obroka (2 jabuke 1h prije)
Kukuruzni žganci 200g + grah 200g + maslac 20g = 6.2 mjereno na 30min od obroka (2 jabuke 1h prije) |
|
[Vrh] |
|
 |
pkristo

Pridružen/a: 01. 12. 2010. Postovi: 560 Lokacija: ZG
|
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 17.12.2013. uto. 16:08 Naslov: |
|
|
Hvala za link
Citat: | Mediteranska prehrana bez doručka najbolja za dijabetičare |
Ima smisla, ujutro treba prvo tražiti hranu i pri tome se gibati
A mi sjednemo još zatvorenih očiju za stol i mažemo na kruh nešto kalorično |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 8.1.2014. sri. 11:55 Naslov: |
|
|
Samo kratko, imam 77kg, do 3mj. očekujem 80, to će biti 20kg nove mase u godinu dana  |
|
[Vrh] |
|
 |
pkristo

Pridružen/a: 01. 12. 2010. Postovi: 560 Lokacija: ZG
|
Postano: 9.1.2014. čet. 10:09 Naslov: |
|
|
 |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 15.1.2014. sri. 09:12 Naslov: |
|
|
Baš računam, 20kg masti ima 180.000kal / 3000kal = 60 dana
Uz manju fizičku aktivnost i nešto malo hrane dovoljno za cijelu zimu
Što mislite, jel zdravije održavati stabilnu masu ili dopustiti zimi da se tope kilogrami? |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12596 Lokacija: Zagreb
|
|
[Vrh] |
|
 |
|