Zemljani Zemljani
Priroda je Božja umjetnost

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Ex vegani
1, 2, 3, 4  Sljedeća

Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Vegan SOS
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin

PostPostano: 4.4.2013. čet. 21:33    Naslov: Ex vegani Citiraj i odgovori

The Vegetarian Myth - Lierre Keith

Lierre Keith, autorica knjige Vegetarian Myth: Food, Justice and Sustainability, zivjela je 20 godina kao veganka i nepovratno unistila svoje zdravlje. U uvjerenju da je vegetarijanstvo rjesenje za spas svijeta zivjela je kao vegan unatoc konstantnim bolovima u svome tijelu koje se raspadalo. Ali tada je pocela proucavati prehranu i nutricionizam… Poglavlje o istrazivanjima dr Pricea u svojoj knjizi zavrsava rijecima:

”I tu sam bila ja, sa svojom kraljeznicom koja se raspadala bez nekog vidljivog razloga, i buljila u Priceove fotografije. Nitko u ovim kulturama nije imao moju bolest. Perfektni zubi i perfektne kosti. Oni nisu imali ni artritis, niti degenerativne bolesti. U to vrijeme zbog bolova nisam mogla sjediti duze od 30 minuta ili stajati na mjestu duze od 10 minuta. Morala sam sve svoje dnevne obaveze podijeliti na najkrace moguce zadatke jer sam bila prisiljena leci i istezati se izmedju tih kratkih aktivnosti. Jedna ekstra kosara s rubljem, ili red u banci ucinili bi da bi me bolovi izjedali. Znala sam tjednima lezati u krevetu i samo cekati da popuste.

I ovdje sam gledala sve te fotografije. Cetrnaest kultura gdje su kosti i zubi trajali cijeli zivot. Njihova hrana koju su jeli dala im je takvo zdravlje, a ja sam jela cistu suprotnost. Od ove spoznaje koja se u tom trenutku iskristalizirala, kao kad se jezero smrzne u led, osjetila sam hladnocu: Ovo sam ucinila samoj sebi i vise nema puta nazad….”

Zadnja promjena: ogi; 15.9.2016. čet. 14:07; ukupno mijenjano 6 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin

PostPostano: 4.4.2013. čet. 23:12    Naslov: Citiraj i odgovori

http://alexandrajamieson.com/im-not-vegan-anymore/

http://kristensraw.com/blog/2013/03/17/my-vegan-diet-caused-health-problems-would-primal-paleo-or-real-food-be-better/
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 5.4.2013. pet. 10:16    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
http://alexandrajamieson.com/im-not-vegan-anymore/

http://kristensraw.com/blog/2013/03/17/my-vegan-diet-caused-health-problems-would-primal-paleo-or-real-food-be-better/

Ne mogu vjerovati da je dijete držala na veganskoj hrani. Pa meso nam je potrebno za razvoj mozga (i svega ostalog) kod djece. I žene u trudnoći moraju jesti meso. To je i dovelo do nastanka čovjeka kakvog danas znamo. Zato se naš način života i zvao lovačko-skupljački!
Znam i za još gore slučajeve. Prije dosta godina neki frutarijanci su hranili svoju malu bebu isključivo voćem. Dijete je umrlo. Bilo je to u Sloveniji prije možda 25 godina. Ne razumijem gdje je nekim ljudima pamet. No vjerovati da smo nastali od lavova i da imamo očnjake od 5 cm i hrapavi jezik i glatka i kratka crijeva je jednako bedasto. A po količini mesa koju neki ljudi jedu ispada da pripadamo porodici mačaka ili nešto slično.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Luna

PostPostano: 5.4.2013. pet. 10:44    Naslov: Citiraj i odgovori

pkristo je napisao/la:
Ne mogu vjerovati da je dijete držala na veganskoj hrani. Pa meso nam je potrebno za razvoj mozga (i svega ostalog) kod djece. I žene u trudnoći moraju jesti meso. To je i dovelo do nastanka čovjeka kakvog danas znamo. Zato se naš način života i zvao lovačko-skupljački!

