Postano: 19.11.2012. pon. 17:32 Naslov: 80/10/10 prehrana - Douglas Graham
Došlo je vrijeme da pročitam popularnu knjigu u svijetu sirovojelstva “80 10 10 diet” od Douglas Grahama.
Biti će mi zanimljivo dublje usporediti dvije potpune suprotnosti, LCHF i 80/10/10 prehranu
Postano: 21.11.2012. sri. 12:19 Naslov:
Brzinsko čitanje je gotovo, stvarno odlična knjiga, preporuka
Graham je potvrdio većinu mojih logičkih sklopova
LCHF i 80/10/10, dvije suprotno dijametralne strane, što je istina?!
Istina je vjerojatno negdje između, meni je 80/10/10 strana bitno bliža
Već godinu dana se velikim dijelom hranim sukladno preporukama dr. Grahama
Osnovnu razliku čine jaja i riba dva puta tjedno
Napisat ću kratak pregled/sažetak svoje trenutne prehrane/istine krajem godine, kad uhvatim vremena
I planiram pospremanje foruma u tom duhu
Dok zeleno lišće ima 2.5 puta više omege 3, orašasto i sjemenke imaju 100 puta više omege 6
To je problem, zato orašasto i sjemenke treba jesti u malim količinama
Dok zeleno lišće ima 2.5 puta više omege 3, orašasto i sjemenke imaju 100 puta više omege 6
To je problem, zato orašasto i sjemenke treba jesti u malim količinama
l
Postano: 2.3.2013. sub. 15:25 Naslov:
pkristo je napisao/la:
Čitam tu knjigu i jako je zanimljiva i sviđa mi se...ali samo kad pogledam kako čovjek koji slijedi tu filozofiju....
Jesi pročitao?
Slažem se s tobom da njegov izgled ne ulijeva povjerenje i ne mislim da je sirova veganska prehrana bez obzira na omjer masti i šećera održiva na duge staze
Postoji čak i anti 80/10/10 web site www.30bananasadaysucks.com
Uvijek je dobro i zanimljivo čuti i drugu stranu priče
Jesi pročitao?
Slažem se s tobom da njegov izgled ne ulijeva povjerenje i ne mislim da je sirova veganska prehrana bez obzira na omjer masti i šećera održiva na duge staze
Postoji čak i anti 80/10/10 web site www.30bananasadaysucks.com
Uvijek je dobro i zanimljivo čuti i drugu stranu priče
Jesam. Ima puno dobrih poanti. Na primjer kad vidim janje ja se pozelim poigrati s njim, a ne udaviti ga svojim ocnjacima. I nemam neku zelju sisati mlijeko iz vimena krave. Mislim da veganska ishrana moze biti savrsena. To mi dokazuje Lou Corona, Annette Larkins, Bernando La Pallo i brojni drugi. Mislim da dr. Graham ne unosi dovoljno masti i bjelancevina no vjerojatno je u pravu kad kaze da to nije dobro mijesati. Ona klinika koja lijeci dijabetes i sve druge bolesti civilizacije sirovom veganskom ishranom vjerojatno ima bolji pristup od dr. Grahama. No zanimljivo mi je sve to proucavati i onda primjenjivati, ali sam vrlo oprezan u tome. Ubacio sam kasaste vocne sokove sa zelenjavom i primijetio pozitivne pomake. Idem dalje.
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.