Postano: 27.2.2017. pon. 02:09 Naslov: Re: Veganstvo i djeca!
http://www.dijeta.co/veganstvo-nije-za-djecu/
Posebno obratit pažnju na dio sa sojinim mlijekom.
U sojino mlijeko često se i stavlja i neaktivni oblik b12 i mnogi vegani misle da tako mogu rješit problem b12 vitamina,što nije istina
Ovo je sramotno da se ovakve stvari pokušavaju predstaviti u medijima kao nešto pozitivno.Dijete u vrtiću odvajaju od druge djece za stolom,filaju ga fitoestrogenom(sojini proizvodi),uz estrogen čak ga je i ošišala kao curicu,tako da ni neliči na dječaka.A pošto slabo podnosi povrće mama ga šopa keksima i sladoledom.Također mama mu kupje plišano povrće kako bi ga lakše našopala hranom koju nevoli.Žena siluje i mačku kukuruzom.
Mislim luda luća i trebalo bi to na sud.
U video isječcima "nutricionista" ni riječi o b12 vitaminu nije izustio i nevjerujem u njegovu stručnost kad promovira veganstvo u trudnoći.
Postano: 31.5.2017. sri. 13:19 Naslov:
Žena ne zna da dobra krvna slika ne znači da sigurno nema ozbiljnih problema.
Mali jako teško izgovara, to bi trebalo detaljno istražiti dok nije kasno.
Fina kobasica od seitana (glutena) i paprike, to nazivaju kobasicom
Time je ova priča još ekstremnija.Dakle Natalija ne daje djetetu suplemente stalno,već suplemente mu daje samo povremeno,očito kad se krvna slika poremeti.Međutim ako Natalija makar povremeno guta aktivni obik b12 u kapsulama i onda doji dijete,očito je da dijete ipak dobije nešto b12 vitamina tim putem.
Znači Natalija je samo rezala dijelove koji joj se nesviđaju,birala podobne "nutricioniste" i unatoč tome opet nije zadovoljna.
U prvom snimku zanimljiva je izjava jednog građanina u prvom videu na 2:44 "moj sin je vegan i ja isto ,jedem manje mesa nego prije".
Takvo je i funkcioniranje vegan ishrane bez suplemenata(može na dugoročno opstat samo ako je lažno veganstvo).
Na taj način se razvija mit o veganstvu,jednostavno se nazove veganstvom,a prešuti povremeno uzimanje mesa ili sira ili u ovom slučaju suplemenata.
Pa onda onaj koji povjeruje u takve priče pokuša bez suplementacije,sira ili mesa i doživi potop i slom.
Mislim da je znanost još daleko da pouzdano istraži sve moguće utjecaje veganske ishrane na zdravlje i i obezbjedi pouzdanu suplementaciju i tako riješi sve probleme i hendikepe te prehrane.
O b12 vitaminu prije sa ništa nije znalo ni pisalo,tako da se stvari pomiču na bolje.Mada ima masa drugih nedovoljno i nepotpuno istraženih segmenata,tipa taurina,cinka,d3 vitamina,kalcija,karnozin,kreatin,željezo i moguće individualne razlike u apsorbciji i utjecaji na razne segmente života i zdravlja.
Kad se radi o takvoj osjetljivoj stvari kao što je ishrana djece,bolje se držat starog i provjerenog.
Po meni veganstvo bi trebalo zakonski zabranit da se sprovodi ili nameće djeci.Iz razloga što bez provjereno efikasne suplementacije nemože dati sve potrebno za normalan razvoj djeteta.A sama znanost pokazala je da takva ishrana može imat puno problema,mada ni to nije do kraja istražila,kroz brojke prikazala i predstavila sve potrebne suplemente i njihovu dokazanu efikasnost.I tvrdnje ovog starog pedijatra Jovičića da je pod nadzorom nutricioniste dobro djecu hranit veganski.Mislim da on o istraživanjima i problemima te ishrane vrlo malo zna,a i nutricionisti koji su do te titule često došli nekakvim tečajevima pa i online tečajevima i nisu u stanju pouzdano tumačit znanstvena istraživanja nit o njima puno znaju.
