|
Zemljani Košnica puna ljubavi
|
Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Vedran87

|
Postano: 7.2.2015. sub. 14:21 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | Vedran87 je napisao/la: | I mislim da se slazes. |
Kao da slušam sebe!
Samo dugovječnost i vitalan život do samog kraja bi trebali ići zajedno. |
I idu u vecini slucajeva:)
I istrazivanja i raznorazni dokazi to potvrduju a i skupine najdugovjecnijih ljudi i njihova prehrana isto.Naravno tu jos ide stress fre life i cista voda i zrak, duhovnost i zen spika i opce zadovoljstvo samim sobom ali to su sad dr teme:)
Naravno da ima iznimaka ali u principu samo zdrav razum treba ukljuciti i pogledati stvari objektivno:) |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

|
Postano: 7.2.2015. sub. 14:34 Naslov: |
|
|
Kad smo kod čiste vode, jesi radio što na tome?  |
|
[Vrh] |
|
 |
Vedran87

|
Postano: 8.2.2015. ned. 11:49 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | Kad smo kod čiste vode, jesi radio što na tome?  |
Ajde da dodam nešto što se tiče i te vode..=)
Bavio sam se time mjesecima..slabo rečeno!=)
Proučavao sam sve od destilirane vode,reversne osmoze,filtracije, ionizacije,bunarskih,izvorskih voda,vode iz špine,flaširane, pa do stvaranja vortexa i strukturiranja vode.
Pa ajmo jednu po jednu po najboljim rješenjima po mojem mišljenju(neznači da je točan):
1) Pod broj jedan i najidelanije je piti prirodnu izvorsku vodu ili iz prirodnog bunara jer ona je strukturirana i ta voda se stalno kreće i živa je..tko smo mi da pametujemo...valjda majka priroda zna najbolje!=)
Samo prije bi je trebali odnesti na testiranje u neki lab jer danas nas zagađuju svime i svačime.
To šta pričaju za anorganske minerale su gluposti..bar po meni..
2)Sljedeće rješenje je filterski sustav sa kompletnim cijevima koji si možete ugraditi u kuću-stan koji košta par tisuća eura=)..
Pošto to nije moguće za većinu nas tako i za mene ostaje nam kućni obični filteri..kako kažu koliko para toliko muzike tako da što je skuplji vjerojatno je kvalitetniji.Ispod par tisuća kuna ne računaj jer ove brite po par sto kuna su gluposti.
Kvalitetniji filteri filtriraju većinu smeća i otrova iz vode ali ne i minerale tako da po meni je to u svakom slučaju bolje nego destilirana ili reversna osmoza do kojih ću doći brzo..=)
I još ako jedeš puno povrća i voća i od tuda dobivaš vodu koja je strukturirana jer biljke je same strukturiraju i imaju svoj susatav destilacije ali kad piješ njihovu vodu ona je čista/destilirana i obogaćena raznim vitaminima i mineralima.Pa uz to i filtriranu vodu je po meni sljedeća najidelanija opcija.
3)Flaširana voda- plastika je otrov..ima u sebi taj BPA bisofenol na koji se sumnja da uzrokuje rak dojke u žena.
Zato ja pijem samo iz staklenih boca.
Još pogotovo kad transportiraju te plastične boce u svakakvim uvjetima i puštaju ih na suncu da se zagrijavaju..pogotovo u tim plastikama.
Probaj naći vodu koja je punjena direktno na izvoru i kupovati u staklenim bocama a i neke kupovne vode su očišćene reversnom osmozom i onda punjene.I moraš paziti na njihov Ph jer ima svakakvih ljudi.Ja sam siguran za Evian i Janu na pola,možda Cetinu..
4)Reversna osmoza- tu vodu još nazivaju demi voda zato jer je nešto između obične vode i destilirane.Na pola je lišena tj očišćena.