Da mi je netko prije rekao da ću ovakve stvari doživjet čut od jednog vegetarijanca... Very Happy
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 5.4.2013. pet. 10:52    Naslov: Citiraj i odgovori

Luna je napisao/la:
Da mi je netko prije rekao da ću ovakve stvari doživjet čut od jednog vegetarijanca... Very Happy

Ja sam vegetarijanac jer je to optimalno za moje zdravlje, a dobro je i za planet! Ali meso je imalo ulogu u razvoju ljudi. I još uvijek ima. Ali ja sam odrastao muškarac (nisam ni dijete ni trudna žena) pa mi sigurno ne treba. Wink
Vjerojatno nas je upravo meso izdvojilo od drugih primata pa nam se razvio veći mozak zahvaljujući bogatom izvoru bjelančevina i masti. Ali neki ljudi danas smatraju da mi spadamo u porodicu mačaka, a to nije točno.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 5.4.2013. pet. 11:09    Naslov: Citiraj i odgovori

Možda bi trebali smisliti neki novi termin za prehranu u kojoj se povremeno jede riba (meso)
Mislim da bi vegetarijanstvo trebalo biti naziv samo za prehranu biljem + mliječno i/ili jaja

?? Smile
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 5.4.2013. pet. 12:19    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Možda bi trebali smisliti neki novi termin za prehranu u kojoj se povremeno jede riba (meso)
Mislim da bi vegetarijanstvo trebalo biti naziv samo za prehranu biljem + mliječno i/ili jaja

?? Smile

Možda. A zašto se uopće opterećivati terminima? Bernando Lapallo se ne srami što jednom godišnje (za Božić) pojede malo janjetine. Ali preostalih 99,9 % dana hrani se uglavnom sirovo veganski. Jede (uglavnom) ono što smatra dobrim za svoje zdravlje. Ali ne teži etiketiranju.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 5.4.2013. pet. 14:13    Naslov: Citiraj i odgovori

Ne vjerujem da malo janjetine jednom godišnje može utjecati na zdravlje, to je zanemarivo.
Možemo ga smatrati veganom ako je to sve od životinjskog u njegovoj prehrani Very Happy
Jesi znao da je imao infarkt?

Precizni nazivi su bitni za jasnu komunikaciju
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 5.4.2013. pet. 14:49    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Ne vjerujem da malo janjetine jednom godišnje može utjecati na zdravlje, to je zanemarivo.
Možemo ga smatrati veganom ako je to sve od životinjskog u njegovoj prehrani Very Happy
Jesi znao da je imao infarkt?

Precizni nazivi su bitni za jasnu komunikaciju

Nisam znao da je imao infarkt. Kad je to bilo? Nadam se da će još dugo poživjeti.
Evo jedan video u kojem objašnjava što jede:
http://www.disclose.tv/action/viewvideo/60642/109_YEARS_OLD_ON_MAINLY_RAW_FOODS__Bernando__The_S/
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 7.4.2013. ned. 23:19    Naslov: Citiraj i odgovori

Citat:
Deaths in the Raw-Vegan Movement

Here, in the Eugene area, where I live, a man in the local raw food support group died about two years ago. He was only in his forties. For two weeks before his death, he’d been telling the leader of that group that he was having bad chest pains, but she just kept telling him, “Oh, it’s just detox, it’s just cleansing.”

Mene su upravo bolovi u prsima koji nisu prolazili prisilili da napustim veganstvo, osjećao sam se kao da brojim zadnje dane, vjerojatno je tako i bilo, završio bi kao on.

Citat:
I was telling that story to a woman in Santa Monica who is part of a raw food support group there, and she responded by saying: “Oh yeah, we recently had a guy who died the same way, and he wasn’t very old either. The doctor said that his body just starved for lack of nutrients.” Then I was telling another woman in Florida who’s a member of a raw food support group there the same story about both these people, the one in Eugene and the one in Santa Monica, and she responded by saying, “Oh yeah, we’ve had two die that way.”

http://chetday.com/rawfooddietnazariah.htm
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 7.4.2013. ned. 23:47    Naslov: Citiraj i odgovori

Citat:
From: Frederic Patenaude

Dear confused health seeker,

After 14 years of experience, I'm ready to reveal the truth other raw food gurus don't want you to know.