Kad se govori o tome da se treba posavjetovat sa nutricionistom u vezi veganske ishrane djeteta.Mislim pa postoji danas hrpa nutricionističkih struja totalno oprečnih mišljenja i tumačenja.
Medicina ipak ima neke svoje službene tvrdnje.Dok je nutricionizam totalno jedno proizvoljno i nedorečeno područje.Nutricionizam bi se trebao temeljit na znanstvenim istraživanjima.Međutim postoje znanstvena istraživanja koja se mogu različito tumačit,pogrješno shvatit,gdje se može manipulirat varijablama,koja se često vrše pristrano ovisno o financijskom interesu.
Pa nepostoji "službeni nutricionizam",kao što se naprimjer koristi riječ "službena medicina".
Mislim da bi znanstvenici,matematičari i statističari trebali zajedno sjesti za stol pa pojedina istraživanja na temi nutricionizma prihvatit ili odbacit i izvest zaključke i napravit nešto kao "službene nutricionističke smjernice",makar iz onoga što je istraženo dovoljno.Jer ovako jedan nutricionista tvrdi jedno,drugi skroz drugo.Pedijatri svaljuju odgovornost na nutricioniste,pošto nemaju zakonsku ovlast da zabrane veganstvo nad djecom.A koje nutricioniste,kad se ni nutricionisti između sebe nemogu dogovorit što je dobro,a što ne.Uglavnom sve je to cirkus.
Postano: 1.6.2017. čet. 12:12 Naslov:
Slažem se sa svime osim da zakonski treba regulirati kako će roditelji hraniti svoju djecu, iako bi se i o tome moglo razmisliti.
Kao što je obavezno osnovno obrazovanje definitivno u interesu djeteta, tako je i kvalitetna prehrana.
Bez nje nema ni dobrog uspjeha u školi.
Na žalost mnogi roditelji nemaju financijske mogućnosti, vremena ni znanja.
Po meni veganstvo bi trebalo zakonski zabranit da se sprovodi ili nameće djeci.
Ja mislim da bi ovakve debilne izjave trebalo zakonski zabraniti. Inače će nam se društvo srozati na još niže grane nego ove na kojima smo sada. Doduše to je opći trend u našem društvu - totalni debilizam. Samo to prolazi.
Po meni veganstvo bi trebalo zakonski zabranit da se sprovodi ili nameće djeci.
Ja mislim da bi ovakve debilne izjave trebalo zakonski zabraniti. Inače će nam se društvo srozati na još niže grane nego ove na kojima smo sada. Doduše to je opći trend u našem društvu - totalni debilizam. Samo to prolazi.
Nisi li i taj koji je tvrdio da veganstvo nije dobro za djecu i njihov razvoj?
A istovremeno smatraš da bi roditelj trebao imat mogućnost odliuke da na taj način unazađuje dijete?
Vidiš roditelj kad zlostavlja ili maltretira dijete to je zakonski kažnjivo,čak su i neke životinje donekle zaštićene zakonom.
Tako da nemože se reći da su po zakonu djeca robovi svojih roditelja,gdje ih roditelj može svjesno ili nesvjesno uništavati.
Neznam zašto misliš da bi veganstvo trebalo bit izuzetak?
Ili si naknadno promijenio mišljenje i sada misliš da veganstvo ni za djecu nije štetno?
Slažem se sa svime osim da zakonski treba regulirati kako će roditelji hraniti svoju djecu, iako bi se i o tome moglo razmisliti.
Dijete kao i čovjek ako ne uzima ništa životinjskog porijekla duži period bez suplementacije doživjeti će sigurnu smrt,međutim kad se stanje dovoljno pogorša skoro uvijek slijedi abortiranje takve ishrane ili makar pokušaj suplementacije.
Pošto iz tih razloga ipak skoro niko nije umro zasad(bilo je u Sloveniji jedan skučaj), nije ni došlo do zabrane.A eventualne posljedice se lako prebace na razne druge stvari.Tipa genetike,lošeg odgoja i slično.
Po meni netreba zakonska regulacija,već jednostavna zabrana samo veganstva u djece.Jer posljedice mogu bti trajne i velike.
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.