Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Ogijeva prehrana
Prethodna  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 47, 48, 49  Sljedeća
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 23.11.2013. sub. 23:48    Naslov: Citiraj i odgovori

Cikla i mrkva ne pomažu već dodatno dižu GUK

Čini se da jače kuhanje dodatno diže GUK kao i hladan krumpir

Poriluk trebam provjeriti

Riba, sir i voće (kao predjelo) do sada su jedini koji obećavaju
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 24.11.2013. ned. 13:01    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir kuhani 150g + kovrčavi kelj 300g + 1 jaje + mas. ulje 20g = 6.8 ( grožđe 300g pola sata prije)

Taj obrok ima 470kal s omjerom 40/50/10 (UH/M/P)
To je otprilike omjer prema kojem ću do daljnjeg raditi obroke

300g grožđa nije uračunato i moram priznati da mi je to previše odjednom
Od kada sam drastično smanjio voće i povećao masnoće i škrob, izgubio sam onu svoju veliku potrebu za slatkim
Prvo sam se skinuo s čokolada s voćem a sada sam se skinuo i s voća Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 25.11.2013. pon. 11:59    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir kuhani 150g + kovrčavi kelj 300g + sir 50g + mas. ulje 20g = 8.6 ( grožđe 150g pola sata prije)

Novi rekord Sad
Ovo je isti obrok kao i jučer, samo sam stavio sir umjesto jaja
Prema mjerenjima od prije GUK je trebala biti oko 6.5, ovo je potpuno neočekivano
To bi značilo da rezultat prije svega određuje stanje organizma
Krumpir je glukozna bombica čiju eksploziju nikada ne znamo koliko će dobro gušterača pokriti Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.11.2013. uto. 11:04    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir kuhani 250g + kovrčavi kelj 400g + sir 65g + maslac 20g = 8.3

Danas sam krumpir kuhao u vodi, na slaboj vatri 40min, na 30min još nije bio kuhan dovoljno
Nakon kuhanja sam ga odmah razrezao na četvrtine da se brzo ohladi
Jučer je bio kuhan na pari 20min
Da ga nisam pojeo duplo više od jučer razlika bi bila još veća

Čudne su mi ovako visoke vrijednosti kad sam solo krumpir imao puno niži prije
Sumnjam da ih kelj uzrokuje kad prije nije
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.11.2013. uto. 13:36    Naslov: Citiraj i odgovori

Citat:

Ne znam kako je kod ne-dijabetičara, ali ujutro je osjetljivost na inzulin kod većine "nas" najmanja. To je zbog hormona buđenja, koji su antagonisti inzulina.

Vjerojatno je i to nekaj evolucijski, prvo se probudiš, onda ideš ulovit nešto što trči pa tek nakon toga omastiš brk Very Happy


Ovo je zanimljivo Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.11.2013. uto. 17:26    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir + buče + prokula + 1 jaje + maslinovo = 6.9

Ručak kuhan na pari, nisam vagao ali bilo je obilno
Da sam to imao danas kao prvi obrok u jutro vjerojatno bi opet bio oko 8

Vjerojatno je to dio razloga zašto je voće prije obroka pomagalo
Znači ujutro za razbuđivanje sat vremena prije doručka prvo jedan zeleni napitak Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 27.11.2013. sri. 10:47    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir kuhani 300g + poriluk 300g + maslac 30g = 7.2
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 27.11.2013. sri. 10:51    Naslov: Citiraj i odgovori

