Postano: 2.11.2012. pet. 17:21 Naslov:
Od veganstva do paleo prehrane! Ne ne!
Samo mislim da ovaj način prehrane ima dobre argumente i može se puno naučiti od Anite i ostalih promotora takve prehrane
Meso i masnoće ne planiram jesti u većim količinama, ostaje i dalje samo srdela i jaja u prosjeku 2x tjedno
Postano: 17.11.2012. sub. 14:11 Naslov:
Lijepa priča ali meni neshvatljiva u jednom dijelu:
Zašto Low Carb mora biti High Fat?
Zašto ne Low Carb / High Fruits?
Možda zato što Carb = Fruits
Ali:
1. Ugljikohidrati voća nas neće prekomjerno udebljati jer jednostavno nije moguće staviti toliko slatkog u usta
2. Neusporedivo je ekonomičnije, ekološki i etički prihvatljivije koristiti energiju sunca pohranjenu u voću nego u masnom tkivu životinja
....
Nikako ne mogu zamisliti mast kao naš primarni izvor energije
Jer bi jedno pobijalo drugo. Voće je ugljikohidrat.
ogi je napisao/la:
1. Ugljikohidrati voća nas neće prekomjerno udebljati jer jednostavno nije moguće staviti toliko slatkog u usta
Po mom mišljenju, ne radi se o 'slatkoći', već o jednostavnoj činjenici da je šećer iz voća (fruktoza) neusporedivo lakše probavljiviji od šećera u ostalim ugljikohidratima (npr. maltoze u žitaricama). Samim time - brže prolazi kroz probavni sustav, ne zadržava se u organizmu, ne deblja...
Iz istog razloga mi je nelogično zašto doktori zabranjuju dijabetičarima konzumaciju voća (uz obrazloženje da je 'slatko'), ali im istovremeno preporučaju korištenje fruktoze (izoliranog tog istog voćnog šećera) kao zamijenu za ostala rafinirana sladila.
Postano: 17.11.2012. sub. 19:53 Naslov:
Luna je napisao/la:
Jer bi jedno pobijalo drugo. Voće je ugljikohidrat.
Hvala Luna, to sam i napisao
Luna je napisao/la:
Po mom mišljenju, ne radi se o 'slatkoći', već o jednostavnoj činjenici da je šećer iz voća (fruktoza) neusporedivo lakše probavljiviji od šećera u ostalim ugljikohidratima (npr. maltoze u žitaricama). Samim time - brže prolazi kroz probavni sustav, ne zadržava se u organizmu, ne deblja...
Iz istog razloga mi je nelogično zašto doktori zabranjuju dijabetičarima konzumaciju voća (uz obrazloženje da je 'slatko'), ali im istovremeno preporučaju korištenje fruktoze (izoliranog tog istog voćnog šećera) kao zamijenu za ostala rafinirana sladila.
Žitarice i voće su UH i oboje može poslužiti za prekomjerno debljanje
Želio sam reći da je škrobasta hrana kao trojanski konj, njome lako možemo pretjerati sa glikemijskim opterećenjem dok konzumirajući voće je to puno teže jer na vrijeme gubimo interes za voćem nakon određene količine slatkog u ustima i volumena hrane (80% voda)
Ali zato doktori dijabetičarima i svima nama preporučuju žitarice, rezultati se vide
Na sreću ili žalost sve više doktora prihvaća LCHF
Na žalost zato što mislim da bi naš primarni izvor kalorija trebalo biti voće, ne masti
Postano: 9.4.2013. uto. 01:36 Naslov:
The Paleo Diet vs The Atkins Diet
Carbs – low-moderate depending on your goal (Paleo) vs low in phase 1 and moderate for phase 4 (Atkins)
Protein – moderate (Paleo) vs moderate (Atkins)
Fat – moderate – high (Paleo) vs high (Atkins)
The Paleo Diet encourages organic vegetables and fruit. The Atkins diet encourages vegetables but doesn’t allow fruit until phase 2.
The Paleo diet emphasizes grass fed, hormone-free and free range meat. The Atkins diet doesn’t really talk about meat quality. Both diets promote eggs and fish.
The types of fat recommended is another way the two diets differ. The Paleo Diet emphasizes saturated fat like coconut butter, grass fed butter as well as olive oil and oil from nuts and seeds. Vegetable oils like canola, grapeseed, soybean, sunflower, and safflower are not approved. The Atkins diet promotes vegetable oils as well as butter.
Dairy is generally not permitted on the Paleo Diet but cheese is allowed in phase 1 and heavy cream in phase 2 of the Atkins Diet.
Are these phases getting confusing yet?
What about grains and bread?
The Paleo Diet doesn’t allow any. The Atkins diet lets you have some in phase 3 and 4.
How about legumes?
None for the Paleo Diet and The Atkins Diet allows them in phase 3 and 4.
What about sugar and artificial sweeteners?
Neither of the diets encourages sugar but The Atkins Diet says that SPLENDA (artificial sweetener) and diet sodas are permitted.
Postano: 6.5.2013. pon. 08:47 Naslov:
Citat:
After 15 years on a low carb Paleo diet, here are my recent Cholesterol test results. I am consuming huge amounts of cholesterol and am known as a full time carnivore. (I eat animal protein 5-6 times a day, from a variety of sources)
Many of my colleagues over the years have criticized me, especially back home in Israel, where 15 years ago people were laughing at my practices.
While I am walking around with sub 7% BF, training 6-8 hours a day, writing training programs for my clients and managing a successful business of workshops around the world, they are bald, fat, tired and miserable.
To top that off, I will post some test results I’ve taken recently to show what I am made of. From Heavy Metal toxicity load, to Amino Acid Analysis, to Adrenal Stress Index – I’ll show you any marker you want to see.
If you want to argue with me – FIRST take your shirt off, SECOND – come train with me for a week and THIRD – bring your test results for comparison. Then you will make me a believer.
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.