Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Zone diet

Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin

PostPostano: 19.9.2015. sub. 15:18    Naslov: Zone diet Citiraj i odgovori

Opasno sam se približio ovome! trlja oci smijeh2 Zvjezdice skace od srece

Zadnja promjena: ogi; 9.9.2016. pet. 11:46; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin

PostPostano: 19.9.2015. sub. 16:14    Naslov: Citiraj i odgovori

Dr. Barry Sears je biznismen pa ga ne treba previše ozbiljno shvaćati Very Happy

1. 40/30/30
Ne znam koji je idealni omjer, možda je baš taj, ako tako nešto uopće postoji.
Prema ND kalkulatoru, meni ispada sličan omjer s kojim se osjećam dobro i imam dobar GUK
Mislim da je najbolje kao startnu poziciju uzeti otprilike takav omjer i mjeriti GUK nakon 30min od obroka.

Npr. recimo da određena količina škroba digne GUK na 9.0 ako se pojede samo sa uljem, bez njega još više.
Ako takvom obroku dodamo previše proteina, GUK će nakon obroka biti prenizak (pad energije nakon obroka) i obrnuto.
Mislim da je najbolje prvo naći najnižu točku pri kojoj se osjećamo dobro.
Meni je to 6.0-6.5 mmol/l i na oko 200g kaše trebam oko 100g srdele.

2. Omega 3
S time se svi slažu.

3. Low starch
Ne znam koji je njegov argument za ovo?
Kako dobiti 40% (600-1000kal) dnevno od UH ako ne iz škroba?
Ne valjda iz jednostavnih šećera (voća/povrća)??!!!!

4. Low calorie
To se odnosi samo na pretile.

Koliko vidim do sada, ne slažemo se samo oko škroba.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 19.9.2015. sub. 20:54    Naslov: Citiraj i odgovori

Citat:
Dr. Sears: The fact is, you can't eat all carbohydrates for one meal and all proteins the next meal. It just isn't that simple. It really is about a balance at each meal. You are only as good as your last meal--and hormonally you are only as good as your next meal. You need to pay attention to what you eat like you pay attention when you get behind the wheel of your car. You just can't put it on cruise control; you have to use your brake and accelerator, even honk the horn a few times. The same thing is true of food. Each meal you consume will have a new hormonal impact for the next 4 to 6 hours.

http://www.shareguide.com/Sears.html
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 19.9.2015. sub. 23:56    Naslov: Citiraj i odgovori

Citat:
People think that seems so difficult, but in reality, it is very simple. At each meal, simply divide your plate into three equal sections. On one third of the plate, put some low-fat protein that is no bigger and no thicker than the palm of your hand. Now the other two thirds of the plate, fill it until it's overflowing with fruits and vegetables. Then you add a dash (that's a small amount) of heart-healthy mono-unsaturated fat--this can be olive oil, guacamole, slivered almonds, etc. And there you have it: a drug that you constructed, a very tasty drug, that will keep insulin levels under control for the next 4 to 6 hours. How do you know if you've been successful? You look at your watch 4 hours after you've eaten that meal. If you have no hunger and you have good mental acuity, you know your last meal was hormonally correct for your biochemistry.

Meni ovo sa 4h radi bez greške! skace od srece
Nakon 4h imam osjećaj kao da sam jeo malo prije i tada jedem jer je vrijeme a ne zato što sam gladan.
Na prvu to nema smisla jer su nas cijeli život učili da treba jesti kada si gladan.
Čini se da je to daleko od istine, kada osjećamo glad znači da je hormonalna ravnoteža već narušena.
Nešto kao sa vodom, kada smo žedni znači da smo već dehidrirani.

Kaže da je vrlo jednostavno pratiti njegovu prehranu, meni ta njegova shema izgleda totalno potrgano.
"fruits and vegetables" kao izvor UH???!!! smijeh2
Kako jesti komad mesa sa voćem i slatkim povrćem u količini kalorija koje će biti pravilna protuteža proteinima???!!!
Treba najmanje 0.5kg jabuka ili cikle za to!!
Nitko ne jede voće sa mesom a bome ni toliku količinu slatkog povrća, to je 10 kocki šećera.
Fruktoza u većoj količini opterećuje jetru, potiče upalu koju on želi smanjiti, tako je i nastala ta prehrana.
Voće i slatko povrće nije pouzdan izvor kalorija (sezona), mogao bi nabrajati razloge do sutra...

Ne kužim što ima protiv škroba, nisam našao njegov komentar za to...
Cjelovite bezgluten žitarice, mahunarke i krumpir su bogatiji nutrijentima.
Grah je skoro pa 40:30:30 po defaultu Very Happy

Citat:
Genetically, we are no different from our neo-Paleolithic ancestors. Though our genes have not changed, our food patterns have changed dramatically. For much of our evolutionary time on this planet, man has been exposed to only two food groups: low-fat protein, and fruits and vegetables. That's what we're genetically designed to eat.

Mislim da ovo potrgana logika, otišao je predaleko u povijest Very Happy
Trebao bi se bolje informirati: https://www.newscientist.com/article/dn28139-stone-age-people-were-making-porridge-32000-years-ago/

Citat:
except that when we talk about cutting back on the carbohydrates, we have to make a distinction between grains and starches, and fruits and vegetables. Many Americans still don't realize that fruits and vegetables are carbohydrates. So what you are doing is you are cutting back on the amount of carbohydrates by reducing the amounts of grains and starches in the diet, but increasing significantly the consumption of fruits and vegetables.

Čovjek je napisao 50 knjiga na 40:30:30 temu, pa nije valjda kroz sve provukao ovu glupost Shocked
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 30.9.2015. sri. 23:44    Naslov: Citiraj i odgovori

Zone biznis : http://www.balance.com/products/
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana Vremenska zona: GMT + 02:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.