Obilni ručak od srdele, kuhanog krumpira i blitve = 4.9
Kovrčavi kelj, brokula, mrkva, cikla, krumpir, kukuruzni žganci, maslac, polutvrdi sir = 5.3 (grožđe pola sata prije)
Šljive sirove 300g = 5.3
Pečena jaja 4 kom. na malo masla = 5.6
Jaja + tikve + krumpir + zelena salata + maslac/maslinovo (pola/pola) = 5.6 (jabuka par sati prije)
Glavica kelja + grah + maslac = 5.7
Kovrčavi kelj 350g + brokula 350g = 5.7
Tikvice s jajima = 5.7
Grah kuhani 300g = 5.9
Leća kuhana 300g = 6.0
Kukuruzni žganci 200g + 4 jaja + poriluk + maslo = 6.2
Krumpir kuhani 200g + sir svježi 200g = 6.3
Krumpir kuhani 400g + kovrčavi kelj + brokula + sir 100g = 6.4
Krumpir kuhani 200g + sir 50g + maslac 25g = 6.4
Kukuruzni žganci 300g + sir 150g + buča 400g + cikla 100g + mrkva 100g + maslinovo ulje 10g = 6.4 ( jabuka pola sata prije )
Krumpir kuhani 200g = 6.5 (friško kuhani - topli)
Leća i brokula (obilni ručak) = 6.6
Krumpir kuhani 400g = 6.7
Kukuruzni žganci 400g + 2 jaja + 15g maslaca = 6.7 (jabuka pola sata prije)
Krumpir kuhani 150g + kovrčavi kelj 300g + 1 jaje + mas. ulje 20g = 6.8 ( grožđe 300g pola sata prije)
Krumpir kuhani + buče + prokula + 1 jaje + maslinovo = 6.9 (ručak)
Krumpir kuhani 200g = 7.0 (jače kuhan krumpir)
Kesteni pečeni 1kg, čistog oko 500g = 7.1
Krumpir kuhani 200g = 7.1 (odstajao - hladan, predjelo 300g jabuka 1.5h ranije)
Kesteni kuhani 1kg = 7.2
Krumpir kuhani 300g + poriluk 300g + maslac 30g = 7.2
Krumpir kuhani 400g + sir 50g + maslac 25g = 7.3
Krumpir kuhani 250g + 250g blitve + 150g pečenih jaja (3 kom) + 30g maslaca = 7.3
Kuhani krumpir 300g + buča 300g + 3 jaja + malo luka i masla = 7.3
Heljda kuhana 400g = 7.4
Krumpir kuhani 400g + kovrčavi kelj + brokula + malo maslaca = 7.6
Batat kuhani 400g = 7.6
Kukuruzni žganci 200g + 4 jaja + tikvice + maslo = 7.7
Krumpir kuhani 200g = 7.9 (odstajao - hladan)
Krumpir kuhani 250g + mrkva 200g + cikla 150g + maslac = 8.1
Kukuruz kuhani u zrnu 400g = 8.2
Krumpir kuhani 150g + kovrčavi kelj 300g + sir 50g + mas. ulje 20g = 8.6 ( grožđe 150g pola sata prije)
Krumpir kuhani 250g + kovrčavi kelj 400g + sir 65g + maslac 20g = 8.3
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 27.11.2013. sri. 21:21    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir kuhani 300g + sveži sir s vrhnjem 300g + crveni luk = 5.2 (večera)

Krumpir je bio hladan, kuhan 6h prije
Nastavljam u ovom smjeru Smile

Btw zbog ovih mjerenja već sam na 77kg Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 28.11.2013. čet. 10:46    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir kuhani 300g + svježi sir s vrhnjem 300g = 5.8 (dvije jabuke sat vremena prije)

skace od srece skace od srece
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
pkristo



Pridružen/a: 01. 12. 2010.
Postovi: 560
Lokacija: ZG

PostPostano: 28.11.2013. čet. 11:37    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Krumpir kuhani 300g + svježi sir s vrhnjem 300g = 5.8 (dvije jabuke sat vremena prije)

skace od srece skace od srece

Vidiš kako su brojevi niski kad ne miješaš masti i ugljikohidrate u istom obroku, točno kako je onaj kontroverzni dr. Graham predvidio. Samo što se on gotovo u potpunosti odrekao masnoća, a to nije dobro. Zato ne izgleda baš zdravo i fali mu dosta kose i slično. Lou rocks! Wink Močiš li još lješnjake i bademe preko noći?
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 28.11.2013. čet. 12:02    Naslov: Citiraj i odgovori

pkristo je napisao/la:

Vidiš kako su brojevi niski kad ne miješaš masti i ugljikohidrate u istom obroku

Molim?! Ti se šališ! Very Happy
Što su krumpir i sir s vrhnjem nego mix UH, masti i proteina

pkristo je napisao/la:
Močiš li još lješnjake i bademe preko noći?

Samo sam jednom do sada, planiram probati isto sa orasima
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
pkristo



Pridružen/a: 01. 12. 2010.
Postovi: 560
Lokacija: ZG

PostPostano: 28.11.2013. čet. 15:16    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Molim?! Ti se šališ! Very Happy
Što su krumpir i sir s vrhnjem nego mix UH, masti i proteina

Bit će da si u pravu. Promaklo mi je vrhnje kod prvog čitanja. Wink A i ne znam koliko vrhnja stavljaš kad jedeš svježi sir.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4210

PostPostano: 28.11.2013. čet. 16:36    Naslov: Citiraj i odgovori

pkristo je napisao/la:
Samo što se on gotovo u potpunosti odrekao masnoća, a to nije dobro. Zato ne izgleda baš zdravo i fali mu dosta kose i slično.

Da, ja sam isto godinama radila krivo. Odricala se masnoća, a nabijala ugljikohidrate. Otkad režem ugljikohidrate, a punim se masnoćama koža mi npr. puno bolje izgleda, menstrualni ciklus mi je bolji...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12503
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 28.11.2013. čet. 16:51    Naslov: Citiraj i odgovori

Luna je napisao/la:
Da, ja sam isto godinama radila krivo. Odricala se masnoća, a nabijala ugljikohidrate. Otkad režem ugljikohidrate, a punim se masnoćama koža mi npr. puno bolje izgleda, menstrualni ciklus mi je bolji...


I kg se lagano tope! respekt
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana Vremenska zona: GMT + 02:00.
Prethodna  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 47, 48, 49  Sljedeća
Stranica 20 / 49.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan