Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Novak Djoković - nakon promjene prehrane postao broj 1
1, 2  Sljedeća

Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
pkristo

PostPostano: 28.8.2013. sri. 09:29    Naslov: Novak Djoković - nakon promjene prehrane postao broj 1 Citiraj i odgovori

http://www.businessinsider.com/novak-djokovic-diet-2013-8
http://www.jutarnji.hr/citatelji-o-autobiografiji-novaka-djokovicadokovic-reakcije/1121167/
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin

PostPostano: 28.8.2013. sri. 11:09    Naslov: Citiraj i odgovori

http://docigor.org/

Njegov doktor kaže: "gluten je protein koji se nalazi u žitaricama stvoren nekom modifikacijom genetskom" Shocked
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Vedran87

PostPostano: 7.2.2015. sub. 10:56    Naslov: Citiraj i odgovori

Umjerenost u svemu tako i glutenu!=)

Đoković je i sam rekao zašto je vjeroj stvorio intoleranciju na gluten..
Njegovi su imali pizzeriju di je on cijelu svoj život svaki dan jeo nekvalitetnu pšenicu..prerpostavljam da je bila jer sami znamo šta jedemo po pizzerijama..=)
Jeo je za doručak ručak i večeru vjeroj pšenicu=)
Stvoriti čemo na sve intoleanciju ako jedemo svaki dan kroz cijelu godinu i tako godinama..koliko samo ja znam takvih slučajeva!
Zato postoje godišnja doba i rotacija i raznovrsnost namirnica a ova danas pšenica je otrov šta se kupuje po centrima i šta ljudi koriste u pizzerijama..
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
pkristo

PostPostano: 15.9.2015. uto. 07:49    Naslov: Citiraj i odgovori

8 tajni koje hrane Đokovićev uspjeh:
https://www.yahoo.com/health/8-food-secrets-that-fueled-novak-djokovics-122827974.html
[Vrh]
Mango

PostPostano: 12.12.2016. pon. 21:12    Naslov: Citiraj i odgovori

Đoković je od kraja prošle godine postao vegan sirovojedač koji jede vrlo malo ribe i nedugo potom je njegova karijera krenula naglo silaznom putanjom pogotovo zadnjih 6mjeseci.
Na njeguvu žalost on i dalje traži razloge u drugim stvarima,mada je očito po njegovom izgledu da se isušio,a kao dodatni dokaz je njegova serva koja je izgubila na brzini(mjereno) i efikasnosti kao i ostali udarci.
Vjerujem da uzima on dovoljno proteina koji se mogu dobit i iz veganske ishrane,međutim nije sve u proteinima kad se zahtjeva od nekog bit top sportaš.Cink koji diže slobodni testosteron(i posljedično mišiće i eksplozivnost) iz biljnih izvora puno se teže absorbira,a vjerojatno i postoje individualne razlike u absorbciji,tako se veganima savjetuje da uzimaju najmanje 50posto više cinka od preporučenih.Također mislim da nije dovoljno istražen utjecaj veganske prehrane u profi sportu i individualne razlike.
Neki sportaši možda se vode logikom "ako je Carl Lewis najbolje rezultate ostvarivao kao vegan,onda je to dokaz da je to dobro za bilo kojeg sportaša".Međutim Carl Lewis je tri puta padao na doping testu,ali pošto je amerikanac dupušteno mu je natjecanje.I zato ako je hormone i druge potrebštine dotirao u obliku doping tableta,ishrana se tu nema što previše analizirat.Osim toga moguće je da postoje individualne razlike ovisne o prehrani.
Đokovića je žena nagovorila na veganstvo i on je uvjeren da je tako pokretljiviji i lakši,ignorirajući očiti pad u rezultatima i snazi.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 13.12.2016. uto. 08:47    Naslov: Citiraj i odgovori

Primijetio sam da pada ali nisam znao da je ponovo mijenjao prehranu.
Šteta, možda za razliku od Mavrovića shvati na vrijeme (što mu radi žena haha).

Vidi kako je Marina811 komentira njegovu prehranu.

Moja voćna faza je definitivno bila najgora prehrana koju sam probao, nije bilo ni jedne pozitivne promjene, upravo suprotno.
Šteta cure! Sad
[Vrh]
Mango

PostPostano: 13.12.2016. uto. 13:21    Naslov: Citiraj i odgovori

Cura je mlada pa još podnosi ogromne količine fruktoze.
B12 bi htjela unosit bakterijama na biljkama.
I na tuđe savjete Đokoviću kaže "šta ima prosjećan čovjek da se mješa u ishranu jednog nadprosjećnog čovjeka",A za sebe smatra valjda da je nadprosjećna kad dijeli savjete.
Mislim da mnogi vegani krivo tumače istraživanja kad kažu da je meso uzrok srčanim oboljenjima i raku.Mnoge stvari u istraživanjima nisu sprovedene kako bi trebale da se dobije nekakva pouzdanost.
Postoje razne teze temeljene na mitovima,pretpostavkama i lošoj znanosti.
Ipak ako neko primjeti očite promijene na gore na jednoj vrsti prehrane,najbolje što može učinit vratit se na staro i provjereno što je nekad davalo rezultate.
[Vrh]
Mango

PostPostano: 19.1.2017. čet. 21:22    Naslov: Citiraj i odgovori

http://www.heraldsun.com.au/entertainment/confidential/novak-djokovic-opens-up-about-wife-jelena-son-stefan-and-a-vegan-plan-for-melbourne/news-story/a56a4438a51e65876e9aeea6f82a94ac

I tako Đoković promiče sirovo veganstvo svuda po svijetu.Kako kaže "“The more I explore things like fuel and energy for my body, the better I will be as a tennis player, and my general wellbeing and health.”

Nedugo potom je ispao ovoga puta od 117igrača svijeta u 2kolu.I to mu je prvi poraz od tako nisko rangiranog igrača od kada se probio u vrh,znači u zadnjih 10ak godina.Što je samo jedan u nizu njegovih vrlo slabih partija od kad je postao vegan sirovojedač.
Ipak demokracija je omogućila da se može pisat svakakve tekstove i knjige pune mitova,izmišljotina i neprovjerenih informacija,bez nekih sankcija.I tako je Đoković postao žrtvom raznih gurua i kvazistručnjaka koji mu serviraju razne izmišljotine,temeljene na mitovima i bez znanstvene osnove.
Tako njegova nutricionistkinja Maja Volk izjavljuje:Ako Novak želi da bude i dalje na vrhu, ne treba da jede meso, jer je meso otrov. Njemu sirova hrana daje snagu, a ne oduzima mu je. Meso je uzrok što je svaki treći čovek bolestan od raka. Sirova hrana ozdravljuje ljude. Mi smo dizajnirani da jedemo biljke, a ne meso. Uostalom, biljojedi su mnogo jači od mesojeda.

I kad se tome doda malo googla i naleti na Bernanda,Hunze i druge podmetačine i čovjek može lako zastranit.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 20.1.2017. pet. 04:36    Naslov: Citiraj i odgovori

Može, može! Very Happy
Trik je u ovome: http://zemljani.com/forum/viewtopic.php?p=35189#35189
[Vrh]
Mango

PostPostano: 20.1.2017. pet. 13:34    Naslov: Citiraj i odgovori

http://sport.blic.rs/tenis/teniski-strucnjaci-za-blicsport-o-djokovicevoj-eliminaciji-novace-premrsav-si/dxmf2y6

Čudno da od tih svih trenera i ljudi oko njega ne postoji niko ko se malo bolje kuži u nutricionizam pa da može demantirat te gurue i kvazistručnjake.
Možda malo prerano upropaštena karijera.Ako jednog dana i shvati vjerojatno će bit kasno,jer godine idu i treba puno mjeseci da se stvari opet vrate na svoje.
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 26.1.2017. čet. 10:12    Naslov: Citiraj i odgovori

http://www.tportal.hr/magazin/estrada/442101/Dokovic-potvrdio-privatne-probleme-i-neke-zivotne-izazove.html

Novak je već duže vremena u krizi u braku i to se odrazilo na njegov tenis. Nema motivaciju ni za drugorazredno igranje. Čude me ljudi, koji nakon toliko vijesti o tome već duže vrijeme, nemaju pojma o tome. Ovo je najnovija bedastoća - ishrana, koja ga je dovela na sam vrh, je kriva za sve. Get a life.
[Vrh]
Mango

PostPostano: 9.3.2017. čet. 17:29    Naslov: Citiraj i odgovori

http://informer.rs/sport/tenis/122439/NOVAK-OSUSIO-misicavog-gladijatora-DJokovica-ostali-samo-kost-koza

Tipoično isušivanje vegana kao posljedica potpunog nedostatka kreatina,taurina,karnozina,d3 vitamina i upitne apsorbcije cinka.
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 17.3.2017. pet. 14:28    Naslov: Citiraj i odgovori

Tipično govnarenje neukih, samoprozvanih filozofa...
[Vrh]
Mango

PostPostano: 18.3.2017. sub. 08:17    Naslov: Citiraj i odgovori

pkristo je napisao/la:
Tipično govnarenje neukih, samoprozvanih filozofa...

Želiš li reći da je masovna pojava posušenih ljudi na veganstvu slučajna ili nepostojeća?
Mislim ako želiš učestvovat u raspravi bolje se drži teme i argumenata,a ne nekog prepucavanja i pokušaja vrijeđanja.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 18.3.2017. sub. 09:24    Naslov: Citiraj i odgovori

Najte se svaditi! Very Happy
Imamo mi cijelu temu posvećenu tome kako izgledaju vegani: http://www.zemljani.com/forum/viewtopic.php?t=868&start=0
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana Vremenska zona: GMT + 02:00.
1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.