Reversna osmoza radi na principu da ti dolazi u dva mlaza iz dvije cijevi..jednoj je ph jako nizak to je taj škart kao a drugi mlaz čisti/izdestiliran i taj se pije.Sa time da računaš ako potrošiš 10 litara vode možeš iskoristiti samo pola jer ostatak je za baciti pa i tu dolazimo do večeg troška vode.
Reversna osmoza po mojim istraživanjima kao destilirana je dobra za programe detoksifikacije i čišćenja eventualno par tjedana da vuće toksine iz tijela dok sa sokovima i zdravom,sirovom hranom hrani tijelo.
Isto se kao i destilirana koristi u siromašnim zemljama za čišćenje prljave vode.
5)Destilirana voda je voda koja ima ph malo iznad 5. Nema nikakve minerale i još je zovu mrtvom vodom.To neka ti bude dovoljno.=)
Jedino je ok piti po meni kad se čistiš ili si na nekome detoxu kao sa reversnom osmozom da vuče smeće iz tijela dok se hidratiziraš i mineraliziraš sa sokovima zdravim.
I ok je za namakanje žitarica,orašastih i sl.
Ima dosta ljudi koji govore da kada su je pili duže vrijeme da ima je kosa počela padati i da su počeli imati glavobolje..po meni jer je kisela i vuče minerale i tijela..neznam..pogotovo ako se ne hraniš i hidratiziraš kako treba.
6)I na kraju smeće iz vodovoda.=)
šta reći o toj vodi.Stvarno nebi znao.Još je pitka i dobro je šta ne sadrži flour kao u americi i nekim zemljama. A flour je dobro poznat jer su njime u drugom svj ratu držali židove pod kontrolom,stavljali ga im u vodu da budu smireni i poslušni.
Još jedna zanimljiva informacija...flour se još nalazi u pastama za zube.=)
Klor se koristi za dezinfekciju vode u vodovodu.On sam po sebi nije u tolikoj mjeri štetan kao produkte koje stvara a koji se nalaze u naoj vodi..i sve dok su oni u "normalnim" granicama mi smo sigurni=)..a kažu da su ti produkti kancerogeni.
Dobro je pustiti vodu preko noći u loncu koju čete koristiti da klor ispari..
šta je zanimljivo veću štetu si napravimo tuširajući se jer koža je naš najveći organ koji sve upija pa tako i klor i njegove produkte pogotovo kad se zatvorimo u wc i ne možemo disati dok se sve oko nas puni.
što je voda vrelija pore nam se više otvaraju i podložniji smo kloru i produktima klora.
Neznam ako si primjetio kad si se tuširao duže vrijeme pod toplom/vrelom vodom i onda izašao iz tuša umoran i iscrpljen.=)
Dobro jutro..malo si se nakrcao klorom i njegovim prijateljima.
Jedino je riješenje staviti filter za tuš koji dođe par sto kuna koji većinu toga zaustavlja i tuširati se što kraće i malom vodom.
A postoji još skuplje riješenje..napraviti cijeli vodovodni sustavsatim filterima tako da imaš pokrivenu vodu iz špine,za tuširanje i mašinu.
I ja kao i svi mi se snalazim kako najbolje znam u skladu sa svojim mogućnostima..tako da pijem vodu flaširanu ugl iz staklenih boca, rijetko iz špine...imam filter za tuš i super je..sasvim drugačija koža i osjećaj nakon tuširanja.
I u potrazi sam za prirodnim izvorom.=)
P.S. Ako niste čuli za Polaris Disk pogledajte si..stavlja se ispod čaše vode ili boce ili bilo čega što jedete..energizira vodu tj strukturira..
Nisam ni ja vjerovao ali frend mi ga ima već godinu dana i tek nedavno sam probao vodu iz špine koja je odstajala preko noći na tom disku i odmah iz špine i razlika je dan i noć!Puno je mekša i pitkija..nisam mogao vjerovati!Nevjerovatno!! |
|
[Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|