On a beautiful late afternoon in 1998, I was walking down a hill in sunny San Diego, California.

I had been a 100% raw-foodist for over two years, and thought I was on the best diet in the world, one that would bring me optimal health and longevity.

Yet that fateful day, as pretty as it was, a mysterious ailment struck me and left me crippled in bed for a month.

All of a sudden and without warning, all of my energy was drained out of my body. I felt so weak that I could barely walk a few steps without feeling exhausted. On top of that, my blood sugar was completely out of control.

Before this day, I never told the story of what really happened and how I almost destroyed my health on the raw food diet. Now I am ready to reveal it all and expose some of the most well-kept secrets of the raw-food movement that other raw-food leaders don't want you to know.

www.fredericpatenaude.com/rawfoodcontroversies/

Raw Food Controversies PDF nisam našao ali može se čitati malo online: http://www.amazon.com/Raw-Food-Controversies-Mistakes-Sabotage/dp/1456567225#reader_1456567225

Zadnja promjena: ogi; 8.4.2013. pon. 01:36; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 7.4.2013. ned. 23:52    Naslov: Citiraj i odgovori

Susan Schenck je još jedan veliki EX promotor raw vegan prehrane
Njen web site: www.livefoodfactor.com/

http://renegadehealth.com/blog/
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 8.4.2013. pon. 09:01    Naslov: Citiraj i odgovori

Osobno ne vjerujem da su SVI raw food leaderi prevaranti! Prije bih rekao da su neki ljudi ušli u to bez dovoljno opreza i znanja pa ih je zadesila nesreća. A sad se pokušavaju obogatiti na tom iskustvu! Tko je tu veći prevarant?
Kristina Carrillo-Bucaram također slijedi 811 i osobno poznaje dr Grahama pa nakon 8 godina veganstva ne izgleda tako bolesno:

A lik kojeg spominješ je nakon samo 2 godine imao tako strašno iskustvo. I odmah napisao knjigu o tome! Svi su mu krivi samo ne on.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 8.4.2013. pon. 09:33    Naslov: Citiraj i odgovori

Citat:
I’m 46 now and I’ve been a vegetarian since I was 17. At that age, I not only became a vegetarian but also a raw foodist. I included raw dairy into my diet because I had met an elderly Essene teacher who recommended that. Historically, that used to be the Essene diet. The Essenes, for the most part, were not vegans. They were vegetarians, and many of them were raw foodists, but they ate fermented dairy products — yogurt and kefir. So that was my diet was for 7 years. During that time, I did great — no problems at all.

Then, when I had moved to another location, I became very attracted to the vegan philosophy, because it is a beautiful philosophy. I then became a raw foodist.

After 5 years on a raw food diet, I lost the ability to walk. All of my extremities — my hands, my fingers and my feet — were in such pain that I couldn’t move. I had central nervous system problems and I was B12 anemic. All of that happened after 5 years on a raw food diet.

Koliko će tko izdržati ovisi o rezervama u organizmu i drugim okolnostima
Ovisi i o tome koliko varaju Wink

ogi je napisao/la:

Poznata raw vegan Kristina Carrillo-Bucaram
Još jedan primjer anoreksije
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 8.4.2013. pon. 10:24    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Poznata raw vegan Kristina Carrillo-Bucaram
Još jedan primjer anoreksije

Pogledaj clipove novijih datuma i vidjet ćeš da je znatno popunjenija! Uzeo si period u kojem očito nije uzimala dovoljno kalorija. Anoreksija postoji u svim vrstama ishrane.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Vegan SOS Vremenska zona: GMT + 02:00.
1, 2, 3, 4  Sljedeća
Stranica 1 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.